YILMAZ ATANDI

Deva Partisi Trabzon İl Başkanlığı yapılan çalışmalar sonrasında Şalpazarı İlçe yönetimini açıkladı. Deva Partisi Şalpazarı İlçe Başkanlığı’na Veysel Yılmaz atandı. Deva Partisi Trabzon il Başkanı Kubilay Çiçek, “Yeni yılın ilk günleri itibariyle Şalpazarı ilçe yönetimimizi Şalpazarı Kaymakamlığı yazı işleri müdürlüğüne resmi olarak sunmuş bulunmaktayız. Sayın Genel Başkanımızın takdirleriyle Şalpazarı kurucu ilçe başkanı olarak atanan Veysel Yılmaz ve yönetimini kutluyorum. Başkan Veysel Yılmaz ve yönetiminin kısa zamanda gösterdiği özveriden dolayı tebrik ediyor, bundan sonra ki çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi. Yeni yönetime başarılar diliyoruz.

EĞİTİME DESTEK VERECEĞİZ

Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı ile Uğur Okulları arasında Eğitim Sözleşmesi İmzalandı. Protokol çerçevesinde, Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi çalışanlarının çocuklarına 2022-2023 eğitim ve öğretim dönemlerine ait Milli Eğitim Mevzuatı çerçevesinde güncel kayıt ücretleri üzerinden yüzde 10 eğitim indirimi yapılacak. Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, “İmzaladığımız sözleşmenin tüm taraflar için hayırlı olmasını dilerim. Sanayiciler olarak eğitime elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz.” diye konuştu. Eğitimlerin bölgeye katkı sunmasını diliyoruz.

ÖFKEMİZ BÜYÜK

İstanbul Tuzla'da bir restoranda eski nişanlısı tarafından öldürülen Avukat Dilara Yıldız için İstanbul Barosu önünde bir tören düzenlendi. Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkan Yardımcısı ve Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez, burada yaptığı konuşmada, “Acımız ve öfkemiz büyük. Sadece meslektaşımız Dilara’nın bir kadın cinayeti sonucu ölmesi nedeniyle değil, tüm Türkiye’de kadınların öldürülmesi nedeniyle acımız ve öfkemiz büyük. Kimse biz kadınlardan değişmemizi beklemesin, değişecek olan bu devletin kurum kuruşları ve bu yanlış zihniyettir. Bizler daha çok özgürlüklerimizi isteyeceğiz, bunlardan geri adım atmamızı kimse bizden istemesin. Bir kez daha yetkililere sesleniyoruz: İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmediğimizi tekrar söylüyoruz.” dedi. Biz de bir kez daha kadın cinayetlerini kınıyor ve bu sıkıntının artık yaşanmamasını diliyoruz.

GÖREVDEN ALINMA ŞEKLİ BİZİ ÜZDÜ

Haldızoğlulları Derneği Arsin Belediyesi’nde görevlerine son verilen başkan yardımcılarıyla ilgili açıklamada bulundu. Haldızoğlulları Derneği’nden yapılan yazılı açıklamada; “Hafta başında Arsin belediyesinde görevine son verilen akrabamız ve dernek yöneticimiz olan Sedat Özbakan’ın görevine son verilmesiyle ilgili kamuoyunu bilgilendirme gereğini gördük. Dernek Yönetim Kurulu olarak görüşümüz; hiç kimsenin herhangi bir görevde sürekli kalıcı olmadığını biliyoruz. Önemli olan göreve gelme ve görevden almalarda etik kurallarının işletilmesidir. Biz dernek olarak başkan yardımcımız ve akrabamızın görevden alınma şekli sebepsiz, nedensiz ve hiçbir açıklama yapılmadan görevine son verilmesini etik kurallarının gözetilmemesi, dernek yönetimimizi, akrabalarımız ve ilçemizin sağduyulu insanlarını üzmüştür. Bizler Özbakır’ın başkan yardımcılığı öncesinde olduğu gibi başkan yardımcılığı döneminde yaptığı başarılı çalışmalıdan memnunuz. İnancımız o dur ki; Sedat Özbakır makam mevki gözetmeden hizmete devam edecektir. Kendisine akrabamız, derneğimiz ve ilçemiz adına teşekkür eder, kendisini hak ettiği makam ve mevkilerde görmek üzere başarılar dileriz.” denildi. Bakalım bu görevden almanın yansımaları ne kadar daha sürecek.

Editör: Haber Merkezi