MECLİS SONLANDI

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı toplantılarının son oturumu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başkanlığında yapıldı. Zorluoğlu, salonda bulunan Meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğü’nün üst yöneticileri ve basın mensuplarını selamlayarak Meclis toplantısının açılışını gerçekleştirdi. Toplantının başında önceki gün babasını kaybeden Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’na başsağlığı dileklerini ileten Başkan Zorluoğlu, “Sayın Valimiz İsmail Ustaoğlu’nun babası Temel amca, önceki gün vefat etti. Biz de erkenden İstanbul’a oradan da Düzce Çilimli’ye gidip definde bulunduk. Temel amcaya bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Değerli Valimize ve onun nezdinde tüm akrabalarına, sevenlerine Mevla’m sabırlar ihsan eylesin.” dedi. Zorluoğlu, geçtiğimiz hafta annesini kaybeden ve dün Meclis toplantısına katılan Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün’e de tekrar başsağlığı dileğinde bulundu. Başkan Zorluoğlu ayrıca, Uğurlu Mahallesi Muhtarı Mustafa Kurt’un annesinin vefat ettiğini ve bugün defnedildiğini belirterek, “Merhumeye Allah’tan rahmet, Uğurlu Mahallesi Muhtarımıza ve yakınlarına sabırlar diliyorum.” ifadelerini kullandı. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı toplantılarının son oturumunda gündem dışı teklif bulunmayınca Meclis gündemine geçildi. Meclis toplantısında, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan gelen 7 madde müzakere edildi. Toplantı, Meclis üyelerinin oylarına sunulan gündem maddelerinin kabul edilmesinin ardından sona erdi. Alınan kararların Trabzon’a fayda getirmesini diliyoruz.

AKŞENER BÖLGEDEYDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün Trabzon'a geldi. Trabzon Havalimanında partililerce karşılanan Akşener için alana horon ekibi getirildi. Coşkulu karşılama sonrası Akşener, karayolu ile Artvin'e hareket etti. İYİ Parti Lideri Artvin'de çeşitli programlara katıldı.

BU UYARILARA DİKKAT

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Tıp Fakültesi Kovid-19 Yetkilendirilmiş Tanı Laboratuvarı İl Koordinatörü Doç. Dr. Ayşegül Çopur Çiçek, “Daha önce Delta varyantlarımız yüzde 25-30'lardayken şu anda yüzde 70'lere kadar çıkmış durumda. Deltanın bulaştırıcılığının diğer varyantlara göre 2,5-3 kat daha fazla olduğunu biliyoruz. Bunun etkisinin yansımış halini gördük.” dedi. Rize'de yaşam biçiminden dolayı vaka sayılarının düşmediğini öne süren Çiçek, “Dışarıdan çok fazla çay göçü var. Sosyal hareketliliğin çok fazla olduğu bir il, yaz aylarında bu hareketliliğin iyice arttığını gördük. Bu nedenle maalesef Rize'de oranlarımız düşmüyor. İnsanların yaşam tarzı olarak iç içe yaşamayı sevmesi, kayıkhane, kahvehane muhabbetlerinin fazla olması maalesef Rize'deki oranların düşmemesinde çok önemli etken.” dedi. Bu uyarılara dikkat etmek gerek.

Editör: Haber Merkezi