O MAHKEMEDE BAŞKAN KONUŞTU

Trabzon Adliye Sarayı 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a yapılan suikast girişimi ilgili mahkeme görüldü. 11 Haziran 2021’de gerçekleşen saldırıyla ilgili mahkemede konuşan Başkan Mustafa Bıyık, “Kamera kayıtlarını inceledim. Beni gördüğü mesafede saldırganın havaya atışı yok. Doğrudan beni hedef alarak atış yapıldı. Ben bunu döndüğüm zaman fark ettim. Ayrıca saldırgan olayın hemen öncesinde ben araçtan inerken yanımdan geçti ve uzaklaşmadan ateş etti. Şahsı da normal bir vatandaş olarak düşünmüştüm. Belediyeye gelişim ise herhangi bir ziyaret, yoksa her gün gelişimiz 08.30’dur. Telefonla görüşüyordum. Araçtan olduğumuz noktada inseydik planlanan suikast gerçekleşecekti. 5 metre daha geride indim. Uzun vadeli bir plan yapıldığı ortadadır.” dedi. Saldırıyı gerçekleştiren tutuklu Halit Aytekin, mahkemeye sepgis ile bağlandı. Aytekin, “Bir şekilde bu olaya karıştım. Huzurlarınızda Belediye Başkanımızdan özür diliyorum. Dışarıda bekleyen bir sözlüm vardır. Bir mağduriyetim var, delilleri karartma durumum yoktur. Yaptığımdan çok pişmanım, etkin pişmanlıktan yararlanmak isterim. Tahliyemi talep ediyorum.” diye savunma yaptı. Mahkeme tarafından verilen kararda sanıkların tutukluluk halinin devamına ve yeni tanıkların dinlenmesine karar verildi. Bakalım ilerleyen mahkemelerde ne gibi gelişmeler olacak.

TEBRİK EDİYORUZ

Lösemi ve Engelli Gönüllüleri Derneği Başkanı Melek Çakır’dan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Kadir Sert’e teşekkür ziyareti geldi. Çakır, Muhtar Sert’i Cumhuriyet Mahallesi’ndeki muhtarlık ofisinde ziyaret ederek mahallesine ve çevresine yapmış olduğu yardımlardan dolayı teşekkür etti. Sert, ihtiyaçlı aileler için Muhtarlık ofisini ücretsiz bakkala çevirmiş durumda. Muhtarlık ofisinde ihtiyaçlı aileler için hemen her şey mevcut. Sert’i tebrik ediyoruz.

İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

Kadın ve Demokrasi Derneği Trabzon Temsilcisi Elif Hacısalihoğlu Yükünç ve Yönetim Kurulu Üyeleri Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret etti. Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Trabzon Temsilcisi Elif Hacısalihoğlu Yükünç, yakın zamanda görevi devraldıklarını belirterek kadın ve demokrasi alanında derneğin çalışmalarını içeren yayınları takdim etti. TTSO’nun kadınlara yönelik yürüttüğü birçok çalışmadan memnunluk duyduklarını ifade eden Yükünç, ortak çalışmaların yapılması için iş birliği yapmayı arzuladıklarını vurguladı. Başkan Hacısalihoğlu da ziyaret nedeniyle teşekkür ederek, Yükünç ve yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi. Başkan Hacısalihoğlu, oda olarak toplumun her kesimine ve Trabzon'a yönelik bütün faaliyetlere destek olmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi