MAAŞLAR İYİLEŞTİRİLMELİ

Kamu-Sen İl Başkanı Coşkun Dilber, asgari ücret üzerine açıklamalarda bulundu. Dilber, “Türkiye Kamu-Sen Ar- Ge Merkezimizin yaptığı araştırma, içinde bulunduğumuz zaman diliminde enflasyonun ne denli hızlı bir artış gösterdiğini ortaya koymaktadır. Öyle ki, yaptığımız bu çalışmaya göre sadece 2022 yılında dört kişilik ailenin geçinme giderleri üç ayda 3074, 13 TL artmıştır. Bu rakamlara bakıldığında memurlarımızın alım gücü de aynı oranda düşmüştür. Aradan altı ay geçtikten sonra ödenecek olan enflasyon farkı şu anda yaşanmakta olan erimeyi telafi etmemekte, sadece dönemsel bir telafiyi içermektedir. Dolayısıyla, bu dönemlerde enflasyon farkının aylık olarak maaşlara yansıtılması kamu çalışanlarının enflasyona ezdirilmemesi yönünde olumlu bir adım olacak, alım gücünün korunmasını sağlayacak ve kamu çalışanlarının bir nebze olsun nefes almasına katkıda bulunacaktır. Türkiye Kamu-Sen olarak; maaşlara ciddi bir iyileştirmenin yapılması, enflasyon farkının aylık mahsuplaşma yoluyla maaşlara eklenmesi ve refah payı talebimizi bir kez daha buradan tekrarlıyoruz.” şeklinde konuştu. Umarız bu çağrıyı birileri duyar.

KTÜ’DEN DAVET

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Ukrayna'da son zamanlarda yaşanan olağanüstü koşullar nedeniyle kendi üniversitelerinde çalışma imkanı kalmayan akademisyenleri Trabzon'a davet etti. Rektörlükten yapılan açıklamaya göre, üniversitenin vizyonuna uygun olarak, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 34. maddesi uyarınca KTÜ'de yabancı uyruklu sözleşmeli öğretim elemanı olarak çalışmak isteyen ve İngilizce yeterliliği bulunan Ukrayna vatandaşı akademisyenlerin, Uluslararasılaşma Birimi ile iletişime geçmesi gerekiyor. Duyurmuş olalım.

TEK ÇATI ALTINDA BULUŞTULAR

Trabzon, Ordu, Gümüşhane, Zonguldak ve Rize illerinde kurulu bulunan Teknikerler Dernekleri bir araya gelerek kurdukları Karadeniz Teknikerler Federasyonu ile tek çatı altında buluştu. Kurucu başkanlığa seçilen Orhan Baki yaptığı açıklamada, “Ülkemizin yeteri kadar bilinmeyen, ihmal edilen, irdeledikçe göreceksiniz, adeta iş yapması engellenen, teknikerlik mesleğinin kurumsal temsilcisi olarak, kamuoyunun huzuruna çıktık. İlk sözümüz meslektaşlarımıza olacak: Toprağı çapalamadan, tarlada çabalamadan harmanda sözümüz geçmez. Mesleğinin yok sayılmasına razı değilsen, yanımızda ol. Sorunları da çözüm yollarını da biliyoruz. Durum tespiti yapacak, paydaşlarımızla paylaşacağız. Uzak tutulduğumuz iş ve üretim dünyasında, elimizi taşın altına koyacak ortamı, sağlamak amacındayız.” ifadelerine yer verdi.

HACIBEKTAŞOĞLU'NDAN TEŞEKKÜR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Ömer Hacıbektaşoğlu, tedavi gördüğü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki memnuniyeti dile getirerek çalışanlara teşekkür etti. Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yatarak tedavi gördüğüm süreçte şahsım ve tüm hastalarla birebir ilgi ve alakalarını esirgemeyen başta Başhekim Sayın Prof. Dr. Süleyman Türedi olmak üzere onun şahsında tüm hastane çalışanlarına şahsıma gösterdiği ilgi ve alakalarından dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

YOLCU İSTATİSTİĞİ AÇIKLANDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Trabzon Havalimanı’nın 2022 yılı Mart ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı. Buna göre; Trabzon Havalimanı’nda mart ayında, iç hat yolcu trafiği 172 bin 270, dış hat yolcu trafiği 6 bin 923 oldu. Böylece martta toplam 179 bin 193 yolcuya hizmet verildi. Mart ayında, Trabzon Havalimanı’na iniş-kalkış yapan uçak trafiği iç hatlarda 1183, dış hatlarda 120 olmak üzere toplamda 1303’e ulaştı. Yük trafiği ise mart ayında toplamda 1416 ton oldu. Üç aylık dönemde ise Trabzon Havalimanı’nda yolcu trafiği 536 bin 577, uçak trafiği 3 bin 991, yük trafiği ise 4 bin 691 ton olarak gerçekleşti.

Editör: Haber Merkezi