SOYLU’NUN ACI GÜNÜ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun halası Rukiye Dönmez hayatını kaybetti. 89 yaşında hayata gözlerini yuman Dönmez'in cenazesi dün ikindi namazının ardından Of Merkez Cami'nde kılınan namaz ile aile kabristanlığında toprağa verildi. Dönmez’e Allah’tan
rahmet geride bıraktığı kederli ailesine baş sağlığı diliyoruz.

ESKİ BAŞKAN BABASINI KAYBETTİ
Çarşıbaşı eski Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz’ın babası Hacı Bayram Yılmaz vefat etti. Yılmaz’ın cenazesi dün kılınan cenaze namazından sonra Kadıköy Mahallesi’nde toprağa verildi. Yılmaz’a Allah’tan rahmet diliyor geride bıraktığı ailesinin acısını paylaşıyoruz.

DAHA DUYARLI OLALIM 
Rize Valisi Kemal Çeber, karantina kurallarına uymayarak dışarıya çıkan Covid-19 hastası veya Covid hastaları ile temaslı vatandaşların yurda yerleştirilerek misafir edildiğini ancak bu vatandaşlar için kendisinin sürekli arandığını dile getirerek, “Karantina kurallarına uymadığı için 1 kişi yurda aldığımızda 15 kişi bizi arıyor” diyerek sitemde bulundu. Vali Çeber’in bu açıklamalarının ardından herkesi daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Çünkü bu pandemi sürecini hep birlikte tedbirlere uyarak aşacağız.

CİDDEN ÖZLEDİK
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca umut verdi. Bakan Koca sosoyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Özgürce nefes alacağımız günleri özledik. Maske, yakın zamanda hayatımızdan çıkmış olacak. COVID-19 aşı çalışmalarında büyük ilerlemeler var. Sonucu bekleyelim. Evimizin dışında, başkalarıyla olduğumuz her yerde maskemizi kuralına uygun şekilde takalım. Sabrınız için sağ olun” ifadelerini kullandı. Umarız kısa sürede bu sıkıntıdan kurtulmuş oluruz. Bakan Koca’nın da dediği gibi cidden özgürce nefes alacağımız günleri özledik.

GÜZEL HABER BEKLİYORUZ
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 3'üncü sondaj gemisi 'Kanuni'nin Karadeniz seferinin başlayacağını duyurdu. Bakan Dönmez, tsosoyal medya hesabından 'Karadeniz'de Kanuni Devri' etiketi ile açıklama yaptı. Dönmez, “Üçüncü Sondaj Gemimiz
Kanuni'nin Karadeniz seferi başlıyor. Haydarpaşa Limanı'nda boğaz geçiş hazırlıkları için kule sökümü tamamlanan gemimiz Filyos Limanı için demir alacak” dedi. Umarız sondaj gemisi Karadeniz’den de güzel haberler verir.

EREN BÜLBÜL'ÜN ADI YAŞATILACAK 
Van'ın Erciş ilçesinde görev yapan öğretmenler, yenilenen İlçe Şehir Stadı'nın eski zemin halılarından öğrencileri için okul bahçesinde halı saha yaptı. İlçedeki Karakoyunlu Anadolu Lisesi’nde görev yapan öğretmen ve idareciler, İlçe Şehir Stadı'nın yenilenmesinden dolayı atıl durumdaki zemin halılarından belediyenin desteğiyle okulun bahçesinde halı saha oluşturdu. Okul yönetimi halı sahaya, Trabzon'un Maçka ilçesinde 11 Ağustos 2017 yılında terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Eren Bülbül'ün ismini verdi.

Editör: Haber Merkezi