KAPALI ALANDA YAKALANDILAR
Bingöl'deki depreme kapalı mekanda yakalana İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kendisini dışarı attı. 5.7'lik depremin bilançosunu yerinde incelemek için Bingöl'e giden Soylu, dün meydana gelen 5.6'lık depreme yakalandı. Soylu'nun beraberindeki heyetle birlikte yaşadığı kısa süreli panik kameralara yansıdı.

Deprem anında kapalı bir mekanda bulunan Bakan Soylu, beraberindeki heyetle mekanı terk etti. O anlar ise kameralara yansıdı. Önceki gün  yaşanan 5.8'lik depremin ardından Bingöl'de yaklaşık 200'e yakın artçı deprem meydana geldi. Uzmanlar bölge halkını artçı depremlerin devam edeceği hususunda uyarırken vatandaşlar evlerine girmekte tereddüt yaşıyor.

ARAKLI ÇIKARMASI
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Araklı ilçesinde yapımına devam edilen projelerle ilgili incelemelerde bulundu. Zorluoğlu, beraberinde Araklı Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan vekili Mehmet Karaoğlu ile Mataracı, Çamlıca, Yassıkaya ve Yalıboyu bağlantı yolunu inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Araklı’da bulunan yol yapım ve onarım şantiyesini ziyaret eden Zorluoğlu, son olarak da Araklı Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Çebi ile görüş alışverişinde bulundu.

Görev süresi içerisinde yapacakları çalışmalarla iz bırakmak istediklerini ifade eden Zorluoğlu, “Araklı Belediyesinin de isteği üzerine merkezdeki Erzurum-Rize Caddesi'ni Araklı'ya ve Trabzon'a yakışır güzel bir cadde haline getirmek için çalışmalar sürüyor. Projeye cephe sağlıklaştırmasının ilave edilmesi de çok önemli. Proje tamamlandıkça biz de buranın üstünü ve aydınlatmasını gerçekleştireceğiz. Ayrıca cephe sağlıklaştırma kısmında da Araklı Belediyesine ilave destek vereceğiz” diye konuştu.

İLK KAZMA VURULDU
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, şehrin geneline sağlıklı içme suyu ve altyapı ulaştırmaya devam ediyor. Ortahisar İlçesi Aydınlıkevler Mahallesi’nde her yağmur sonrası sorun yaşanan ve su baskınlarının yaşandığı 609 Nolu Sokak için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun talimatı üzerine TİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. İlk etapta mahallede kapsamlı bir etüt çalışması yapan TİSKİ, 16 Ocak 2020 tarihinde bölgedeki sorunu çözecek projenin yapım ihalesini gerçekleştirdi.

İhale süreçlerinin tamamlanmasının ardından bölgedeki çalışmalar başladı. 609 Nolu Sokak’ta her yağış sonrası biriken yağmursularının hem bölgedeki iş yerleri ve meskenleri basması hem de Tanjant yolunda meydana gelen su birikmesi sorununa neşter vuran çalışma kapsamında 465 metre 1600’lük beton borulardan oluşan yağmursuyu hattı, 451 metre 600’lük beton yağmursuyu hattı ve 448 metre 600’lük kanalizasyon hattı olmak üzere 1364 metre imalat gerçekleştirilecek.

Proje kapsamında hattın devamına denk gelen Toklu Mahallesi sahilinde 277 metre 800’lük kanalizasyon hattı, 120 metrelik menfez imalatı gerçekleştiriliyor. Ayrıca bölgede yüzeysel suların kolay bir şekilde Karşıyaka Deresi’ne deşarj olması için ara sokaklara seri ızgaralar yapılacak. Bölgedeki çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte, bölge genelindeki kanalizasyon hatları ile yağmursuyu hatları birbirinden ayrıştırılmış olacak.

SONUÇLAR RAPOR EDİLDİ
Prof. Dr. Ercüment Ovalı dikkat çeken bir açıklama yayınladı ve 1 milyon doz aşının üretildiğini söyledi. Ovalı, “Kahramanlarım Sars Cov-2 spesifik  1 milyon doz aşıyı üretmeyi başardılar. Yeni hedef 2 milyon. Nihai hedef 40 milyon. 1.basamak hayvan testlerini başarı ile geçtik. 2. basamak hayvan çalışması bitti. Veriler analiz ediliyor.  Sonuçlar TUBITAK'a rapor edildi. Hedef klinik çalışma”  ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi