TARİHİN ALTIN SAYFALARINA YAZILDI

Bugün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü. Bu nedenle bir çok açıklama yapıldı. İşte o açıklamalardan bazıları… HAK-İŞ, Hizmet-İş Trabzon Şube Başkanı İsmail Hakkı Kaplan: “15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye, bir grup hainin başlattığı işgal girişimine tanık olmuş, asker kıyafetine bürünmüş eli kanlı teröristler, milletin özgür ve hür iradesiyle seçilmiş olan hükümeti düşürmeye, devlet yönetimini zorbalıkla ele geçirmeye çalışmıştır. Aziz Türk milleti o gece destansı bir demokrasi mücadelesi vererek, darbe girişimine karşı tek vücut olmuştur. Kahraman Türk milleti, Çanakkale’de vatanını nasıl savunduysa 15 Temmuz gecesi de aynı ruhla ve imanla hainlere geçit vermemiştir. 15 Temmuz, bir daha yaşanmamak üzere tarihin altın sayfalarına millet destanı olarak yazılmıştır.”


DÜNYA BİR KEZ DAHA ANLADI

MHP Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli: “Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içine yıllar yılı sızdırılmış kritik noktaları ele geçirmiş dar ama etkin görevlerde bulunan bir kadronun Türkiye Cumhuriyeti’ni işgal ve emperyalist güçlerin emrine sokmak için harekete geçeceği o kara gece. O kara gecede kurt postuna girmiş çakallar Türk Milleti’nin geleceğini ipotek altına almak için saldırmış ve son kozlarını da ortaya koymuştu lakin unuttukları bir şey vardı. Türk devleti ile iç içe girmiş kadim Türk Milleti. 15 Temmuz gecesi Türk Milleti 5000 yıldır olduğu gibi tekrar bir destan daha yazmış ve çakallara gerekeni yapmış, yapmaya da devam etmektedir. Bu geceden sonra; Dünya bir kez daha tekraren anlamıştır ki, Türk milleti hiçbir zaman yenilmeyecek, Türk devleti hiçbir zaman yıkılmayacaktır. Bu vesile ile o gece destan yazan Türk Milleti’mizle geçmişte olduğu gibi bugünde gurur duyuyor, Şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize ise uzun ömürler diliyoruz.”

UNUTMAYACAĞIZ


28 Şubat Öğrenci Derneği Trabzon Temsilcisi Aynur Özdemir: “Milletimiz, yıllarca demokrasiye ve demokrasi adına yapılan kazanımlara sahip çıkmak için ağır bedeller ödemiştir. 15 Temmuz ihaneti de bu ağır bedellerin ödendiği darbe girişimlerinden birisidir. Bütün Dünya'nın meraklı gözlerle seyrettiği 15 Temmuz İhanet girişimine, şanlı tarihinden ve geçmişinden aldığı güçle milletimiz gereken cevabı vererek geleceğine sahip çıkmıştır. Bu vesile ile 15 Temmuz Gecesi  vatanları için canlarını seve seve feda eden Aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, ailelerine de sabırlar diliyoruz Gazilerimize de verdikleri bu mücadele için şükranlarımızı sunuyoruz. Unutmadık, unutturmayacağız.”


MUCİZEVİ DESTANDIR

Siyasetçi-iş insanı Cevat Kara: “Yaklaşık yarım yüzyıl, bu asil milletin hassasiyetlerine saygılı görünerek kandırdığı tertemiz evlatlarını, bağımsız düşünemeyen, sorgulamadan itaat eden kişiler haline getirip, binbir hile ile yerleştirdiği devletin kurumları içerisinde yine millete karşı silah gibi kullanan FETÖ, yargı ve emniyet içindeki unsurları ile sahnelediği 17-25 yargı darbesi ile ulaşamadığı hain emelini gerçekleştirmek, milletin birliğine, inancına, vatanın bütünlüğüne, özgürlüğüne, bağımsızlığına, millet iradesine ve demokrasiye karşı son darbeyi indirmek için bu kez ordu içindeki unsurlarını devreye sokmuş, ancak bu kez de karşısında genci yaşlısı, kadını erkeği topyekûn kahraman Türk milletini bulmuştur. 15 Temmuz, tıpkı Çanakkale gibi, Kurtuluş savaşı gibi mucizevi bir Türk destanıdır.”

Editör: Haber Merkezi