BAŞARI DİLİYORUZ
Kamu Baş Denetçiliği görevini, TBMM tarafından seçildiği günden bu yana başarılı şekilde yürüten Şeref Malkoç yeniden bu görev için aday oldu. Malkoç, TBMM’ye adaylık başvurusunu yaptı. Daha önce bu göreve seçilirken Cumhurbaşkanı tarafından da destek gören Malkoç görevde olduğu sürece, kurumu Türkiye’ye tanıttı. Malkoç, Dünya Kamu Denetçileri Birliği’nde de etkin rol aldı. Türkiye’de uluslararası konferanslar düzenledi. Malkoç görevini tam anlamı ile yerine getirdi diyebiliriz. Yeniden aynı göreve aday olan Malkoç’a başarılar diliyor ve görevine devam etmesi gerektiğinin altını çiziyoruz. Kasım ayında yapılacak seçimlerde 3 adayın yarışması bekleniyor.

BAĞIMSIZ TÜRKİYE KONGREYE GİDİYOR
Bağımsız Türkiye Partisi Trabzon İl Başkanı Nihat Hekimoğlu, bu hafta sonu gerçekleşecek 5.Olağanüstü Büyük Kongre ile ilgili konuştu. Hekimoğlu şunları dile getirdi: “Genel Başkanımız Sn. Prof. Dr. Haydar Baş Beyin Hakk'a yürümesinden sonra, Merkez Yönetim Kurulu; büyük kongre yapılıncaya kadar Hüseyin Baş Bey’i Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanlığına seçti. Ülkemizde ve dünyada yaşanan COVID-19 pandemisi normalleşme döneminde, Yüksek Seçim Kurulu'nun siyasi parti kongrelerinin yapılabileceğine yönelik kararı gereği kongremizi tertip kararı aldık.

18 Ekim 2020 Pazar günü saat 13.00’de Sincan Harikalar Diyarı Amfitiyatroda 5. Olağanüstü Büyük Kongremiz, Sağlık Bakanlığı'nın COVID- 19 kapsamında alınması gereken bütün tedbirler alınarak gerçekleştirilecektir. Temennimiz bir an önce yaşanan bu pandemiden kurtularak, ülkemiz ve dünya insanlığının normale dönebilmesidir.”

OF İÇİN FİKİR BİRLİĞİ
AK Parti Trabzon’da ilçe kongreleri devam ederken, tartışmalı ilçelerden biri olan Of için karar verildi. AK Parti mevcut İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu ile birlikte Ankara’ya giden Of Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çapoğlu, Erkan Öztürk, Ulvi Ulu ve Halil Ali Reisoğlu kendilerini Genel Merkez'e anlattı. Yapılan değerlendirme sonucu AK Parti’nin hafta sonu yapılacak Of ilçe kongresine Of Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çapoğlu’nun tek aday olarak gideceği konusunda fikir birliğine varıldı.

MERAKLA BEKLİYORUZ
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı için de yarış iyice kızıştı. Tek aday üzerinde uzlaşmak için çaba verilirken gazetemize ulaşan bir partili seçime gidilmesi halinde Yasin Aydın’ın rakiplerini geride bırakabileceğini dile getirdi. Ortahisar’daki süreci bizler de merakla bekliyoruz. Bakalım AK Parti’nin Ortahisar İlçe Başkanı kim olacak.

GİRİŞİMDE BULUNULSUN
Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) 2019 verilerine göre Trabzon’da okuma yazma bilmeyenlerin sayısı 27 bin 334 olduğu bildirildi. 807 bin 903 nüfusa sahip Trabzon İl genelinde ilçelere bakıldığında ise en fazla okuma yazma bilmeyenlerin 6 bin 729 ile Ortahisar İlçesi olduğu görüldü. Ortahisar’ın ardından ise 4 bin 404 ile Akçaabat İlçesi geldi. Ortahisar ve Akçaabat’ın okuma yazma bilmeyenlerde ilk sırada olması ise normal olarak görülüyor.

Bilindiği gibi Trabzon’un Ortahisar ilçesi 328 binlik nüfusu ile Trabzon’un en büyük ilçesi konumunda. Of İlçesinde 1630, Haydar 598, Çaykara 789, Dernekpazarı 294, Köprübaşı 350, Sürmene bin 144, Araklı 2 bin 254, Arsin bin 280, Yomra bin 196, Maçka bin 194, Düzköy 916, Tonya 976, Şalpazarı 919, Vakfıkebir bin 74, Çarşıbaşı 707 ve Beşikdüzü ilçesinde ise 880 kişinin okuma yazma bilmediği kaydedildi. Bu rakamların gerilemesi adına artık bir girişimde bulunulmalı.

Editör: Haber Merkezi