DUYSUN ARTIK ANKARA

Prim gün sayısını doldurup yaşı doldurmayı bekleyen emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar için, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu çağrı yaptı. Bu çağrının üzerine Maltepe Etkinlik Alanı’nda buluşan binlerce vatandaş, miting alanını tıklım tıklım doldurdu. Seslerini duyurmak için Türkiye'nin dört bir yanından İstanbul'a gelenler, slogan atarak pankart açtı. Muharrem İnce'nin yer aldığı mitingde, üzerinde "EYT" yazan bayraklar sallandı. EYT Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran, Twitter hesabından EYT’lilerin Maltepe’de toplandığını bildirdi. Gönül Boran, Maltepe’de tek yürek olduklarını ifade ederek şu paylaşımı yaptı: “#EytHakkıİçinMaltepede Emeğinin karşılığı olanla hep yetinen; hak ettiğinden bir kuruş fazlasında gözü olmayanlarla, hak meydanında bir aradayız. Yorgunuz ama gururluyuz. Emeğimizin hakkı kutsalımızdır. Bu hak için Maltepe’de tek yürek olduk.” Maltepe'yi dolduran binlerce vatandaş, ellerindeki pankartlarla ve kıyafetleriyle EYT'ye dair mesajlar verdi. Müzikler eşliğinde slogan atan EYTliler, “Hak etmeseydik istemezdik” , “Biz yaşa değil yasalara takıldık”, “Edirne'den Kars'a Jüpiter'den Mars'a eğer adalet varsa, çıksın artık bu yasa. Duysun artık Ankara.” dedi. Mitinge EYT Trabzon Dernek Başkanı Kadir Emre Katipoğlu da katıldı.

BU YANLIŞTAN DÖNÜLMELİ

Muhalefetin yoğun desteğiyle Trabzon’da şoför esnafının yine istediğini alacağı iddiası ortaya atıldı. Şehirde doğuya giden dolmuşlar şehrin doğusundan (köprü altı), batıya gidenler batısından (PTT önü) duraklama yolcu alımı yapacaktı. Bu kararın uygulanması şehirde kusursuz şekilde sürerken ve Meydan bölgesinde bir trafik sıkıntısı yaşanmazken dolmuşçuların isteği doğrultusunda Atatürk Alanı’ndan köprü altına iki peron ayrılacağı öne sürüldü. Bu peronlardan biri Kuran Kursu ve Fatih Durağı tarafından, diğer peron ise 5 durak tarafından ortaklaşa kullanılacakmış. Eğer böyle bir kara düşüncesi varsa Büyükşehir Belediyesi’ni bu yanlıştan dönmeye davet ediyoruz. Şoför esnafının her dediğini yapan bir anlayışla Trabzon şehri çok zaman kaybetti. Yine aynı sonu yaşamayalım.

TRABZON HAZIMSIZLIĞI DEVAM EDİYOR

Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminden beri Anadolu coğrafyasını karış karış gezerek yoksul insanlarla çocukları sevindirmek için çalışma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun son 1 yılda tamamı bağışlarla karşılanan 40 bin adet bot ve mont dağıtımı gündem olmazken Trabzon’a yapılan desteğe odaklanılması oldukça manidar bulundu. Türkiye’nin tüm bölgelerinde Trabzon dışında 24 şehir gezerek 40 bin bot ve mont dağıtan İmamoğlu ve ekibinin dağıtımları, söz konusu Trabzon ve 18 ilçesine yapılan yardımlar olunca AK Partili İBB Meclis üyelerinin ilgisini çekti. Öyle ki AK Partili Meclis üyeleri Türkiye’de Amasya, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Karaman, Niğde, Giresun, Ordu, Çankırı, Tokat, Tunceli, Artvin, Hakkâri, Van, Şırnak, Diyarbakır, Ağrı, Kars, Ardahan, Şanlıurfa, Elazığ, Van, Bitlis ve İzmir’deki yardımlara ses çıkartmadı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Ramazan Bayramında Trabzon’da tamamı bağışlarla karşılanan alışveriş kartını dağıtması bir kısım Ak Partili siyasilerin Trabzon düşmanlığını ve Trabzon üzerinden Ekrem İmamoğlu’na ‘vurma’ gayretini bir kez daha gözler önüne serdi. Anadolu’da son 1 yılda Trabzon’daki gibi tamamı bağışlarla karşılanan 40 bin bot ve mont dağıtan İmamoğlu ve ekibinin bu destekleri ise Trabzon gibi karşılık görmedi. Yoksul insanlara yapılan bu destekler ilgi çekmezken, söz konusu Trabzon olunca tepki göstererek Trabzon düşmanlığı yapan, Başkan İmamoğlu’nu Trabzon üzerinden eleştirmek isteyenlere bu kez İBB AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz katıldı. Eski Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya ile hısımlığı da bulunan Türkyılmaz’ın Trabzon’da yoksul insanlara verilen bayram hediyeleri ile ilgili, “İBB Muhtarlıklar Daire Başkanı Yavuz Saltık Trabzon ziyaretinde İmamoğlu adına sosyal yardım dağıtıyor. Ve aileleri deşifre edecek şekilde nezaketsizce kişisel sayfasından paylaşıyor. İstanbul hiçbir zaman önceliğiniz olmadı ama bu kadarı da fazla.” sözleri Trabzon’daki yoksul insanlara yardım edilmesinden duyulan rahatsızlık olarak görüldü. Hatırlanacağı üzere Esenler Belediye Başkanı ve İBB Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, 31 Mart'taki yerel seçimi Ekrem İmamoğlu'nun kazanması üzerine İmamoğlu hakkında ‘Pontus’ imasında bulunmuş, “Ne diyor Yunan medyası İstanbul’u Yunan kazandı. Bir dakika ya! Bu arkadaş nereli? CHP’nin adayı nereli? Hesap büyük olay büyük.” ifadelerini kullanmıştı. Bu sözler Trabzonluların tepkisini çekmişti. Görünen o ki, İBB Ak Parti grubunda Tevfik Göksu ile başlayan Trabzon hazımsızlığı olanca hızıyla devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi