BALTA’DAN KURTULUŞ MESAJI
TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Vakfıkebir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü kutladı. Balta, yayımladığı mesajında, Türk milletinin Kurtuluş Savaşı'nda her türlü imkânsızlıklar içerisinde gücünü bütün dünyaya haykırdığını belirtti.

Vakfıkebir'in de vatanına bağlılığını vermiş olduğu onurlu mücadele ile gösterdiğine işaret eden Balta “İlçemiz 20 Temmuz 1916 tarihinde Rus Çarlığının işgaline uğramış ve 14 Şubat 1918 tarihinde kahraman ordumuz tarafından düşman işgalinden kurtarılmıştır. Vakfıkebir’imiz bu topraklar üzerinde dalgalanan Ay Yıldızlı Bayrağın her şeyin üstünde olduğunu vermiş oldukları onurlu mücadele ile göstermiştir. Bugün de ülkemizin geleceğini tehlikeye düşürmek isteyenlere karşı da stratejimiz açık ve nettir. Kurtuluş Savaşı döneminde hasta adamı ayağa kaldıran ve tarih kitaplarına sığmayan destan yazan aziz milletimiz gerekirse ülkemizin selameti ve huzuru için bir yeni destan daha yazar. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

KUTLUYORUZ…
Önceki gün oynanan Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek final karşılaşması olan Büyükşehir Belediye Erzurumspor- Trabzonspor maçı için, basın mensuplarının Erzurum’a gidiş gelişi Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şubesi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi organizasyonu ile gerçekleşti. İki kurumu da bu eksiksiz organizasyondan ötürü kutluyoruz.

TTSO’DAN TAM DESTEK
Trabzon Marangozlar ve Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Sadık ve yönetim kurulu üyeleri, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TTSO) ziyaret etti. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Ali Sadık, sektörün talepleri ve yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu mobilyanın Trabzon’un önde gelen sektörlerinden biri olduğunu belirterek, planlanan çalışmaları her zaman destekleyeceklerini vurguladı.

AKAYDIN YASA BOĞDU
Eski Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Divan Üyesi İsmet Akaydın’ın kardeşi Bilgin Akaydın vefat etti. Akaydın’ın cenaze namazı dün Cuma namazının ardından İstanbul Beykoz Acarken Camisi’nden kılındı. Akaydın ailesine başsağlığı diliyoruz.

SEFERBERLİK İLAN ETTİ
Trabzon’da etkili olan kar yağışında belediyeler her ne kadar çalışma gerçekleştirmiş olsa da bazı muhtarlar da mahallelerindeki beyaz esaretin ortadan kalkması adına seferberlik ilan etti. Bu muhtarlardan bir tanesi de Çukurçayır Mahallesi Muhtarı Hüseyin Erkut idi. Erkut, mahallesinde sıkıntının giderilmesi adına belediye ekipleriyle gece gündüz demeden birlikte çalıştı diyebiliriz.

YEŞİLAY TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bölge Koordinatörü ve Artvin İl Başkanı Av. Tuncer Başer, Trabzon’da bir dizi gezi ve incelemelerde bulundu. Başer ilk olarak Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i ziyaret ederek, Yeşilay’a verdiği katkı ve desteklerden dolayı teşekkür ederek, Ortahisar Belediyesi ve Yeşilay Trabzon Şubesi’nin bağımlılıkla mücadele konusunda birlikte yürütecekleri projeler hakkına fikir alışverişinde bulundular.

Başer, sonrasında Yeşilay Şubesi’nin ziyaret ederek Şube Başkanı Boz ile bir süre sohbet etti. Başer ardından Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM)’ı ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu. Başer’e ziyaretinde Yeşilay Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz ile yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. Başer, “Yeşilay Türkiye’nin gençliğinin geleceği. Yeşilay’ın sahası çok geniş. İnsanlarımızı kötü alışkanlıktan uzak tutmak için doğru yerlere yönlendirmek lazım.” dedi.

Editör: Haber Merkezi