EN AZ ZARARLA KAPATILACAK
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mart ayı toplantıları dün gerçekleştirilen bileşimle sona erdi. Ülke genelinde korona virüse karşı alınan tedbirleri sıralayan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Virüsten milletimizin uzak tutulması noktasındaki süreç ile ilgili Türkiye örnek bir uygulama yapıyor. Sağlık Bakanımızın riyasetinde çok başarılı çalışma yürütülüyor.

Virüsle ilgili sınır kapılarında diğer yerlerde hayati tedbirler alındı. Halk normal hayatına devam ediyor, alınması gereken tedbirler alınıyor. Sağlık Bakanımız ve ekibini buradan tebrik ediyorum. Türkiye en az zararla bu dönemi kapatacaktır” dedi.

DEZENFEKTE SEFERBERLİĞİ
Trabzon’da korona virüs ile ilgili alınan önlemleri sıralayan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Bizde korona virüs ile ilgili bir takım çalışmalar başlattık. Toplu taşıma otobüsleri her gün dezenfekte edilmeye başlandı. Şehirler arası otobüs terminalimiz, vatandaşlarımızın sıklıkla kullandığı idari binalarımız ile tahsilat bölümlerimiz dezenfekte ediliyor, edilmeye devam ediyor.

İlçe belediyelerimiz okul, kamu kurumlarına dağıtılmak üzere kitapçık, broşür, billboard hazırlandı. Trabzon Şoförler ve Otomobilciler odamızla koordineli şekilde dolmuşların dezenfekte edilme sürecini başlattık. Etüt merkezleri, spor salonu, amatör spor kulüplerinin binaları, Sahil Güvenlik idari binası ve hücum botları, kışlalar, Yatırım ve İzleme Koordinesi Başkanlığı, Kızılay, AFAD ve TGC binaları dezenfekte edildi” dedi.

SULAR KESİLMEYECEK
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluuoğlu su kesintileri ile ilgili bilgilendirme yaparak “TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından 1 Mayıs 2020 tarihine kadar geçerli olacak şekilde su borcu nedeniyle su kesintisi yapma işlemi durduruldu. Korona virüs ile ilgili çalışmalarımız tedbirlerimiz, bu virüsün riski tamamen ortadan kalkıncaya kadar hassasiyetle devam edecek” ifadelerini kullandı.

TRABZON GÜNLERİ ERTELENDİ
Ankara’da geleneksel olarak her yıl düzenlenen Trabzon Günleri, korona virüs nedeniyle sonbahara ertelendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 2-5 Nisan tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan Trabzon Günleri’nin sonbahara ertelendiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Trabzon Günleri ile ilgili görüştüklerini ifade eden Zorluoğlu, “Trabzon Günleri ile alakalı İçişleri bakanımızla ertelemenin uygun olacağı önerisiyle görüştüm. Hassasiyetle, böyle bir kalabalığın oluşmaması için sonbahara erteleme konusunda mutabık kaldık. Valiliğimiz de yakında açıklayacaktır” dedi.

KORONA İÇİN HANGİ HASTANEYE BAŞVURULABİLİR?
Herkesin merak ettiği sorunun yanıtı Sağlık Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık, yayınladığı liste ile Türkiye genelinde korona virüs hastalarının başvurabileceği hastaneleri açıkladı. İşte o hastaneler: Adana Şehir Hastanesi, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara Şehir Hastanesi, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bursa Şehir Hastanesi, Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Eskişehir Şehir Hastanesi, Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Isparta Şehir Hastanesi, Kartal Dr. Lütfe Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İzmir Dr. Suat Ceren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kayseri Şehir Hastanesi, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yozgat Şehir Hastanesi.

Editör: Haber Merkezi