EMNİYET’E ALKIŞ
Trabzon İl Emniyet teşkilatı, Emniyet Müdürü Metin Alper’in önderliğinde hizmetlerini takdirlik şekilde sürdürüyor. Hem malum gündem korona virüsle mücadele halinde olan emniyet teşkilatı hem de şehirdeki asayiş konularında da göz açtırmıyor. Büyük hassasiyetle görevlerini yerine getiren emniyet teşkilatımızı alkışlıyoruz.

RAPORLAR İLETİLİYOR
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bölge oda-borsa başkanları toplantısı video konferansla gerçekleştirildi. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile Trabzon, Rize, Artvin, Bayburt ile ilçelerindeki oda ve borsaların başkanlarının katıldığı toplantıda korona virüs salgını nedeniyle ortaya çıkan gelişmeler ve alınacak önlemler değerlendirildi.

Ayrıca bölgede işadamlarından gelen sorunların rapor haline getirilerek bakanlıklara gönderilmek üzere TOBB'a iletilmesiyle ilgili konular görüşüldü.

TİSKİ DEDİ Kİ...
TİSKİ Genel Müdürlüğü’nden su faturalarına ilişkin açıklama yapıldı. Açıklama şöyle: “COVİD-19 tedbirleri kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan karara göre, konutlarda 2020 yılı Nisan dönemine ait düzenlenen faturalar; Şubat ayı fatura tutarının %70 oranında olup; virüs tehdidi ortadan kalkınca yapılacak ilk sayaç okuma işlemi ile birlikte düzenlenecek faturalarda mahsuplaşma işlemi yapılacaktır.

Bu süreçte hiçbir abonemizin borcundan dolayı suyu kesilmeyecektir. Abonelerimize daha önce 15 gün vadeli fatura düzenlenirken, COVİD-19 nedeniyle Nisan ayı faturaları için bu süre TİSKİ Yönetim Kurulu Kararı ile Mayıs ayının son haftasına kadar uzatılmıştır. Nisan ayı öncesi faturalar tüm bu uygulamaların kapsamı dışında olacaktır. Bazı basın yayın organlarında yer alan bu yöndeki haberler tamamen asılsızdır. Vatandaşlarımızın itibar etmemeleri önemle rica olunur.”

O SÖZLER YALANLANDI
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bir canlı yayında ortaya attığı iddiaları yalanladı. 2016 yılında AK Parti’den istifa ederken bütün teşkilatların da kendisiyle birlikte istifa etmek istediklerini ileri süren Davutoğlu, “İlk defa söylüyorum burada, bütün teşkilatlar ‘İzin verin sizinle birlikte istifamızı verelim’ dediler” dedi.

Davutoğlu’nun bu iddialarını yalanlayan Revi, o dönem de kendisinin AK Parti Trabzon İl Başkanı olduğunu hatırlatarak ne kendisinin ne de o dönem ki yönetiminin istifayı düşünmediğini dile getirdi.

ÜST DÜZEY GÜVENLİK
Trabzon’da korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden Haydar Baş için dün düzenlenen cenaze töreniyle ilgili sosyal mesafeye dikkat edilmesi için bir dizi tedbirler alındı. Baş ailesinin evlerinin bulunduğu mahallenin karantinada olması nedeniyle ailesinin isteği üzerine cenaze töreni Yenimahalle’deki fuar alanında yapıldı. Cenaze töreninin kılındığı alanın etrafı bariyerlerle çevrilirken, tören esnasında vatandaşların durduğu yerler de yine görevliler tarafından işaretlendi. Tören sırasında vatandaşların bir biriyle teması en aza indirildi.

KULAK TIKAMAYIN
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, YÖK Kanunu TBMM’de görüşülürken yaptığı konuşmada “öğrenci affı” çağrısı yaptı, “Yüzbinlerce öğrencimizin isteklerine kulak tıkamayın” dedi. Öğrenci affı ile ilgili çok sayıda talep geldiğini belirten Örs, “Üniversite eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalanların sayısı bugün yüz binlerle ifade edilmektedir. Memleketimizde, bu gerçekten çok ciddi bir rakamdır.

Bu öğrencilere baktığımızda, ülkemizin yaşadığı ekonomik sıkıntıları da göz önüne aldığımızda genelde ekonomik imkânsızlıklar, sağlık problemleri, kriz ortamından psikolojik olarak etkilenen veya ailevi sebepler nedeniyle ayrılmak zorunda kalan öğrencilerin çoğunlukta olduğunu görmekteyiz. Ülkemizde yaşanan ekonomik ve sosyal sebeplerle üniversitelerden ayrılmak zorunda kalan öğrencilerimiz yarım kalan eğitimlerini tamamlamak istiyorlar, bu konuda çok sayıda talep var” dedi.

Editör: Haber Merkezi