GÜNDEMİ TRABZON BELİRLEDİ
Ülkenin gündemini geçtiğimiz hafta sonu adeta Trabzon ve Trabzonlu isimler belirledi. İlk olarak CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya TBMM’de dikkat çeken bir konuşma yaptı. Kaya, 15 metrelik bir liste ile Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaptığı işleri anlattı. Kaya daha sonra da 13 metrelik liste göstererek, “AKP'nin sattıklarının listesidir. Bu ülke 70 sentlere muhtaç olduğu günleri gördü ama hiçbir iktidar bu ülkenin 70 kuruşluk malını satmaya tenezzül etmedi ta ki AKP iktidarına kadar.” dedi. Kaya’nın Meclis’teki bu konuşması muhalefet tarafından yoğun destek görürken iktidar temsilcileri tarafından da kınandı.

METİN ALPER’İN KONUŞMASI
Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper, polis okulunda yaptığı konuşma ile sosyal medyada gündem oldu. Alper, Trabzon Şehit Meriç Alemdar Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde düzenlenen konferansta konuştu, deneyimlerini polis adaylarıyla paylaştı. Özel Harekat üniformasıyla sahnede konuşan Alper, Türkiye'de 15 Temmuz2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından tertiplenen hain darbe girişimine sert sözlerle tepki gösterdi. Alper'in konuşmasına ait görüntü, paylaşıldığı sosyal medyada binlerce paylaşım ve beğeni topladı. Alper’in bu konuşması bizce de takdirlik.

HADLERİNİ BİLDİRDİ
Önceki akşam İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Genel Kurulunda, bakanlığın 2021 yılı bütçe görüşmelerinde konuştu, eleştirilere cevap verdi. Bakan Soylu, HDP'li milletvekillerin protestolarını sürdürmesine rağmen konuşmasını sürdürürken, AK Parti ve MHP milletvekillerince alkışlandı.

Soylu, “Sizin az buçuk haysiyetiniz olsa şu siviller için bir gün başsağlığı dilerdiniz. Haysiyetsizler, haysiyetsizler, haysiyetsizler. Bu çocukların hesabını vereceksiniz, bu çocukların hesabını vereceksiniz. Terörist onlar. Bunlar emekçi, hiç utanmıyorsunuz değil mi? İşçi bunlar, işçi. Alın teriyle para kazanmak isteyenler. PKK'nın kölesi olmuşsunuz. Sayın Engin Altay, biraz önce burada bir cümle ettiniz, dediniz ki 'Siz HDP'yi kriminalize etmeyin'. HDP'yi biz kriminalize etmiyoruz, etmeyiz de zaten. HDP'yi kim kriminalize ediyor biliyor musunuz? Lütfen, bazen üstü örtülü, açık, beraber olduğunuz HDP'yi korumak için böyle bir söz söylemeyin. HDP'yi kriminalize eden PKK terör örgütünün kendisidir.” dedi.

Soylu’nun bu konuşması da milyonlarca paylaşım ve beğeni alıp ülkenin gündemine oturdu.

MİLLETİMİZ HER ŞEYİ GÖRMEKTE
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun 2021 yılı bütçesi için TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşma ile ilgili açıklama yayınladı. Revi şunları söyledi: “Devlet olarak her türlü terör örgütüne karşı verdiğimiz mücadeleyi meclis kürsüsünden anlatırken Sayın Bakanımıza karşı yapılan saygısızlığı asla kabul etmiyoruz. Terörün destekçileri, terör yandaşları ve terörden siyasi çıkar sağlayanlar teröristlerle aynı kefededir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu gece gündüz demeden kah Ağrı'da kah Şırnak'ta, gidilemez denilen her yerde terörü bitirme noktasına getirdi. Bu başarıyı hazmedemeyenler Sayın Bakanımıza karşı her türlü kara propagandayı yürütüyorlar. Fakat ne yaparsa yapsınlar onlar asla başarılı olamayacaklar. Çünkü milletimiz her şeyi net bir şekilde görmekte, kim terörün yandaşı kim terörün karşısında bunu çok iyi bilmektedir.”

YÖNETİCİLER KAYIP!
Türkiye’den yükledikleri ihracat yüklerini Kafkaslar’a ulaştırmak isteyen Türk plakalı TIR’lar, Rusya’nın Vladikavgaz Sınır Kapısı’nda perişan. Hem Gürcistan’dan Rusya’ya giriş hem de Rusya’dan Gürcistan’a girişte büyük sıkıntı yaşıyor. Türkiye'den Kafkaslar'a taşımacılık yapan Uluslararası Nakliyeci ve UND Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer, sınırdaki TIR kuyruklarının kilometreleri bulduğunu belirterek, şoförlerin 10 günün üzerinde yol kenarlarında mağdur olduklarını dile getirdi.

Özer, “Kilometrelerce araç sırası var. Sıra hiçbir şekilde adil ilerlemiyor. Ermeni, Rus ve Gürcü nakliyeciler bölgedeki yetkililerin kendilerine ayrımcılık yapması ve haksız geçişleri nedeniyle araçlarımız olduğu yerde duruyor. Türk Nakliye sektörünün yaşadığı eşitsizlikleri çözecek yöneticiler kayıp. Onları bulmak için Müge Anlı’ya müracaat mı edelim? Ülkemize döviz getiren TIR’larımızın ve şoförlerimizin ne günahı var? Şoförler sahipsizlikten perişan biz firma sahipleri sesimizi duyuramadığımızdan perişan olduk.” dedi.

Editör: Haber Merkezi