ERDOĞAN’DAN GÜMÜŞHANE MESAJI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gümüşhane'nin kurtuluş yıl dönümünü kutladı. İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gümüşhane'nin kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla Vali Kamuran Taşbilek ile Belediye Başkanı Ercan Çimen’e tebrik mesajı gönderdi.

AVYAZOĞLU’NUN TALEBİ
Cazibe Merkezleri ve Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında yatırımcılarımıza 28,5 milyon TL destek sunacak 12 projenin sözleşmesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katıldığı törenle imzalandı. Törende açıklamalarda bulunan AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu talepte bulundu.

Ayvazoğlu özetle şunları söyledi: “Ülkemizin savunma sanayii ve güvenlik politikalarında attığı adımlar; hem bağımsız hem de müreffeh bir ülke olabilmemiz açısından kritik önem taşımaktadır. Bu şehrin evlatlarının kurduğu BAYKAR; ülkemizi, Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) sınıfında insansız hava aracına sahip dünyadaki 4 ülkeden biri yapan AKINCI TİHA’sı ile nereden nereye geldiğimizi açıkça göstermektedir.

SİHA’ları ve TİHA’ları yapabilen bu şehrin evlatları bu şehirde fazlası ile var. Evinin altındaki atölyelerinde yeri geldiğinde kendi silahını yapan bizlere imkan verildiğinde yapabileceklerimizin farkındayız. Savunma Sanayisinin lokomotif kuruluşlarının yöneticilerinin, sahiplerinin, hep bu toprakların çocuklarından olması asla tesadüf değildir.

Yüksek teknolojiye dayalı endüstri bölgesi olacak Arsin Yatırım Adasının; Savunma Sanayimiz marifetiyle üretilen silahların üretim üssü olmasının önünde bir engel görmüyorum. Savunma Sanayii alanında üretim yapan şirketlerin üretim tesislerinin Trabzon’a kazandırılması için siz kıymetli bakanımızdan şahsım hassaten destek talep ediyorum.” 

ZORLUOĞLU TEŞEKKÜR ETTİ
Cazibe Merkezleri ve Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı imza töreninde konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu “Trabzon geçtiğimiz yıla kadar cazibe merkezleri kapsamında bir il değildi. Biz bu programdan ilk kez bu yıl, sizin ilimizi bu programa 14. il olarak dahil etmeniz sayesinde yararlanıyoruz. Size ve şahsınızda bakanlık yetkililerimize şehrim adına çok teşekkür ediyorum.

Cazibe merkezlerinin desteklenmesi programı malumunuz, bölgesel çekim merkezi niteliğine haiz şehirlerin katma değeri yüksek üretim, teknoloji, ihracat, istihdam ve yenilikçilik kapasitelerinin artırılmasını hedefliyor. İlimiz genelinde program kapsamında 2019 yılında toplam 5 proje başarılı bulunarak desteklenmeye hak kazanmıştır. Projelerin toplam bütçesi 11.747.957 TL olup 10.070.000 TL’lik kısmı sanayi ve teknoloji bakanlığı tarafından finanse edilecektir.” diye konuştu.

HOŞ GÖRÜNTÜ DEĞİL
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon’a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan Değirmendere’deki Büyük Sanayi Sitesi’nin daha uygun bir alana taşınması konusunda destek istedi. Genç “Şehrimizin doğu girişinde yer alan Büyük Sanayi Sitesi hoş bir görüntü oluşturmuyor. Trabzon Uluslararası Havalimanı’na gelen turistler ve ziyaretçiler ilk olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi, Pelitli Mahallesi, Forum AVM ve EYOF Parkı gibi güzel eserlerle karşılaşıyorlar.

Ama Değirmendere’yi geçtikten sonra eski çimento binasının da yer aldığı alanda miadını doldurmuş, son derece deforme olmuş Büyük Sanayi Sitesi ile karşılaşıyorlar. Tabiri caizse sahil aksındaki güzel görüntüyü sekteye uğratan eski püskü yapılar topluluğu ile karşılaşmak şehrimizle ilgili hoş olmayan algılara neden oluyor. Trabzon’un merkezi konumundaki bir alanda hâlâ daha böyle bir yapının olması şehir planlaması açısından da kabul edilebilir bir durum değil.” dedi.

ŞEHRİN TARTIŞMASI GEREK
Trabzon Liman İşletmeciliği AŞ Genel Müdürü Muzaffer Ermiş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a liman bağlantılı demiryolu çağrısı yaparak Mustafa Kemal Atatürk’ün demiryolu bağlantısı ile modern bir limanın en büyük arzusu olduğu sözlerini hatırlattı.

Bakan Varank ise “Bölgenin demir yolu bağlantısının olmazsa olmaz bir gereklilik olduğunun farkındayız. Bunu hayata geçirmek için de elimizden gelen gayreti yapıyoruz. Ancak limanın yeri hususunda benim çekincelerim var. Şehrin içinde liman bu kadar kalmışken limanın yeri doğru mudur yanlış mıdır diye bunu şehrin tartışması gerekir.” dedi. Ermiş de, dünyanın çoğu yerinde limanların şehrin merkezinde olduğunu belirtti.

ŞEHİTLERİMİZ YAD EDİLDİ
Akçaabat’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıldönümü münasebetiyle aziz şehitlerimizin ruhlarına dualar edilerek Kuran- ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okutuldu. Akçaabat Söğütlü Mahallesi Ulu Camiinde Cuma Namazını takiben okutulan Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şerifin ardından düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında tüm şehitlerimizi yad etmek istediklerini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi