NİKAHLARA GENELGE
İçişleri Bakanlığı, valiliklere “Nikah Merasimlerinde Uygulanacak Tedbirler” konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre, nikahlar, bulaşma riskini azaltmak amacıyla mümkün olduğunca açık havada yapılacak ve süre kısa tutulacak. Nikah mekanlarına maske takılarak girilecek, merasim sürecinde gelin, damat, nikah memuru ve şahitler dahil tüm misafirlerin maske takması sağlanacak.

Nikahlarda tokalaşma veya temasa neden olan davranışlardan uzak durulacak, mesafe korunacak. Hediyeler uygun yere konulacak bir kutuya bırakılabilecek. Nikah mekanlarında temasa neden olabilecek dans, oyun amaçlı müzik yayını yapılmayacak, misafirlerin dinlemesine yönelik müzik yayını yapılabilecek.

YEŞİLE YOLCULUK ZAMANI
Karadeniz Bölgesi'nde, 9 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan 2 bin 600 kilometre uzunluğundaki Yeşil Yol Projesi'nde sona gelindi. Yeşile yolculuğun, biten etaplarda başladığı Karadeniz'de yaylalar da hareketlendi. Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nca Karadeniz yaylalarının birbirine bağlanması amacıyla başlatılan 'Yeşil Yol Projesi'nde sona yaklaşıldı.

Projeyle Samsun, Ordu, Giresun, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin'in bin rakım üzerindeki yaylaları, 2 bin 600 kilometrelik yol ağı ile birbirine bağlanıyor. Yaylalarda kesintisiz konforlu ulaşımın sağlanması için mevcut yol ağı 7 metre genişliğinde gidiş- geliş tek şerit olarak beton ve asfalt yapılıyor. Yolun geçtiği yayla güzergahlarında oteller, restoranlar, bungalov evler, mesire yerleri hizmet veriyor. 40 farklı noktada turizm merkezlerinin de oluşturulacağı projenin yıl sonuna kadar tamamlanması da hedefleniyor.

HERKESİN GÜNDEMİNDEKİ ATAMA
Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevinin yanı sıra, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yardımcılığı da yapan milli güreşçi Hamza Yerlikaya, Vakıfbank Yönetim Kurulu’na atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Hamza Yerlikaya, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaya göre Vakıfbank Yönetim Kurulu üyesi oldu.

Borsaya yapılan bildirime göre Vakıfbank'ta kamu görevi bulunan yönetim kurulu üyeleri aylık 12 bin 530 TL maaş alıyor. Türk sporunu temsil etmişti Yerlikaya aynı zamanda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı görevini de yürütüyor. Yerlikaya güreş sporunda yıllarca Türkiye'yi başarıyla temsil etmişti. Öte yandan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Genel Sekreteri ve ekonomi yazarı Kerem Alkin de Halkbank Yönetim Kurulu’na seçildi.

İTİRAZ EDİLECEK!
Meclis Genel Kurulu'nda yapılan görüşmelerde bekçilerin yetkileri yeniden düzenlendi. Bekçilere; kimlik sorma yetkisi, silah taşıma yetkisi ve araç durdurma yetkisi verildi. Bekçilere verilen bu haklar Meclis'te tartışmalara neden oldu. Bekçilere verilen yetkilerin iptali için CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağı açıklandı.

KURUM RİZE’DE KONUŞTU
Trabzon’daki incelemelerinin ardından Rize’ye geçen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dünyaca ünlü turizm merkezi Çamlıhemşin ilçesinin Ayder Yaylası’nda bakanlığının yaptığı çalışmaları yerinde inceledi. Bakan Kurum, incelemeler sırasında basın mensuplarının da sorularını cevapladı.

İstanbul’un Haliç semtinde denizdeki kirliliği gösteren görüntülerin hatırlatılması üzerine Bakan Kurum, “Çevre yatırımları süreklilik arz eden yatırımlar. Bu noktada bir çevre yatırımı yaparsınız, bunların içerisinde nüfus artar, bölgedeki yapılaşma artar, ilave yatırımlar yapmanız gerekir. Şimdi bu Haliç’teki görüntüler hepimizin içini sızlatıyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi