YANLIŞ BİLGİLENDİRME Mİ VAR?

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Kırgeriş, Bağlama ve Damlı köylerine ait arazilerin Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Trabzon’un Şalpazarı ilçesine bağlanması ilçede düzenlenen basın açıklamasıyla kınandı. Basın açıklamasında ilgimizi bir konu çekti. Basın açıklamasını yapan Salim Koca, “Sınırların kesinleşmesine rağmen Trabzon Büyükşehir Belediyesi kesinleşmiş sınır dışında yeni bir sınır ihdas etmesi, yetkisi olmadığı halde bu sınırlar içerisinde hak sahibi olduğunu beyan etmesinden dolayı İçişleri Bakanlığı tarafından 2005, 2009 ve 2015 yıllarında merkez Valilerince inceleme yapılmış olup, yapılan çalışmaların hiç birisinin sonucu taraflara tebliğ edilmemiştir. Yapılan bu üç çalışmanın sonunda 2021 yılı Mayıs ayında dördüncü defa merkez Valileri görevlendirilmiş, görevlendirilen merkez Valileri tarafından olay mahallinde yapılan inceleme ve dinlenen bilirkişiler sınırların 1939 ve 1951’de kesinleşen sınırlar olduğu ve 2006 yılında bu sınırlara uyularak yapılan tapu kadastro çalışmalarına yapılan itirazların mahkemece reddedilmesine rağmen bahse konu sınır ile ilgili hiçbir kayıt ve belgenin dikkate alınmadan Trabzon Büyükşehir Belediyesinin tek taraflı olarak çizdiği sınırlar kanunsuz olmasına rağmen dikkate alınmış ve kararname bu doğrultuda yayınlanmıştır.” ifadelerini kullandı. Ancak Koca ya yanlış bilgilendirildi ya da bilgi sahibi olmadan açıklama yaptı. Çünkü sınırları Büyükşehir Belediyesi belirlemediği, açılan dava sonucunda İçişleri Bakanlığı’nın görevlendirdiği mülkiye müfettişlerinin yaptığı araştırma soncunda bakanlık uygun gördüğü ve onay verdiği ortaya çıktı.

TAKSİCİNİN EN ÖNEMLİ SORUNU

İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Neşe Ay Yomra’da bulunan taksi duraklarını ziyaret etti. Ay, şunları söyledi: “Merkez Yomra Taksi, Kaşüstü Cevahir Taksi, Şana Taksi duraklarımıza gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimizde taksici esnafının hal hatırını sorduk. Sorunlarını dinledik, önerilerini ekonomik sıkıntılarını konuştuk. Taksici esnafımızın en önemli sorunu ülkemizin gündemindeki enflasyon oranlarının onları nasıl etkilediği, onlara nasıl yansıdığı. Taksici esnafımızın en önemli sorununu rakamlarla konuşmak gerekirse, motorinin litresi 10.50 TL’ye çıktığı halde, taksimetrede üç yıldan beri herhangi bir güncelleme yapılmadı. Bu süreç içinde taksici esnafımızın gelirleri neredeyse yarı yarıya düşmüş durumda. Ayrıca pandemiden mütevellit olarak yaşanan süreçteki geçen zamanda turizmdeki durağanlıktan etkilendiklerini ifade etmişlerdir. Zor günümüzde gece gündüz demeden çalışan taksici esnafımıza Allah kolaylık versin.” Ay’ın da dediği gibi hem taksicilere hem de tüm vatandaşlara bu ekonomik şartlarda Allah kolaylık sağlasın.

BAŞARI DİLEDİLER

Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aydın Gelleci beraberinde Genel sekreter Mehmet Bülent Alp, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özcan, üyeler Ahmet Ceylan, Kamil Yılmaz ve Denetleme Kurulu Başkanı Salih Özkan ile birlikte Giresun ili Görele ve Eynesil ilçelerinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Beraberindekilerle Görele Kaymakamı Cem Afşin Akbay, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Eynesil Kaymakamı İdris Koç ve Eynesil’in Ören Belediye Başkanı Mustafa Eren’i ziyaret eden Başkan Gelleci, “Türkiye’de iki ili kapsayan tek cemiyetiz.” dedi. Cemiyetin tarihi hakkında bilgiler veren Başkan Gelleci, ziyaretleri esnasında karşılaştıkları ilgi ve misafirperverlikten çok memnun kaldıklarını belirterek, görevlerinde başarılar diledi.

PROTOKOL İMZALANDI

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİD) Başkanı Zafer Ofluoğlu, Özel 7M Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Özkurt ve Başhekim Genel Cerrah Opr. Dr. Ayhan Çağılcı arasında düzenlenen protokol gereği bir yıl süreyle tüm oda üyelerine ve birinci derece aile yakınlarına poliklinik hizmetlerinde özel anlaşma sağlandı. Anlaşmanın her iki tarafa da fayda sağlamasını diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi