BAŞKAN BELLİ!
AK Parti Trabzon’da ilçe kongreleri hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu da dört ilçede kongreler gerçekleşti. Pandemi süreci gözetilerek yapılan kongrelerde AK Parti teşkilatının heyecanı da dikkat çekti. Tüm tartışmalara ve kurulan yeni partilere rağmen iktidar partisinin dinamiklerinin aktifliği göz önüne serildi. İlçe kongrelerinde kuşkusuz en fazla sorulan soru İl Başkanlığı için Haydar Revi ile devam edilip edilmeyeceği oldu. Bizce ilçe kongreleri, İl Başkanı Haydar Revi’nin kontrolünde gerçekleştiriliyor ise bu sorunun cevabı nettir. İl Başkanlığı’nda Revi ile devam edilecektir. Tabi ki Başkan Revi’ye daha üst düzey bir görev verilmez ise.

SÖYLEYEMİYORLAR
Hafta sonu gerçekleşen ilçe kongrelerinde konuşan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta, muhalefet milletvekillerine eleştiride bulundu. Cumhur İttifakı olarak terörle mücadeleye sonuna kadar devam edeceklerini belirten Balta, CHP ve İYİ Parti’nin Trabzon Milletvekillerini eleştirip şunları dile getirdi: “Cumhur ittifakı olarak Terörle mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz. Biz bu mücadelede varımızı yoğumuzu ortaya koyarken bir bakıyoruz muhalefet partisinin vekilleri bu mücadeleye tepki koyuyor. Ama bizi asıl üzen bu açıklamalara benim Trabzon’daki muhalefet milletvekili arkadaşlarımın tek bir kelime etmemesidir. Terörle mücadeleye tepki koyan vekillere tepki gösteremiyorlar. Trabzon'da burada gelip bizi eleştiriyorlar. Bir çift sözde kendi milletvekillerine söylesinler. Ama söylemiyorlar” dedi.

ÇALIŞMA GÜZEL AMA…
Trabzon Belediye Başkan Yardımcılığı yapmış olan Mehmet Erdal Çağdaş, Büyükşehir Belediyesi’nin yenilediği Fatih Parkı ile ilgili sitemini dile getirdi. Çağdaş, “Büyükşehir Belediyesi güzel bir çalışma gerçekleştirmiş. Yenilenen parkta hemen her şey yolunda ama önemli bir eksik var. Pandemi döneminden geçiyoruz ve bu dönemde yenilenen bir parkta tüm hijyenik şartlar göz önünde bulundurulurken tuvaletlerde yer alan lavaboların da otomatik el değmeden açılır şekilde yapılmış olması gerekirdi. Bu eksiklik giderilmeli” ifadelerini kullandı. Eski Belediye Başkan Yardımcısı Çağdaş’ın bu sitemini mevcut yönetime iletmiş olalım.

ÇOK GÜZEL HAREKET
Ortahisar Belediyesi’nin öncülüğünde Trabzon’da farkındalık gerçekleştirildi. Farkındalık etkinliği kapsamında Beşirli sahilinde temizlik yapan, Ortahisar Belediyesi Üniversite Biriminde yer alan gönüllüler takdir topladı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de gönüllüleri kutlayarak, “Kardeşlerimi tebrik ediyorum. Kadim şehir Trabzon'umuzu el birliği ile gelecek nesillere taşımak adına daha duyarlı olmalıyız. Lütfen şehrimizi kirletmeyelim.” Bu hareketi gerçekleştiren ve fikri ortaya atanları biz de tebrik ediyoruz.

SESİMİ DUYUN!
Uğurlu Mahallesi Muhtarı Mustafa Kurt, mahallesinin susuzluğundan dert yandı. Kurt dedi ki: “Mahallemizin içme suyunu karşılaması için depo yapılacaktı ama on yıldır bekliyoruz. Vatandaşımız susuz. Çevre mahallelerimizde de durum farksız. Bu sıkıntımız kalıcı şekilde çözülsün artık. Amacımız üzüm yemek, bağcı dövmek değil.” Bölge için Büyükşehir Belediyesi’nin projesi olduğunu biliyoruz, umarız kısa sürede bu proje hayat bulur, vatandaşın da sıkıntısı çözülmüş olur.

BIRAKTIĞI YERDEN DEVAM
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya korona virüse yakalanmış ve hastalığı evinde atlatmıştı. Kaya hastalığı atlatmasının ardından geçtiğimiz hafta sonunu Trabzon’da geçirdi. Milletvekili Kaya; Trabzon İl Başkanlığı ile birlikte Ortahisar ve Beşikdüzü ilçe başkanlıklarını ziyaret edip sorunları ve çözüm önerilerini konuştu. Milletvekili Kaya için bıraktığı yerden yeniden sahada diyebiliriz yani.

Editör: Haber Merkezi