TGC’DE GÖREV DAĞILIMI YAPILDI

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ne 2. Kez başkan seçilen Ersen Küçük, yönetim kurulu üyeleriyle ilk toplantısını gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda yeni yönetim görev dağılımı belirlendi. Önceki yönetime teşekkürlerini ileten Başkan Küçük, “Yeni yönetimle birlikte çok çalışarak bayrağı daha ileriye taşıyacağız. Basının ve basın emekçilerinin güçlü ve hür sesi olmaya devam edeceğiz.” dedi. Başkan Ersen Küçük, Başkan Yardımcısı Ahmet Kamburoğlu, Başkan Yardımcısı Fatih Doğan, Başkan Yardımcısı Erhan Esaspehlivan, Genel Sekreter Selahattin Özcan, Mali Sayman ve Lokal Sorumlusu ipek Cansel Şahin, Genel Koordinatör Atakan Tok, Sportif İlişkiler Sorumlusu Tuncay Lakot, Kültür ve Sosyal İlişkiler Sorumlusu Serkan Genç olarak belirlendi.

DÜNYA TİCARET MERKEZİ İÇİN TOPLANDILAR

Trabzon Dünya Ticaret Merkezi yönetim kurulu toplantısı Yomra’da yapıldı. Toplantıya Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ve diğer ilgililer katıldı. Toplantıda rutin gündem konuları görüşüldü. Ayrıca bölgenin turizmine yön verecek, katkı sunacak Armada Otelin hizmete girmesi için yapılması gereken çalışmaların hızlandırılmasıyla ilgili gündem görüşüldü. Toplantı sonrası Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve (DTM) Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte, yapımı devam eden Armada Otel'in inşaatında incelemelerde bulundu. Umarız toplantı sonuç verir ve bir an önce Trabzon bu hizmete kavuşur.

EĞİTİM CAMİASI BİR ARADA

Arsin Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışan yardımcı personel onuruna verilen iftarda eğitim camiası bir araya geldi. Arsin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği programa Arsin İlçe Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, Trabzon İl Milli Eğimi Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu, Arsin Belediye Başkanı M.Sadi Gürsoy ve Arsin İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Üstündağ katıldı. İftar programı sonrası eğitim camiası ve okullara yardımda bulunan vatandaşlara plaket takdim edildi. İftardan sonra Arsin Belediyesi ve İlçe Kaymakamlığı da ziyaret edilerek, ilçedeki eğitimle ilgili yatırımlarla ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.

YÖRESEL ÜRÜNLER E-TİCARETTE

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Trendyol işbirliği ile başlatılan “Yöresel Ürünler Programı” çerçevesinde Trabzon’dan bin 400 satıcının ürünleri E-ticaret sistemi ile pazarlanıyor. Trendyol Grup Başkanı Çağlayan Çetin ve TOBB E-Ticaret Meclis Başkanı Ozan Acar başkanlığındaki heyet Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan’ı ziyaret ederek görüş alış-verişinde bulundular. Ozan Acar, Yöresel Ürünler Programı çerçevesinde Trabzon’da bin 400 satıcının ürünlerini ülkenin dört bir yanına pazarladıklarını belirterek, “Bu sayının çok daha fazla olmasını bekliyoruz. Yörede üretilen irili ufaklı ürünleri müşterileri ile buluşturarak sadece işletme bazında değil, aile ekonomisi şekliyle de insanımızın gelirlerini arttırmanın çabası içindeyiz. Özellikle de coğrafi işaretli ürünlere olan talep bu programla artıyor. Üretimi teşvik eden bu sistem ile aile ve ülke ekonomisine kazanım sağlanıyor.” dedi.

ŞİDDET KÖRÜKLENDİ

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Dr. Derya Uğur, görevi başındayken hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan hakkında açıklamada bulundu. Uğur, şu ifadelere yer verdi: “Dr. Ersin Arslan’ın görevi başındayken hastasının yakını tarafından öldürülmesinin ardından on yıl geçti. O günden beri yaptığımız tüm çağrılara sessiz kalınırken, ‘görev savma’ anlayışı ile çıkarılan yasal düzenlemeler şiddeti önleyemedi. Sağlıkta şiddet, pandeminin, siyasal ve toplumsal iklimin de etkisi ile tırmanarak devam etti. Şiddet kimi zaman bir hasta yakını, kimi zaman hukukun uygulayıcısı bir savcı, kimi zaman liyakatsiz bir yönetici tarafından geldi; sağlık hizmeti sunan kurum ve kuruluşlarda şiddetsiz gün geçmedi. Sağlıkta şiddet sonucu yaşamını yitiren sağlık emekçilerini andığımız bugün, sağlık çalışanları sadece ‘mesleklerine saygı’ ve ‘güvenli bir çalışma ortamında’ hizmet vermek istemektedir. Bunu sağlamakla yükümlü olan siyasi iktidar ise uyguladığı sağlık politikaları ve kullandığı siyasi söylemlerle ile sağlıkta şiddeti körükledi.” Umarız bu çağrı birileri tarafından duyulur.

Editör: Haber Merkezi