BERABERLİĞİMİZİ KORUYACAĞIZ
15 hain Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde mesajlar ardı ardına geldi İşte o mesajlardan bazıları... AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora: “Bugün 5. yılını idrak ettiğimiz 15 Temmuz destanı ise bu iftihar silsilemizin günümüzdeki son halkasıdır. Silah ve bomba seslerinin gecenin karanlığını deldiği o gece Türk milleti cesareti, dirayeti ve mücadelesiyle Türkiye’nin geçilemeyeceğini, bu topraklarda Çanakkale ruhunun, Kuvayı Milliye şuurunun halen diri olduğunu göstermiştir. Milletimiz o gece geçmişte olduğu gibi ihanete de dirilişe de şehadetlik etmiştir.

Çok şükür darbeye, darbecilere teslim olmadık. Başaramadılar. Artık ülkemiz üzerinde karanlık emeller besleyenlerin, bunun için kanlı senaryolar yazanların, kendilerine ihanet ortakları devşirenlerin işi çok daha zordur. Tanka vücudunu siper eden, savaş uçaklarına meydan okuyan, namluya göğsünü dayayan bir milletin önünde kim durabilir? İnşallah, bundan sonra da aynı inanç ve ruhla ülkemize sahip çıkacak, birliğimizi, beraberliğimizi koruyacağız.”

HAİNLERE GEREKEN CEVAP VERİLDİ
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi: “Dün olduğu gibi bugün ve yarın da vesayetçilere, darbecilere, paralelcilere, terör sevicilerine, hasılı vatan hainlerine karşı dimdik ayaktayız, teyakkuzdayız. Ülkemizi felakete sürüklemek isteyen hainler, 15 Temmuz gecesi harekete geçtiler. Aziz milletimiz ölümü göze alarak, bu hainlerin karşısında kendilerini siper etti. Devletimizin ve milletimizin dik duruşuyla bu hainlere gereken cevap verildi. Bu kutlu mücadelede birçok kardeşimizi şehit düşerken, yine birçok kardeşimiz de gazi oldu.

15 Temmuz’da sert kayaya çaptılar. 15 Temmuz’da aziz milletimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanları boş bırakmadı. AK kadroları olarak da bizler dimdik ayakta durduk. Ordumuzdaki vatanseverlere, emniyet güçlerimize, aziz milletimize şükranlarımızı sunuyoruz. Birlik ve beraberlik halinde Çanakkale’de düşmana dur dediğimiz gibi 15 Temmuz’da da hainlere ve işbirlikçilerine de dur demeyi başardık.”

İKTİDARIN ASLİ GÖREVİDİR
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli: “15 Temmuz hain alçak FETÖ darbe kalkışmasının 5. yıldönümü. Geriye dönüp baktığımızda hükümetin FETÖ ile mücadele konusunda yeterli adımları atmadığını görüyoruz. Zira bilinmelidir ki; kurulan FETÖ borsası ile zengin fetöcülerin serbest kalmalarını sağlamak FETÖ ile mücadele etmek değildir. Yakınları FETÖ terör örgütü üyeliğinden tutuklanan kişilere bakanlık görevi vermek FETÖ ile mücadele etmek değildir. Asılsız iddialarla at izini it izine karıştırarak, masum siyasiler üzerinden FETÖ ile mücadele olmaz.

15 Temmuz hain kalkışmanın en önemli aktörlerinden olan bir şahsın kardeşini büyükelçi olarak atamak FETÖ’ye karşı mücadele etmek değildir. İYİ Parti’nin, FETÖ’nün siyasi ve iktisadi ayağı araştırılsın önergesine hayır oyu vererek FETÖ ile mücadele edilmez. Üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen hala üst düzey görevlerde yer alan gerçek FETÖ’cülerin cezalarının verilmesi, bu konunun derinlemesine incelenmesi talebimizdir. Bu talebimize karşılık vermek de her türlü olumsuzlukta FETÖ’yü hedef gösteren iktidarın asli görevidir.”

EŞİ GÖRÜLMEMİŞ DİRENİŞ
AK Parti Sürmene İlçe Başkanı Hüseyin Azizoğlu: “15 Temmuz darbe girişiminin 5’inci yılında devletimiz, milletimizin özgürlük ve demokrasi hakkını korumak için kararlılığını sürdürmektedir. İnanç kisvesi altında, düşmanlarımıza taşeronluk yapan hain FETÖ örgütünün amaçlarına ulaşamadan, milletimizin iradesine yenildiği, eşi görülmemiş bir direnişle kahramanlık gösteren 251 masum vatandaşımızın şehit edildiği, 2194 vatandaşımızın da gazi olduğu bu tarihi günü asla unutmayacağız.”

ŞİDDETLE KINIYORUZ
Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez: “Demokratik, laik ve sosyal hukuk devletimizi ortadan kaldırmaya yönelik FETÖ/PYD terör örgütü tarafından yapılan darbe girişimini bir kez daha şiddetle kınıyoruz. Ülkemizi kaosa sürüklemeye yönelik yapılan bu darbe girişimi halkımız ve silahlı kuvvetlerimizin demokrasimize ve cumhuriyetimize sahip çıkmasıyla engellenmiştir. Ülkemizi karanlığa götürme ve kaos yaratma çabası içinde olanlara halkımız hiçbir zaman izin vermeyecektir.

Darbe girişiminden sorumlu olanlarla mücadele etkin, samimi ve kararlı bir şekilde adil yargılanma hakkına ve hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalınarak, sürdürülmelidir. 15 temmuz 2016 darbe girişimini kabul etmeyen halkımızı şükranla, darbeyi engelleyen şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz. Trabzon barosu olarak demokratik, laik, sosyal, hukuk devletimizi yıkmaya yönelik her türlü girişimin karşısında olduğumuzu, olacağımızı bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyor, saygılar sunuyoruz.”

Editör: Haber Merkezi