YILDIRIMHAN’IN MUTLU GÜNÜ
İçişleri Bakanlığı Danışmanı Mazhar Yıldırımhan oğlunu evlendiriyor. Bugün Alyans Düğün Salonu’nda saat 15.30’da yapılacak nikâha İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da katılması ve nikâh şahidi olması bekleniyor.

Yıldırımhan, “Bu mutlu günümüzde dostlarımızla birlikte olmaktan büyük onur duyacağız, pandemi şartlarını da dikkate alarak inşallah sevincimizi paylaşacağız” dedi. Bakan Soylu 7M Hastanesi’nin açılışına da katılacak.

DELEGASYON BAŞKANI TRABZON’DA
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger ve beraberindeki heyet, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette Vali Ustaoğlu ve AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger bir süre sohbet etti. Vali Ustaoğlu Berger'e ziyaretin anısına hediye takdim etti.

TARİHE İHANETTİR
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Üyesi Davut Çakıroğlu sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Sosyal medya hesabından Sümela'daki ayin tarihiyle ilgili açıklama yapan Çakıroğlu şu açıklamalarda bulundu: “15 Ağustos 1461, hepimizin malumu Trabzon'un Fatih Sultan Mehmet tarafından fetih tarihidir. Tarihidir derken tarih vurgusunu bir kez daha betimlemek istiyorum. Fatih'in fethettiği, Yavuz Sultan Selim’in yönettiği, Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu kadim şehir, tarih ve hatıra kokan şehir vurgusunu il erkânının yaptığı bütün toplantılarda duyarız.

Peki, hiç düşündünüz mü Yunan basını ve destekçileri 15 Ağustos'u nasıl görür? Evet. Trabzon'un işgali olarak görürler, Trabzon’un düştüğü gün olarak görürler. Matem günü görürler. Trabzon fethedilmeden İstanbul fethedilmiş olmaz diyen bir Fatih’in ya da defaten Trabzon’a verdiği değeri vurgulayan Mustafa Kemal Atatürk'ün şehrini yönetenler bilerek, bilmeyerek büyük bir handikaba imza atmışlardır.

Hepimizin malumu 5 yıldır kapalı olan Sümela Manastırı için Trabzon Valiliği bir ayin izni verdi bu yıl. Bu izin verilmeli ya da verilmemeli boyutunda değilim. Esasen buraların bir inanç kitlesi tarafından dini amaçla ziyarete açılmasında da bir behis görmüyorum. Fakat neden 15 Ağustos? Bu tarih belli ki bilinçli talep ediliyor! Peki, bu izni verenlerin tarih bilinci nerede? Trabzon’un fethedildiği gün Sümela Manastırında ayin düzenlenmesine izin vermek en basit ifadeyle tarihe ihanettir.”

PİYASANIN ÜZERİNDE
Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, birlik ortağı olan tüm üreticilerin fındığının üye kooperatifler tarafından piyasa fiyatının 50 kuruş üzerinde alınacağını bildirdi. Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, faaliyet gösterdikleri her bölgede fındık alımı için hazır olduklarını belirterek, “Kooperatiflerimiz ve birliğimiz bu yöndeki çalışmalarını eksiksiz tamamladı. Şimdi sıra üretici ve ortaklarımızda” ifadelerini kullandı.

Geçen günlerde yeni bir kampanya başlattıklarını belirten Bayraktar, şunları kaydetti: “Tüm fındık üreticilerimizin FİSKOBİRLİK'e ortak olmasını, fındığına ve Birliğine sahip çıkmasını istiyoruz. FİSKOBİRLİK ne kadar güçlü olursa üreticilerimiz de o kadar güçlü olur. Birlik kalkınırsa üreticilerimiz de kalkınır. Tüm üreticilerimizi bunun bilinciyle hareket etmeye, FİSKOBİRLİK'e ortak olmaya ve fındığını vermeye davet ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi