VEKİLLER SAHAYA İNDİ
Son günlerde AK Partili Trabzon milletvekillerinin şehirde sahaya indiklerini gözlemliyoruz. Milletvekillerine ya şehrinizde vatandaşla, sivil toplum örgütleriyle ve teşkilatınızla buluşun denildi ya da vekiller böyle bir duruma gerek duyulduğunu hissetti. Şu bir gerçek ki bu iletişim son aylarda sağlanmıyordu. Bu hareketlenme Trabzon için de iyi olacaktır diye düşünüyoruz.

GÜNAYDIN YASA BOĞDU
Çömlekçi Mahallesi Muhtarı Ahmet Refik Günaydın dün hayatını kaybetti. Günaydın, bugün saat 11.00’de İskenderpaşa Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından aile kabristanlığında toprağa verilecek. Uzun süredir Çömlekçi Mahallesi Muhtarlığı yapan Günaydın, hatırlanacağı üzere Çömlekçi Kentsel Dönüşümü sırasında büyük mücadele vermişti. Mahallenin dönüşümü ve sağlıklı bir görünüme kavuşması için mücadele eden Günaydın’ın, Çömlekçi’nin yeni halini göremeden hayatını kaybetmesi sevenlerinde büyük üzüntüye neden oldu. Günaydın’a rahmet geride kalan ailesine sabır diliyoruz.

ÇUKURÇAYIR DERNEKLEŞTİ
Çukurçayır Eğitim, Kültür ve Sanat Derneği kuruldu. İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Salih Seyyar’ın imzası ile dernek resmileşti. Çukurçayır Mahallesi Muhtarı Hüseyin Erkut mahallelileri derneğe üye olmaya devam etti. Şehir nüfusunun büyük oranda yer aldığı Çukurçayır’a derneğin hayırlı olmasını diliyoruz.

TURİZME ORTAK AKIL
Korona virüs pandemisi tüm sektörleri olduğu gibi turizmi de tam derinden sarstı. Durum böyle olunca turizm bileşenleri pandeminin ardından nasıl bir yol haritası izleneceği konusunda fikir alışverişlerini sürdürüyor. Sektörde ortak akılla bir yol haritası belirlenirse bizce Trabzon bu işten fazlasıyla katkı görür. Zaten doğal güzellikleri ile ön plana çıkan bölge iyi bir yol haritası ile pandemide yaşadığı sıkıntının yaralarını saracaktır. O yüzden diyoruz ki ortak akıl şart.

OYMAN BİR ADIM ÖNDE
CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman gündemde hangi konu varsa olay yerine gidip konu ile ilgili araştırmayı yapıp açıklamasını gerçekleştiriyor. Oyman son olarak da Beştaş Mahallesi’ne giderek, “Beştaş mahallemizden herkese selam olsun. Sorunları gözlemlemeye devam ediyoruz” paylaşımında bulundu. Siyasette olması gereken durumu yerine getiriyor Oyman. Muhalefetin diğer Ortahisar İlçe Başkanlarının gündeme dair açıklamasını dahi sıklıkla göremezken Oyman bu tavrı ile bir adım önde duruyor.

Editör: Haber Merkezi