GÖVDE GÖSTERİSİ YAPACAKLAR

İYİ Parti Trabzon’da son aylarda yoğun üye katılımı sağladı. İYİ Parti’nin Trabzon’da üye sayısı 6 bin 500’ü geçip 7 bine doğru ilerliyor. Bu bağlamda İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın önümüzdeki cumartesi günü Trabzon’a gelerek, Toplu Üye Katılım Programı ve Ortahisar Mahalle Başkanları Sertifika Töreni’ne katılacak. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde saat 12.00’da düzenlenecek toplu üye katılım programında, belirlenecek sayıdaki üyelere de temsili olarak tüm üyeler adında rozet takılacak. Yine İYİ Parti’nin buluşmasında Mahalle Başkanları da sahneye çıkacak. Bu toplantı ile İYİ Parti Trabzon’da gövde gösterisi yapmaya hazırlanıyor.

RAPORU DEĞERLENDİRDİ

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Ortahisar Belediyesi 2020 yılı Sayıştay Raporu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Oyman şu ifadeleri kullandı: “İlk olarak, faize karşı olduğunu söyleyen iktidar partisinin, yönetimini elinde bulundurduğu belediyesinde 2018 yılında 2 milyon 474 bin 712 TL, 2019’da 5 milyon 916 bin 531 TL, 2020 yılında ise 7 milyon 588 bin 348 TL olacak şekilde, yıllar içerisinde artan bir faiz ödemesi var. Giderlerin önemli bir oranda arttığına buna bağlı olarak da Belediye borcunun da yeniden artacağının ortada olduğunu ifade edebiliriz. İncelemelerde; ekonomik ömrünün tamamlandığı ya da belli bir arızadan dolayı kullanılamayacak duruma gelen araçların, hurdaya ayrılmadığını bunun da değer kaybına yol açtığı ifade edilmiş, yani bir kamu zararı oluşturulmuştur. Doğrudan temin yoluyla mal ve hizmet alımlarında, ‘idarenin bütçesinin yüzde 10’unu Kamu İhale Kurulu’nun uygun kararı olmadan aşamayacağı’ bilgisi ortadayken, bütçenin yüzde 25’i kadarı, doğrudan alım olarak işlem yapılmıştır. Bu oran devasa bir orandır. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Sayıştay Denetim Raporu’nda ortaya konan bulguda olduğu gibi, doğrudan mal ve hizmet alımında yasaklı listelerde yer alıp almadığı kontrol edilmemiştir. Bu konu şehirde çok su kaldırmaktadır. Şeffaflıktan bahseden belediyelerin açıkça alım yaptıkları şirketleri açıklamaları gerekmektedir. 8’inci yılını geride bırakan belediye yönetimleri bu konuyla ilgili olarak eksikli diye bir ifade kullanmamalıdır. Kiraya verilen gayrimenkullerin bazılarının muhasebe kayıtlarında olmaması kafalarda soru işaretleri oluşturmaktadır. Geliri olan bir varlığın kaydı neden tutulmaz? Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın listesine göre, ‘yerli muhteva oranı yüzde 50 ve üzeri olan arabaların kiralanması’ kararı ortadayken, bu yerli oranına uymayan yabancı menşeili arabaların kiralandığı görülmüştür. Son olarak otopark gelirleri, Büyükşehir Belediyesi’ne mevzuata uygun olmayan şekilde aktarıldığı, bazı altyapı ve şebeke geçiş bedellerinin alınmadığı gibi, Büyükşehir Belediyesi tarafından alındığı tespit edilmiş ve alınan bu paraların iadesi istenmiş. Yani Ortahisar Belediyesi’nin geliri olması gereken bedelleri Büyükşehir Belediyesi durmamış, bunlar sizin gelirleriniz dememiş; almış.”

FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Türkiye Yol İş Sendikası Trabzon Şubesi’ni ziyaret ederek, Şube Başkanı Gökhan Gedikli ile sohbet etti. Sohbette karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. AB YOLUNDA KOBİ’LER… Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Trabzon AB Bilgi Merkezi tarafından ABİ- GEM Trabzon’un destekleri ile her yıl düzenlenen AB Yolunda KOBİ’ler etkinliğinin beşincisi bugün saat 13.00’da TTSO hizmet binasının sekizinci katında gerçekleştirilecek. KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt'un da katılacağı etkinlikte, Ticaret Bakanlığı, Tarım Bakanlığı, KOSGEB, TKDK, TUBİTAK, İŞ- KUR, DOKA, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası temsilcileri, girişimcilere ve KOBİ sahiplerine verilen destekler konusunda bilgilendirmelerde bulunacaklar. TTSO Trabzon AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz etkinlikte, KOBİ İhracat Danışmanı Dr. Zeynep İyiler tarafından “Yeşil Mutakabat Kapsamında KOBİ’lerin Dönüşümü, E-Ticaret ve İhracat” seminerinin de verileceğini belirterek www.smeweek.org adresinden detaylı bilgiye ulaşılabileceğini kaydetti.

Editör: Haber Merkezi