AYDER DÖNÜŞÜYOR, UZUNGÖL BEKLİYOR
Türkiye’nin dünyaca ünlü turizm merkezleri arasında gösterilen Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Ayder Yaylası’nda kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında alt yapı, yol ve otopark çalışmaları Korona virüs salgını sürecinde yöreye turistlerin de gelmemesi nedeniyle hız kazandı. Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı dünyaca ünlü Ayder Yaylası’nda 5 bakanlığın ortaklaşa Toplu Konut İdaresi (TOKİ) öncülüğünde başlattığı Kentsel Dönüşüm Projesi alt yapı, yol ve otopark çalışmaları ile devam ediyor.

Turizm merkezinde alt yapı çalışmalarının Haziran ayında bitirilmesi planlanırken çalışmalar yoğun bir şekilde gece saatlerine kadar sürdürülüyor. Maksimum 2 katlı olması planlanan bin 700 araç kapasiteli otoparkında kısa sürede tamamlanarak yerli ve yabancı turistlerin hizmetine açılması planlanıyor. Ancak, eş değer dönüşüm projesi için adı geçen Uzungöl’den ise bu konuda bir haber yok.  

BU SORUNA ÇÖZÜM BULUNMALI
Samsun’da otobüs terminali seyahat kısıtlaması nedeniyle boş kalırken, başka şehirlere gitmek zorunda olan vatandaşlar ise bilet fiyatlarından yakındılar. Samsun-İstanbul 250, Samsun-Ankara ve Samsun Trabzon bilet fiyatları ise 170 liradan satılıyor. Otobüslerin virüs kapsamında yarı kapasiteyle yolcu taşıdığını ifade eden 40 yıllık uzun yol şoförü Mustafa Keskin, “Otobüsler şu anda vatandaşlar için çok iyi. Sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde yolculuk yapıyorlar. Kendimiz de gerekli tedbirleri alıyoruz.

Araçlar her gidilen yerde dezenfekte ediliyor. Yolcuların tek şikayeti fiyat ama biz de 40 kişiyle gittiğimiz yere 20 kişiyle gidiyoruz. O yüzden fiyatlar yüksek. Yolcular firmalara suç buluyor ama firmaların bu işte suçu yok. Bugün İzmir’e gidiyoruz. Virüsten önce İzmir’e sezonda 200 TL’ye yolcu götürüyorduk. Şu anda ise 300 TL’ye götürüyoruz. Yollar öncelere nazaran daha kalabalıklaştı. İşi olan da olmayan da gidiyor. Denetimler çok sıkılaştı. Hemen hemen her şehir giriş-çıkışında denetimler oluyor” dedi. Bu soruna da bir çözüm bulunmalı. Yetkililer göreve.

TRABZON ARENA OLSUN
CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Trabzon’da otogarın yenilenmesi ile boşa çıkacak olan Değirmendere’deki otogar alanı için öneride bulundu. Oyman şunları dile getirdi: “Ortak akıl ile hareket etmek şartıyla bu şehrin önemli bir eksikliği olan kültür, sanat ve eğlence alanı için önemli ve verimli bir alan ortaya çıkmış oluyor. Seçim zamanlarında konuşulan vaatler ve animasyonlar gibi değil kentin ihtiyacını gerçekten giderecek bir proje gerek.

Yaklaşık 18 dönüm içerisinde kütüphane, devlet tiyatrosu, binlerce kişilik etkinlik alanı, otopark ve yiyecek alanları oluşturulabilecek devasa bir “Trabzon Arena” neden olmasın? Birçok avantajlarını sıralayabileceğim projenin Millet Bahçesi içerisinde Trabzon Belediyeleri tarafından yapılması planlanan Kültür ve Sanat Merkezi projesinden daha verimli olduğuna inanıyoruz. Trabzon kazansın, animasyonlar gelip geçicidir.” Bakalım Başkan Oyman’ın çağrısına karşılık gelecek mi. Bizim de takibimizde bu konu.

DESTEK BEKLEMEKTELER
TÜRSAB’dan uçuş beklentisi üzerine açıklama yapıldı. Yapılan açıklama şöyle: “Bölgemizde vaka sayıları yok denecek kadar az; Artvin ve Gümüşhane ilerimizde uzun zamandır vaka yok, Trabzon ve diğer illerde son bir haftadır yeni vakamız yok, servisler boşalıyor. Bir taraftan salgın etkisini kaybederken, diğer taraftan TÜRSAB olarak bizler de başlattığımız çalışmalarla yaraları sarmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bakanımız Sayın Ersoy’dan ve tüm ilgililerden yapılan bu çalışmaları esnasında geçen yıl Ortadoğu’dan bin üç yüz direk uçuşun yapıldığı Trabzon Havalimanı unutmamalarını istiyoruz.

Antalya’dan sonra ülkemize yurtdışından direkt uçuşlarla turistin en fazla geldiği Trabzon Havalimanından bölge illeri azami derece faydalanmaktadır. Bu bakımdan da Ortadoğu ülkelerinden mümkün olduğunca fazla uçuşun acilen ve de öncelikli planlanması gerekmektedir. Potansiyeli olan bölgemizin şartları buna uygundur ve ekonomik olarak da ciddi ihtiyacı vardır. Bu konularda bölgemiz Bakanları ve Milletvekillerimizden desteklerin devamını beklemekteyiz.”

ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR
Prof. Dr. İlker Mataracı hoca kalp damar cerrahisinde adından söz ettiren isimlerdendir. Bunu biz demiyoruz hastaları diyor. Hastaları hocayı cana yakın bir isim olarak dillendiriyor. Aynı zamanda üslubu ile de hasta ve hasta yakınlarına kolaylık sağladığını da belirtiyor Mataracı’yı anlatanlar. Sağlık çalışanlarının her biri özellikle bu süreçte takdiri hak ediyor ama Mataraca’nın da hakkını ayrıca teslim edelim istedik.

Editör: Haber Merkezi