DUYGU DOLU ANLAR
Emniyet Müdürü Metin Alper, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ne gerçekleştirdiği veda ziyareti esnasında Trabzon’da yaptığı hizmetleri ve yerleştirmek istediği asayiş hizmeti anlayışını anlatıp, şehirle ile aşk yaşadığını belirtti. İşte tam bu sırada Alper’in gözleri doldu, boğazı düğümlendi. Cemiyet salonunda kısa bir sessizlik yaşandı. Trabzon’daki günlerini yad etmeye devam etti. Bu anlar sosyal medyada da bayağı ilgi gördü. Bir kez daha dün itibarı ile Trabzon’daki görevinden ayrılan Alper’e yeni hizmet yerinde başarılar diliyoruz.

KISA SÜREDE AÇILSIN!
Karadeniz Teknik Üniversitesi ana giriş kapısı olan A Kapısı uzun süredir kapalı. Üniversite konu ile ilgili en son yaptığı açıklamada, “Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı tarafından yürütülen Kalkınma Mahallesi Sahil Bağlantı Yolu projesi kapsamında Üniversitemiz A Kapısı giriş güzergahında çalışmalar yapılacağından dolayı A kapısı, 23 Aralık 2020 Çarşamba günü saat 12.00’dan itibaren yaklaşık 1 ay giriş çıkılara kapanacaktır.” ifadeleri kullanılmıştı. Aradan ise 7 ay gibi bir zaman geçti ama kapıdaki çalışmalar tamamlanamadı. Ziyaretçi ile araç giriş çıkışları halen daha C kapısından gerçekleşiyor. Çalışmaların ne zaman tamamlanacağı ise merak konusu. Kısa sürede umarız kapı yeniden açılır.

BİR İSİM DAHA
AK Parti Yomra İlçe Başkanı Avni Adanur’un istifasının ardından Genel Merkez ve İl Teşkilatı Yomra için İlçe Başkanı belirleme çalışmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda Ortahisar İlçe Yönetimi Dijitial Sistemler Başkanı Elektrik Elektronik Mühendisi İskender Kara ismi de gündeme geldi. Bakalım Yomra’da yeni başkan kim olacak.

AŞIYA KARŞI DUYARLI OLALIM
Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, Trabzon'daki koronavirüs tablosunu değerlendirerek vatandaşlara uyarılarda bulundu. Usta, vatandaşların pandemi dönemindeki tutumunu ve aşıya karşı düşüncelerini ele aldı. Trabzon'da şu anda yukarı meyilli bir koronavirüs tablosu olduğunu belirten Usta, “Bizim şu anki tablomuz yukarıya doğru meyilli. O görüntüyü veriyor bize rakamların istatistiği. Bu demek oluyor ki bizim şu dönemde daha bir sıkı şekilde maske mesafe kurallarına riayet etmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı. Usta vatandaşları aşı konusunda duyarlı olmaya da davet etti.

TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYALIM
AFAD, Trabzon’a 5 gün boyuncu kuvvetli yapış uyarısı yaptı. AFAD’dan yapılan açıklamada, “Önümüzdeki beş gün (13/17.07.2021) süresince Trabzon'da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir. Ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksama, yağış anında kısa süreli fırtına tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.” ifadelerine yer verildi. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına bölgede yaşayan vatandaşlarımızı tedbirli olmaya davet ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi