HAMZEÇEBİ EKONOMİYİ ANLATACAK

CHP Trabzon İl Başkanlığı organizasyonunda CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, yarın saat 14.00’da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde Türkiye Ekonomisi Sorunları ve Çözümleri konulu konferansta, Trabzonlu vatandaşlara bilgi verecek. Hamzaçebi herkesin gündemi olan ekonomi ile ilgili bakalım ne gibi değerlendirmelerde bulunacak.



OKULLAR TADİLATA GİRİYOR

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okulların yeni eğitim-öğretim sezonuna hazır girmesi için şimdiden adımlar atmaya başladı. 2021-22 eğitim öğretim sezonunun bitimine sayılı günler kala İl Milli Eğitim Müdürlüğü Trabzon’da toplamda 13 okulun tadilatı için ihale açacak. Ortahisar, Akçaabat ve Araklı’da bulunan 7 okulda, inşaat, elektrik ve mekanik tesisat işleri yaptırılacak. Yapılacak işler için İl Milli Eğitim Müdürlüğü 29 Haziran 2022 saat 10.00’da ihaleye çıkacak. Müdürlüğün İnşaat Emlak Şube Müdürlüğü Ek Hizmet Binası Toplantı salonunda yapılacak ihale için e-teklifler alınacak. İşin süresinin ise yer tesliminden itibaren 45 gün olduğu bildirildi. Ortahisar, Akçaabat ve Çarşıbaşı’nda bulunan 6 okul için ise 30 Haziran 2022’de yine İnşaat Emlak Şube Müdürlüğü Ek Hizmet Binası Toplantı salonunda ihale yapılacak. Burada da e-teklif alınacağı kaydedilirken, işin süresinin yine 45 gün olduğu ilanda belirtildi. Burada da okulların inşaat, elektrik ve mekanik tesisat onarımı yapılacağı ifade edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü bu çalışmalardan ötürü tebrik ediyoruz.



30 AKADEMİSYEN ALINACAK

Trabzon Üniversitesine 30 akademisyen alınacak. Rektörlükten yapılan açıklamaya göre, Hukuk, İlahiyat ve Fatih Eğitim fakültelerinden birer profesör görevlendirilecek. İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesine 2, İlahiyat, Fatih Eğitim ve Spor Bilimleri fakülteleri ile Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Vakfıkebir Meslek Yüksekokuluna birer doçent atanacak. Devlet Konservatuvarına 3, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler, Fatih Eğitim ve İletişim fakülteleri ile Yabancı Diller Yüksekokulu ve Tonya Meslek Yüksekokuluna 2'şer, İlahiyat Fakültesi, Çarşıbaşı ile Turizm ve Otelcilik meslek yüksekokullarına da birer doktor öğretim görevlisi alınacak. Ayrıca, Devlet Konservatuvarına 2, Çarşıbaşı ve Şalpazarı meslek yüksekokullarına birer öğretim görevlisi atanacak. Başvurular, Trabzon Üniversitesi Personel Dairesi Başkanlığına 27 Haziran'a kadar yapılabilecek. İlgilenenlerin dikkatine sunmuş olalım.


BOZTEPELİNİN İSTEĞİ

Boztepe Mahallesi’nde bulunan semt sahasının içler acısı durumu görenlerin tepkisini çekiyor. Kendini bilmez kişi ya da kişiler semt sahasında bulunan banklara zarar verirken, ateş yakarak saha zeminini de bozdular. Mahalleli bu duruma dur denmesini istiyor. Yetkililere duyurmuş olalım.

Editör: Haber Merkezi