HAKSIZ DEĞİLİZ!
Daha önce yazdık, yine yazalım. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’nda aksayan sistem ivedilikle oturmalı. Bunu neden mi diyoruz; şundan... Halen oturmamış bir yapı var ve bu da Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin marka değerine zarar veriyor. Bu konudaki haklılığımızı bizzat yaşayarak görmüş olduk.

Önceki gece sosyal medya hesabında dolaşırken gördük, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun şahsi hesabından katıldığı bir nikahın paylaşımı yapılıyor. Ancak nikahın fotoğrafı yerine Sağlıklı Yaşam Hareketi videosu paylaşılıyor. İşte bu yüzdenedir ki Büyükşehir Belediyesi’nin marka değeri zarar görüyor diyoruz. Bu vasat yapının bir an önce sonlanmasını diliyoruz.

AKYAZI’YI İNCELEYİN
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nin eylül ayı toplantılarına Akyazı Stadyumu’nun teknik sıkıntıları gündeme geldi. Ve bu konuda yapılan açıklamalarda Büyükşehir Belediyesi üst yönetimi Akyazı Stadyumu’nda teknik bir sıkıntının olmadığını beyan eden açıklamalarda bulundu.

Yani o konu ile ilgili bilim insanlarının yaptığı açıklamalar ve çalışmalar bir nevi hiçe sayıldı. Şunu unutmamak gerek ki o konu ile ilgili basına yansıyan iddialar gayet ciddiydi. Ve bu iddiada bulunan açıklamaların sahipleri de teknik bir üniversite olan KTÜ’lü bilim insanları idi. Bizce bu konu böyle kapatılmamalı bu görüşlere yer verilip Akyazı’da derin bir inceleme yapılmalı.

TOKİ’NİN VEREMEDİĞİ CEVAP
Söz Akyazı’dan açılmışken orada devam edelim. Akyazı gündemden düşmeyince biz de TOKİ’ye ulaştık ve konunun muhataplarından bilgi almak istedik. Telefonun ucundaki ses Akyazı ile ilgili TOKİ’nin tüm çalışmalarını tarafımıza ileteceğini belirtip e-mail adresimizi ve telefonumuzu kaydetti. Yaklaşık bir ay geçti bu görüşmenin üstünden.

Defalarca hatırlatmamıza rağmen konu ile ilgili geri dönülmedi, bir cevap alamadık. İşte o yüzden diyoruz ki Akyazı’da derin bir inceleme yapılmalı. TOKİ bile “Geri döneceğiz” deyip bu kadar süre geçmesine rağmen bir açıklama metni geçemedi yani. Çok tekrarladık ama Akyazı’da kesinlikle derin bir inceleme yapılmalı. Hele hele de Şehir Hastanesi de oraya planlanıyor ki, sonra çok geç kalmış oluruz.

HAKKIN TESLİMİ
İşimiz icabı eleştiri yaptığımız gibi iyi işlerde de hakkın teslimini vermemiz gerekir. O yüzden bir hak teslimi yapalım. Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü sanat sezonunun açılışı öncesi 2017 ve 2018 yıllarında Art Trabzon Resim Çalıştaylarında sanatçılarımızın yaptığı çalışmaları il binasında sanat severlerin hizmetine sundu. İl binasının özüne dönmesine yönelik çalışmalar da hız kesmeden devam ettiğini gördük. Bu hassasiyetinden ötürü İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu’nu ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyoruz.

YENİ PARTİ TEKLİFİ!
Yeni parti iddiaları dilden dile dolaşırken Trabzon’da da bazı isimlere teklifler geldiğini öğrendik. Şu anda görevi olmayan Trabzon’un eski valilerinden birisi Ahmet Davutoğlu adına şehirde nabız tutmuş geçtiğimiz günlerde. Ve İYİ Parti’nin bir önceki yönetiminde etkin görev alıp bu dönem parti il yönetimine girmeyen bir isme teklif getirilmiş.

Bu isim İYİ Parti’ye sert salvolar gönderip yeni yönetimde yer almayacağını belirtmişti. Şimdilik bu kadar ip ucu yeter. Ama şunu da ekleyelim ki Davutoğlu’nun ekibi Trabzon’da çalışmalarını derinden sürdürüyor.

VESİKASIZ 77 YOK OLDU
Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada vesikası olmayan bir hesap türemiş ve Trabzon Basını adı altında gazetecilere ayar vermeye çalışmıştı. Birkaç gün paylaşımlarda bulunan bu vesikasız hesap kimliğini kısıtlı olarak ifşa etmemizin ardından hesabı kapattı. Bu hesabı açan veya açanlara tekrar hatırlatalım medyaya ayara vermek sizi aşar. Zamanınızı böyle varyasyonlara değil mesainize harcayın, yoksa o işinizi de kaybedeceksiniz. Bizden uyarması.

Editör: Haber Merkezi