ATATÜRK’ÜN GELİŞİ TÖRENLE KUTLANACAK
Büyük Önder Atatürk'ün Trabzon'a ilk gelişinin (15 Eylül 2021) 97. yıl dönümü yarın törenle kutlanacak. Trabzon Valiliği tarafından düzenlenecek program kapsamında; saat 10.00’da Valilik Önü Cumhuriyet Alanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapılacak, saat 12.00’da Atatürk Köşkü'nde; Trabzon Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı tarafından Atatürk'ün sevdiği parçalar çalınacak. Gösterinin ardından Büyükşehir Belediyesi'nin ikramları olacak, gün içerisinde Atatürk Köşkü, Trabzon Şehir Müzesi ve Trabzon Tarih Müzesi vatandaşlar tarafından ücretsiz ziyaret edilebilecek. Saat 14.00’da Ortahisar Belediyesi Başkanlığı tarafından Ortahisar Belediyesi Binası önünde Ortahisar Belediyesi Trabzon Çizimleri konulu resim sergisi düzenlenecek. Saat 14.00’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce İl Halk Kütüphanesinde “Atatürk” konulu kitap ve fotoğraf sergisi düzenlenecek.

USTAOĞLU'NUN BABA ACISI
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nun babası Temel Ustaoğlu hayatını kaybetti. Merhum Temel Ustaoğlu'nun cenazesi dün ikindi namazının ardından Düzce’nin Çilimli ilçesine bağlı Karaçörtlen Köyü’nde toprağa verildi. Merhum Temel Ustaoğlu’na Allah'tan rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyoruz.

ZORLUOĞLU’NDAN TAZİYE MESAJI
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun babası Temel Ustaoğlu’nun vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı. Ustaoğlu’nun baba acısını yürekten hissettiğini belirten Zorluoğlu, “Değerli Valimizin sevgili babası Temel amcamın vefatı nedeniyle derin üzüntü içerisindeyim. Ustaoğlu ailesinin kıymetli büyüğü, merhum Temel Ustaoğlu her zaman saygıyla ve hayırla yâd edilecektir. Rahmet-i Rahman’a kavuşan Temel amcama Allah’tan rahmet, Sayın Valimiz İsmail Ustaoğlu başta olmak üzere kederli Ustaoğlu ailesine, yakınlarına ve sevenlerine sabır dilerim. Mekânı cennet, ruhu şad olsun.” ifadelerini kullandı.

TRABZON’A GELİYOR
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Yomra İlçe Teşkilatı’nın kongresine katılmak üzere Trabzon’a geliyor. Genel Başkan Babacan, 16 Eylül’de saat 11.00’de Sandal Otel’de düzenlenecek ilçe kongresinde partililerle bir araya gelecek. Babacan’ın kongre öncesinde de basın mensuplarıyla bir araya gelip gündem değerlendirmesi yapması bekleniyor.

HASTANE YIKIMINA BAŞLANDI
Eski Akçaabat Devlet Hastanesi binasının yıkımına başladı. Yapılan ihale ile yıkılmaya başlanan Söğütlü eski belediye binası, Akçaabat kadınlar pazarı binası ve Akçaabat eski devlet hastanesi binalarının yıkım işlemleri devam ediyor. Akçaabat’a uzun yıllar hizmet veren eski devlet hastanesinin yıkımı için ihaleyi kazanan firma, binanın çevre güvenliğini alırken, bir taraftan da kapı ve pencerelerinin söküm işlemlerini gerçekleştiriyor. Yıkım sonrasında ne olacağı merak konusu olan eski hastane yerinin ise altının kapalı otopark, üzerinin park yapılması planlanıyor.

Editör: Haber Merkezi