ÇAYKUR’A ATAMA 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara  göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Başmüfettişliği’ne Mehmet Konca atanırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Müfettişi 
Recep Güner görevinden alındı. Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) Yönetim Kurulu Üyeliğine Zeki Karaoğlu ve Erdinç Hatinoğlu atandı. Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nda açık bulunan Plan ve Programlar Genel Müdürlüğü’ne Osman Nuri Erdem, Ekonomik Modelleme ve Konjonktür Değerlendirme Genel Müdürlüğüne Esra Güler, Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdürlüğüne Nebi Çelik, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne Mehmet Aydın, Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdür Yardımcılığı’na Çağatay Emrah Öngüt atandı. Atamaların tüm kurumlara katı sunmasını diliyoruz

BALTA FRANSA’DA

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Fransa’daki Trabzon Derneği’nin daveti üzerine Paris’e gitti. Dernek, son orman yangınlarında zarar gören ormanların yeniden yaşarması için fidan bağış kampanyası düzenledi. Bu kampanyaya katılmak için Fransa’da olan Balta’ya, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Strateji Daire Başkanı Zülfü Turan da eşlik etti.

STK’LAR İŞBİRLİĞİ İLE BİLİNÇLENECEK

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nce desteklenen Trabzon İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü işbirliğinde Uluslararası Sivil Toplum Ağı Derneği tarafından yürütülen Sivil Toplum Kuruluşları İşbirliği ile Bilinçleniyor projesi kapsamında Tonya'da bir eğitim gerçekleştirildi. Proje kapsamında 12 Ocak-30 Mart 2022 tarihleri arasında Trabzon genelinde bin 744 dernekle bir araya gelinerek Dernekler mevzuatı, Kara paranın Aklanması ve Terörizmin Finansmanı, Afet Bilinci ve AFAD Gönüllülüğü Eğitimleri kapsamında Sivil Toplum Çalıştayları düzenlenecek.

BİLİM KURGUYU ARATMADI

Gümüşhane ile Trabzon arasındaki Zigana Dağı’nda bilim kurgu filmlerini andıran görüntü kameralara takıldı. Denizden 2 bin 100 metre yükseklikteki Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezi tesislerinden ve o bölgeden görülen doğa olayında yaklaşık 3 saat boyunca ışık tek bir noktadan Zigana Dağı’nın yamaçlarına vurdu. Tesis çalışanlarının ve Zigana Dağı’nı ziyaret edenlerin kayıt altına aldığı bilim kurgu filmlerindeki ışınlanma sahnelerini andıran görüntü bir hayli ilginç bulundu.

Editör: Haber Merkezi