GEÇMİŞ OLSUN SOYLU
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun canlı yayında burnundan kan geldi. Edinilen bilgilere göre Soylu'nun yoğun soğuğa maruz kaldığı için burnundan kan gelmiş olabileceği bildirildi.

Soylu'nun rahatsızlığı sonrası canlı yayın kesildi. Konuşmasında Esed rejimi tarafından bombalanan İdlib'e yardım çağrısında bulunan Soylu “Yardım etmenin tam zamanıdır. Burada elimizi uzatmanın tam zamanıdır. Yerinde yardım etmenin tam zamanıdır.” dediği anda burnundan kan geldi.

Bakan Soylu'nun sağlık durumunda herhangi bir sorun olmadığı belirtilirken Soylu, tedavisinin ardından İdlib Yardım Kampanyası basın tanıtım toplantısındaki konuşmasına devam etti.

Soylu “21. yüzyıl insanlık için vicdansız bir yüzyıl oldu.” dedi. İçişleri Bakanı Soylu’ya biz de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

ÖNCE AYNAYA BAKIN!
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un Trabzonspor’u hedef gösteren açıklamalarına tepki gösterdi. Trabzonspor’un şampiyonluğun en büyük adayı olduğu gören Ali Koç’un başarısızlıklarını örtmek için “Trabzonspor sırtını devlete dayadı.” diyerek hedef saptırması karşısında Cora “Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, başarısızlıklarına kılıf bulmak için hedef saptırmakta, sıra ile bütün kulüplere saldırmaktadır. Her kulübe eşit bir şekilde uygulanan mali Fair- Play kuralını ihlal edip puan silme cezasından tehditle kurtulmaya çalışmaktadır. Çık açıkla! Fenerbahçe'den farklı olarak Trabzonspor'a haksız bir şekilde kim, hangi desteği verdi? Ama açtırma kutuyu söyletme kötüyü! Geçmişten bugüne Fenerbahçe'ye sağlanan imtiyazları, yaptığınız haksızlıkları saymakla bitiremeyiz. Birini suçlarken önce aynaya bakın.” dedi.

KAYIP KAÇAKTA ŞOK RAKAM
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2020 yılı Ocak ayı toplantıları dün devam etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, başkanlığında gerçekleşen toplantıda TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, meclis üyelerinde yaptıkları faaliyetlerle ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumda Trabzon’da kayıp kaçak oranının yüzde 63’ten yüzde 60’a düşürüldüğünü ifade eden Tekataş, bu rakamın ilerleyen yıllarda da düşüşe geçmesinin hedeflendiğini açıkladı. Tekataş, yüzde 60 rakamının sadece kaçak olmadığına dikkat çekerek, kayıp su miktarını tespit etmek için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek “Şehrimizde yüzde 60 kayıp kaçağın sebebi sadece kaçaklar değil. Akustik dinlemeyi faaliyete geçirdikten sonra 2 ay içinde Ortahisar’da hiç fark edemediğimiz ama bulduğumuz su miktarı saniyede 107 litre. Biz 3 lira 16 kuruşa üretiyoruz, ama hatlarımızı iyi kontrol edemediğimiz için onları kayıp olarak toprağa veriyoruz.” dedi.

SU ABONELİĞİNDE İLGİNÇ İSTATİSTİK
Trabzon’da su abonelikleri ile ilgili ilginç bir istatistik ortaya çıktı. TİSKi Genel Müdürü Ali Tekataş, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde yaptığı sunumda il genelinde toplamda 428 bin 877 abonelik bulunduğunu açıkladı. Bu durum üzerine araya giren Başkan Murat Zorluoğlu “Her iki kişiye bir tane abonelik mi düşüyor?” sorusuna Tekataş “Abonelikle ilgili 2014 yılından sonra muhtarlarımız eliyle daha çok TC kimlik numaralarının getirilmesiyle devredilmiş. Bazıları evleri olmamasına rağmen bir yerine 3-4 abonelik yapmışlar. Bağlayacakları bir yer yok. Bu sayının biraz daha yüksek olmasının en önemli nedeni.” diyerek yanıt verdi.

Sayaç takmayan 16 bin 366 sayacını taktığını ifade eden Tekataş, “Sayacını takmayan yerlere ihtarnameler gönderdik. Bu ihtarnamelerin sonucunda bizlere geri dönerek sayacını bağlayanların sayısı 16 bin 366.” diye konuştu. Sayaç takmayanlara bin 324 TL ceza kesildiği iddiasına ise Tekataş, “Bin 324 lira ceza kesilmesi uygulaması 2019 yılında hiç yapılmadı. Sadece uyarılar yaptık. Hatta o cezalardan kurtarmak adına muhtarlarla bir araya geliyoruz.” dedi.

TİSKİ’YE 223 PERSONEL ALINACAK
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı kuruluş olan Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü, Trabzon Su ve Kanalizasyon İdaresi Personel Anonim Şirketi (TRABSU) personel alım ilanı dün yayınlandı. İlana başvuru yapmak isteyen adaylar, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin (www.trabzon. bel.tr), TİSKİ Genel Müdürlüğü’nün (www.tiski.gov.tr) ve Trabzon Su ve Kanalizasyon İdaresi Personel Anonim Şirketi’nin (www.trabsu.com.tr) internet adresleri üzerinden müracaatlarını yapabilecekler.

27 iş pozisyonunda toplam 223 personel alımı ile ilgili başvuru şekli, başvuru şartları, başvuru için istenen belgeler, giriş sınavı ve tarihi ile sınav yeri ilanda detaylıca belirtildi. İlana başvurular, 20 Ocak Pazartesi günü gece saat 23.59’a kadar yapılabilecek. Başvurular sadece internet üzerinden alınacak. Başkan Zorluoğlu “Personel alımı konusunda şeffaf hakkaniyetli, açık bir süreçle bu işi gerçekleştireceğimizi daha öncede ifade etmiştik. Bunun ilk uygulaması gece 00:00’da TİSKİ için 27 ayrı pozisyonda 223 personel alımı ilanına çıktık.

Gerek Büyükşehir gerekse TİSKİ’nin ve gerekse de ilgili şirket TRABSU’nun sitesinde ilanımız çıktı. Geceden bu yana gayet sağlıklı şekilde işliyor. Buradan şartları belirledik. 223 personelden hangi nitelikleri aradığımızı aleni şekilde ortaya koyduk. Zaten hemen bakıldığında sizde kolaylıkla erişebiliyorsunuz. Genel şartlar var zaten tüm alacak personel için geçerli. Birde her pozisyon için de ayrıca özel şartlar belirlenmiş. Bu şartlar arasında yaş, eğitim, tecrübe ve Trabzon’da oturma gibi şartlar var.” dedi.

Editör: Haber Merkezi