TABİP ODASI…
Trabzon Tabip Odası’nın Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa KTÜ Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Uzmanı Dr. Kibar Yaşar Güven seçildi. Tek listeyle girilen seçimde 190 üyenin oylarının tamamını alan aynı zamanda Trabzonspor'da Sağlık Kurulu Başkanlığı görevini yapan Kibar Yaşar Güven, “Trabzon Tabip Odası’nın yakaladığı ivmeyi daha yukarılara çıkarmak için hazırım” mesajını verdi. Eski Başkan Dr. Ebru Sivri’den görevi devralan Güven’e başarılar diliyoruz. Sivri’yi de Tabip Odası’nda yaptığı başarılı işlerden dolayı tebrik ediyoruz.

GENÇ MUCİTLER
Trabzon Fen Lisesi çatısı altında bir araya gelen 8 genç, Karadeniz'deki boğulma vakalarından yola çıkarak “cankurtaran mayo” tasarladı. Sorumlu öğretmen Nurşen Turan öncülüğünde bir araya gelen Muhammet Hazar Soylu, Yaren Kılıçaslan, Bilge İklim Çizmecioğlu, Nursu Altıparmak, Sude Civelek, Murat Yazan, Ahmet Hakan Güloğlu ve Enes Büyükertaş, Genç Başarı Eğitim Vakfı'nın düzenlediği liseler arası girişimcilik yarışması vesilesiyle “SHIMAYEN” adında şirket kurdu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Teknoloji Transfer Merkezi (TTM) Müdür Yardımcısı Dr. Onur Tolga Okan'ın danışmanlığında, Karadeniz'deki boğulma vakalarından yola çıkarak “cankurtaran mayo” tasarlayan ve prototipini üreten gençler, katıldıkları girişimcilik yarışmasında Türkiye genelinden 550 şirket arasında üçüncü oldu. Mucit gençleri alkışlıyoruz.

UZUNGÖL’DE SAKİN SEZON
Koronavirüs salgını sonrası başlayan turizm sezonu ile birlikte kapılarını açan dünyaca ünlü turizm merkezi Uzun göl, son yılların en sakin dönemini yaşıyor. Her yıl binlerce turistin ağırlandığı otel, pansiyon, motel gibi tesisler boş kaldı. Normalleşme sürecine uygun olarak gerekli hijyen tedbirleri alınan işletmeler, müşterilerini bekliyor. Koronavirüs salgını nedeniyle sınır kapılarının kapatılmasıyla yabancı turistlerin gelemediği turizm merkezi az sayıda yerli turiste hizmet veriyor. Uzun Göl’e gelenler doğa yürüyüşü yapıyor, fotoğraf çektiriyor.

İSABETLİ OLUR!
Yıllardır tarihi Trabzon Vilayeti binasında görev yapan Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Uzun Sokak’taki yeni adresine taşınma sürecini sürdürüyor. Dün gördük ki tarihi binadan Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün tabelası indirildi. Tarihi Vilayet binası bundan böyle Trabzon Valiliği’nin kullanımında olacak.

Bu adres değişikliğinin Ortahisar Mahallesi’ne katma değer sunacaktır. Bununlar birlikte Ortahisar Mahallesi’nde yıllar önce vaat edilip hayata geçmeyen kültürel dönüşüm içeren proje de hayata geçerse Trabzon için isabetli bir iş yapılmış olur. Bakalım yıllar önce vaat edilmiş ancak hayat bulmamış bu iş bundan sonraki süreçte gerçekleşir mi.

BİR AN ÖNCE TAMAMLANMALI
Yapımı kısmi olarak tamamlanan ve kullanıma açılan Kanuni Bulvarı’nda kazalar yaşanmaya başladı. Henüz sinyalizasyon sisteminin tamamen kurulmaması nedeniyle kavşaklarda sorunlar yaşanmaya devam ederken dün 2 araç kazaya karıştı. Kanuni Bulvarı Atakent Kavşağı’nda yaşanan kazada 2 araçta da maddi hasar meydana gelirken araçların refüjü aştığı görüldü. Olay yerine intikal eden Polis ekipleri soruşturma başlatırken kimsenin yaralanmaması sevindirici gelişme olarak aktarıldı. Yetkilileri yolun sinyalizasyon eksikliklerinin tamamlanması için tekrar uyaralım.

Editör: Haber Merkezi