40 VEKİLLİK HEYET TRABZON’DA
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirdiği, 40 kişilik milletvekili heyeti bölge illerinde çalışmalarını sürdürüyor. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun başkanlığında; milletvekili ve Parti Meclisi üyelerinden oluşan 40 kişilik parti heyeti Ordu ve Giresun temaslarının ardından bugün Trabzon’da olacak. Bu kapsamda; sendikalar, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, kanaat önderleri ile esnaf ve vatandaşlar ziyaret edilecek.

CHP heyeti, vatandaşların sorunlarını dinleyecek ve çözüm önerilerini anlatacak. Ziyaretlerin sonunda hazırlanacak rapor, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulacak. Torun, Karadeniz programıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Cumhuriyet Halk Partisi olarak sahada, vatandaşlarımızla birlikte olmaya devam ediyoruz. Karadeniz, bu sorunları yaşamayı hak etmiyor. Bu bozuk düzeni değiştirmek, vatandaşlarımızın dertlerine derman olmak için durmadan dinlenmeden çalışmaya devam edeceğiz.” Sunulacak raporun bölge ekonomisine katkı sunmasını diliyoruz.

YEŞİLAY VE BÜYÜKŞEHİR EL ELE
Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu makamında ziyaret eden Yeşilay Doğu Karadeniz Bölge Koordinatörü Köksal Boz, Trabzon Şube Başkanı Işıl Demir Güner ve yönetim kurulu üyeleri Dr. Erdem Şen, Kadir Sert, Büyükşehir Belediyesi ile Yeşilay arasında yapılacak ortak projeler üzerine istişare gerçekleştirdiler.

Boz ziyaretle ilgili şu ifadeleri kullandı: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilay’a çok büyük önem veriyor. Yeşilay bünyesinde kurulan Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ile bağımlılıkla mücadele kapsamında bağımlılara psikolojik destek verilirken, rehabilitasyon merkezlerinde yataklı tedavi hizmeti veriyoruz. Cumhurbaşkanımız bağımlılıkla mücadeleye büyük önem ve destek veriyor. Büyükşehir Belediyemiz ile de ortak projeler yapabiliriz. Bağımlılıktan uzak bir toplum, sağlıklı bir gelecek için Yeşilay’ımız 102 yıldır aktif olarak alanlardadır. Alanlarda yapacağımız faaliyetlerde sizleri de yanımızda görmeyi arzularız.”

Zorluoğlu ise, Yeşilay’a belediye imkanları dahilinde destek olacağını ifade ederek, “Yeşilay gibi kamuya yararlı derneklerle çalışıyoruz. Sizlere de imkanlar ölçüsünde destek olacağız. İki başkanımıza da görevlerinde başarılar diliyorum. Proje bazlı destek oluruz, ortak proje yapabiliriz. Karşılıklı yardımlaşma yapabiliriz. Daire başkanlarımız ile iş birliği yaparız. Strateji geliştirme, gençlik spor dairlerimiz ile aktif çalışabilirsiniz. Belediye olarak ne gerekiyorsa biz de elimizden geleni yaparız. Belediyemizde düzenlenen toplantılarda sunum yapılabilir. Bunların planlamasını birlikte yaparız.” açıklamasında bulundu. Yeşilay’ın çalışmalarına destek veren tüm kurum ve kişileri tebrik ediyoruz. Yeşilay sonuna kadar desteklenmeli.

TURİZMCİYE KULAK VERİLSİN
Türkiye koronavirüs sürecinde hızla normalleşirken, yaşanan süreçten en çok etkilenenlerin başında turizm sektörü yer aldı. 15 ay gibi bir süre kapalı kalan tesisler yeniden faaliyete geçse de Avrupalı turistlerin tercih ettiği Akdeniz ve Ege bölgelerinde yaşanan hareket, Orta Doğu ülkelerinden turist ağırlayan Trabzon ve çevresi gibi illerde yaşanmadı. Özellikle “Kısa Çalışama Ödeneği” ve “Vergi indirimleri” gibi desteklerin de kesilmesi bölge işletmelerini zor durumda bırakıyor.

Trabzon Oteller Birliği ve Turizm Geliştirme Derneği Başkanı Mustafa Dündar, Kısa Çalışma Ödeneğinin kaldırılmaması gerektiğini birçok kez dile getirdiğini belirterek, “Bunun kaldırılmaması gerektiğini, hiç olmazsa sektörel bazda uygulanması gerektiğini dile getirdim. Şimdi de aynı fikirdeyim, görüşüm değişmedi. Bu yıl Trabzon için, bölgesel turizm zor geçecek, zor geçiyor zaten. Kısa dönem çalışma ödeneği bölgesel bazda olmayabilir ama sektörel bazda tüm Türkiye’de gündeme alınmalı. Hizmet sektörü ve konaklama sektörü de mutlaka gündeme alınmalı ve uygulanmaya koyulmalıdır. Ya da başka bir çözüm bulunmalı, çünkü sektör darda, zorda.” ifadelerini kullandı. Turizmcilerin bu çağrısına kulak verilmeli.

SEÇİMLE GELEN SEÇİMLE GİDER
Deva Partisi Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek, 15 Temmuz darbe kalkışmasının 5’inci yıl dönümüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Çiçek şunları dile getirdi: “15 Temmuz 2016 yılında meydana gelen darbe girişimi sebebiyle hayatını kaybederek şehit olan vatandaşlarımızı rahmet, gazilerimizi ise minnetle anıyoruz. Koşullar ne olursa olsun, sivil siyasete inanıyoruz. Bu sebepten ötürü de seçimle gelen yönetimlerin yine halkın iradesiyle ve seçimle gitmesi gerektiği düşüncesindeyiz.

Hain gecede halkımız demokrasisi için direnmiş ve bu haklı, meşru direnişin sonunda kazanmıştır. Demokrasi, milletimizi egemen kılmaktır. Bu nedenle, hepimizin üzerine düşen en önemli görev, demokrasimize karşı yönelen her türlü kalkışmanın karşısında dimdik durmaktır. Anayasal düzeni korumak, milletin iradesini her şeyden ve herkesten üstün tutmaktır.” Biz de demokrasi iradesine uzanabilecek her türlü karanlık girişimi bir kez daha lanetliyoruz.

Editör: Haber Merkezi