SESSİZ KALAMAYIZ

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Sayyan Ortaokulu hakkında açıklamalarda bulundu. Oyman, şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl Sayvan Mahallemizi ziyaret ederek Sayvan Ortaokulu’nu da gezmiş ve çalışmalar hakkında bilgi almıştık. Taşımalı eğitim gibi sıkıntıları olan bir sistem içerisinde bu dönem sonunda yeterli öğrenci sayısı olmadığından okulun kapanacağını üzüntüyle öğrendik. Önceki yıllarda öğrencilerinin başarısı basına da yansımış olan Sayvan Ortaokulu’nun ciddi imkânlara sahip olduğuna şahidiz ve mahallelilerimizin okul için verdikleri emeğe ve heyecanlarına sessiz kalamayız. Özellikle birçok kırsal mahallemizde eğitim yuvalarının olması için verilen emeklerin de şahidiyiz. Eski köy okullarının halini gördükçe sızlayan vicdanlar, bir okulun daha kapısının kapalı kalmasına müsaade etmemelidir. Sayvan mahallemiz okullarının açık kalmasını, bunun için ilkokul olması fikrinin de değerlendirilmesini istiyor. Bu konunun yeni bir haftanın başlangıcıyla beraber İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz tarafından değerlendirilmesini önemle talep ediyoruz.” Bakalım Oyman’ın bu talebine cevap gelecek mi.

ÖĞRENCİLER TER DÖKTÜ

Anadolu Gençlik Derneği Araklı İlçe Temsilciliği tarafından “Efendimizin İzinde” Siyer-i Nebi sınavı Araklı Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. 11 Nisan- 3 Haziran tarihleri arasında müracaatların alındığı yarışmaya yaklaşık 130 öğrenci katıldı. Anadolu Gençlik Derneği Teşkilat Başkanı Sadullah Bakırtaş sınav ile ilgili yaptığı açıklamada, “Araklı genelinde almış olduğumuz başvurular neticesinde, Araklı Anadolu Lisesi’nde toplam 8 sınıfta 130 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirdiğimiz Efendimizin İzinde Siyeri Nebi sınavı, ortaokul kızlar, ortaokul erkekler, lise erkekler ve lise kızlar olmak üzere dört kategoride yapıldı. Araklı'da dereceye giren birincilere, ikincilere ve üçüncülere ödüller verilecek. Trabzon' da dereceye girenlere ve Türkiye genelinde dereceye giren öğrencilerimize de çeşitli hediyeler verilecektir. Sınav sonuçları 30 Haziran'da açıklanacak olup, ödül takdimlerinin de yeni eğitim- öğretim başlangıcında yapılması planlanmaktadır.” dedi.

ELEKTRİKLER YİNE GİTTİ

Trabzon, pazar sabahına elektriksiz uyandı. Elektrik dağıtım şirketi ÇEDAŞ, şehir genelinde birçok ilçede elektrik kesintisi yaşandığını duyurdu. Dün Ortahisar ilçesine bağlı 1 No’lu Beşirli, 1 No’lu Erdoğdu, 3 No’lu Erdoğdu, Çarşı, Değirmendere, Esentepe, Gülbaharhatun, Hızırbey, İnönü, Kemerkaya, Sanayi, Yenimahalle ve Yalı Mahalleleri ile Akçaabat ilçesine bağlı Söğütlü, Orta, Salacık mahallelerinde yaşanan elektrik kesintileri saat 12.00’a kadar sürdü. Öte yandan geçtiğimiz günlerde de Ortahisar ilçesinin genelini kapsayan bir elektrik kesintisi daha yaşanmıştı. Umarız bu tarz vatandaşı mağdur eden elektrik kesintileri artık yaşanmaz.

Editör: Haber Merkezi