AKBULUT HAYATINI KAYBETTİ
Eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut, tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 86 yaşında hayatını kaybetti. Yıldırım Akbulut, 1935 yılında Erzincan'da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Akbulut, 80'li ve 90'lı yıllarda Türk politikasının önde gelen isimleri arasında yer aldı. Anavatan Partisi Genel Başkanı, İçişleri Bakanı, Başbakan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili ve Başkanı olarak görevlerde bulundu.

BAKAN’IN ABLA ACISI
Trabzonlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun ablası Nermin Öztürk hayatını kaybetti. Abla Öztürk’e Allah’tan rahmet geride kalan ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

VİYADÜKLER DEVREDİLİYOR
Trabzon’da yeşili arttırmak için bir çok alanı değerlendiren Ortahisar Belediyesi, bu kapsamda Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Trabzon’da yapılan bir çok yatırımı da değerlendirmeye aldı. Bu kapsamda, ilk olarak Kanuni Bulvarında park olabilecek alanları gündemine alan Ortahisar Belediyesi, Karayolları Genel Müdürlüğü ile konuyu görüşerek çözüme bağladı.

Karayolları Genel Müdürü Trabzonlu Abdülkadir Uraloğlu ile görüşen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Kanuni Bulvarı’nın biraz daha estetik görüntüye kavuşması için, belirlenen 2 alanda çalışma yaptık. Karayolları Genel Müdürümüze teşekkür ediyoruz. Bu alanların belediyemize tahsisini aldık. 2 ayrı alan için, ayrı ayrı park ve uygulama projeleri yaptık” dedi.

Karayolları Genel Müdürü Uraloğlu ile Trabzon’da hala tartışmalara neden olan Boztepe viyadüğünü de görüştüklerini kaydeden Genç, “Boztepe’ye giren o viyadüğün olduğu alanın, hem kolonları, hem de zemini Genel Müdür bize devredeceğini söyledi. O alanları da hem yolun soğuk görüntüsünü ortadan kaldırmak, hem şehir estetiğine uygun hale getirmek, hem de kullanabilecek alanlarda yeşile dönük yatırım yapmak ve halkımızın hizmetine sunmak amacındayız.” dedi. Bakalım viyadükler nasıl bir hal alacak, merakla bekliyoruz.

ARTIŞ ÇAYA DA YANSIMALI
Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, bu yıl yaş çay kilogram taban fiyatının, desteklemeyle 4 lira 40 kuruş olmasını istediklerini belirtti. Paliç, yaptığı yazılı açıklamada, 2020'de yaş çay taban fiyatının desteklemeyle 3 lira 40 kuruş olduğunu anımsattı.

Geçen yıl ülke genelindeki tüm tarım ürünlerine yapılan artışın yaş çaya yansıtılmadığını, en düşük artışın yaş çaya uygulandığını savunan Paliç, şunları kaydetti: “Bu nedenle hayat şartları başta olmak üzere gübre artışlarıyla birlikte birçok unsur göz önünde bulundurulunca yaş çaya yapılacak artış üreticiyi de memnun etmelidir. Desteklemeler dahil yaş çayın kilogramına 4 lira 40 kuruş fiyat talep ediyoruz. Ayrıca 6 yıldır artış yapılmayan destekleme ücretinde de üreticiyi memnun edecek bir artışın yapılmasını da talep ediyoruz.” Ekonomik durumun dalgalandığı bu günlerde umarız çay üreticisi hak ettiği fiyatta buluşur.

BİLETİ OLAN NE YAPACAK?
Koronavirüse karşı alınan sokağa çıkma yasağı olan saatlerde şehirler arası seyahatlerin kısıtlanmasıyla ilgili Türk Hava Yolları ve Pegasus'tan açıklama geldi. İki kurum da seyahat belgesi olanların uçuşlarını gerçekleştirebileceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından artan koronavirüs vakalarına karşı yeni tedbirleri açıklayıp, “Sokağa çıkma yasağı olan saatlerde, zorunlu haller dışında, şehirler arası seyahate izin verilmeyecek.” demişti.

Bu açıklamanın ardından Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus, uçuşlara dair duyuru yaptı. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Değerli misafirlerimiz, sizi, sağlığınızı koruyarak bulutların üzerine taşımaya devam ediyoruz. Uçuşu olan misafirlerimiz seyahat belgeleri ile havalimanı ulaşımlarını gerçekleştirebilirler.” Pegasus'un resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise, “14 Nisan 2021 itibarıyla uygulanacak olan 14 günlük kısmi kapanma sürecinde uçuşu olan misafirlerimiz, seyahatlerine ait belgeleri ile uçuşlarını güvenle gerçekleştirebilirler.” denildi. Bizce bu uçuşlara da iyi bir denetim getirilmeli.

Editör: Haber Merkezi