DUYGU SÖMÜRÜSÜ
Bir gündemdir gidiyor şehirde. Dolmuşçular zam istiyormuş. Öncelikle şunu belirtelim ki dolmuşta modernizasyon hayat bulmadan ekonomik gerekçeleri ortaya atıp zam istemek duygu sömürüsü yapmaktır. Ekonomik sıkıntı varsa her sektörde var. Bunu her zaman mağdur edebiyatı yaparak vatandaşın önüne atmak doğru değildir. Neyse ki Trabzon Büyükşehir Belediyesi de modernizasyon olmadan kesinlikle zamma onay verilmeyeceğini belirtti. Büyükşehir burada doğru olanı yaptı, tebrik ediyoruz.

ELİNE POŞET ALAN MAHALLEYİ DOLANIYOR
Hafta sonları 81 ilde geçerli olmak üzere sokak kısıtlamaları gerçekleştiriliyor. Ancak gözlemliyoruz ki bu kısıtlamadaki bakkalların serbest olmasını kötüye kullananlar yok değil. Eline bir poşet alan bakkala gidiyorum görüntüsü ile mahalleyi dolanıyor. Bu sadece bir örnek. Sitelerin bahçelerinde de mangal ve çardak muhabbetleri yapıldığına dair söylentiler var. Bunların da önüne geçilmelidir.

YASAKLARI ÇİĞNEYENLER
Söze kısıtlamalardan girmişken oradan devam edelim. Trabzon’da geçtiğimiz hafta sonu 113 kişiye kurallara uymadıkları gerekçesi ile ceza kesilmiş. Ortada alınmış tedbir ve kurallar varken geçerli bir sebep yokken buna karşı kalmanın ne akılla ne izanla açıklanabilir bir tarafı yoktur. Bu kişiler daha caydırıcı cezalar ile cezalandırılmalıdır. Bu işin şakası olmadığını da herkes anlamalıdır.

TİSKİ DOĞRU OLANI YAPTI
Sokak kısıtlamaları başlayınca Trabzon’da su ve kanalizasyon işleri de kriz fırsata çevirircesine hız kazandı. Hayatın normal akışında şehir merkezinde yapılmış olsa tepki çekecek olan işler sokak kısıtlamasını da fırsat bilip uygulamaya geçildi. TİSKİ burada doğru olanı yaptı.

ANKARA’DAN TELEFON
Trabzon’da AK Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı için halen net bir karar verilemeyip Başkan olacak isim netleşmedi. Aynı şekilde İl Başkanlığı için de net bir durum yok ortada. Tüm bu belirsizlikler gölgesinde, geçmiş dönem partinin milletvekillerinden Trabzonlu isim aranarak görüşleri sorulduğunu duyduk. Acaba o milletvekili neler anlattı. Anlattıklarına göre bir karar alınır mı biz de merakla bekliyoruz.

BAŞKAN’IN BABA ACISI
Vakfıkebir Esnaf, Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Topaloğlu baba acısıyla sarsıldı. Hasan Topaloğlu’nun babası Cemal Topaloğlu önceki gün hayatını kaybetti ve dün de toprağa verildi. Cemal Topaloğlu’na Allah’tan rahmet, geride kalan ailesine de sabır diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi