ŞİDDET BÜTÜN YÖNLERİYLE ELE ALINMALI

Kadına ve sağlıkçılara karşı şiddetin önlenmesine yönelik düzenlemeleri içeren Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda görüşüldü. İYİ Parti Grubu adına TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin sosyal bir yara olduğunu dile getirdi. Örs konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Hemen hemen her gün haber bültenlerinde ve gazete sayfalarında kadına şiddet ve sağlık çalışanlarına şiddetle ilgili haberleri görüyoruz. Çok geç kalınmış olsa da bu konunun Meclis gündemine alınmasını önemli buluyorum. Görüştüğümüz kanun teklifine baktığımızda genel olarak sağlık çalışanlarına ve kadına şiddet suçu işleyenlerin cezalarının artırılmasıyla caydırıcılığın sağlanması amaçlanmaktadır. Ancak unutulmamalı ki, sadece tutuklama yapılarak ya da sadece cezalar artırılarak bu şiddet suçlarının önlenmesi ya da caydırıcılığın sağlanması mümkün değildir. Sorun bütün yönleriyle ele alınmalı. Kadına yönelik şiddetin temelinde yatan sorunları tespit etmeden, bataklığı kurutmadan ve bu sorunları çözmeden atılacak adımlar yaraya pansuman olmaktan öteye geçmeyecektir. Türkiye'de kanayan yara hâline gelmiş olan sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesiyle ilgili düzenlemelerde cezaların artırılması caydırıcılık açısından tabii ki önemlidir ancak iktidar sahipleri, sağlık sisteminde yaşanan sorunları görmezden gelerek bugün olduğu gibi sadece binaların görkemiyle övünürse hizmetin kalitesini dikkate almazsa hizmeti verenlerin, koruyucu sağlık hizmetlerinin ve tedavi hizmetlerinin yeterli olup olmadığını umursamazsa sorun çözülmez, çözülemez. Maalesef hastane acil servisleri şiddet mekânı hâline gelmiştir.”

TAAHHÜTLERİMİZİN ARKASINDAYIZ

Deva Partisi Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin ve Deva Partisi Teşkilat Başkan Yardımcısı Merve Mollamehmetoğlu Keleş Trabzon’a ziyarette bulundu. Ergin, Deva Partisi Doğu Karadeniz bölgesi il ve ilçe başkanları ile bir dizi toplantı düzenledi. Deva Partisi Trabzon il başkanlığının ev sahipliğinde yapılan toplantıda il ve ilçe başkanları ile teşkilatlanma ve güncel siyasi gelişmeler konusunda görüşmeler yapıldı. Bölgedeki tüm il ve ilçe başkanlarının katılımı ile yapılan toplantının Trabzon'da yapılmasından mutlu olduklarını belirten Kubilay Çiçek, “Çok verimli bir toplantı oldu. Bu toplantının partimize ve bölgemiz için çok yararlı olacağını düşünüyorum.” dedi. Seçimler ve ittifak hakkında değerlendirmelerde bulunan Ergin, tek ve ortak liste seçeneğine başından beri soğuk baktıklarını belirterek, “Başka bir partiye ya da ortak listeye milletvekili ismi vererek seçimlere girmeyeceğiz. Seçimlere tek başımıza da girebiliriz, seçim ittifakında yer alarak da girebiliriz. Seçimlere kendi logomuzla girmemiz ittifak seçeneğini dışladığımız anlamına gelmiyor.” dedi. Ergin, altılı masadaki taahhütlerinin arkasında durduklarını ise şu cümlelerle vurguladı: “Altılı masada devam ediyoruz, bu görüşmeleri önemsiyoruz. Güçlendirilmiş parlamenter sistem ve ortak cumhurbaşkanı adayı taahhütlerimizin arkasındayız.”

ORTAHİSAR’DA ACELE KAMULAŞTIRMA

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bazı taşınmazların acele kamulaştırılması kararı verildi. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Trabzon'un Ortahisar ilçesine bağlı Çömlekçi ve İskenderpaşa mahalleleri sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazların, bölgede yürütülen kentsel dönüşüm ve gelişim (gecekondu dönüşüm) çalışmaları kapsamında sağlıksız yapılaşmanın çözümüne yönelik projenin ivedilikle hayata geçirilmesi amacıyla Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Editör: Haber Merkezi