AKÇAABAT SAHİL İHALEYE ÇIKIYOR

Akçaabat Belediyesi tarafından Akçaabat Sahil Park Yenileme Projesi yapım işi 31 Ağustos 2022’de Hasan Saka Toplantı Salonu’nda ihaleye çıkıyor. Konu ile ilgili düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Akçaabat, kültür sanat ve turizm şehridir. Bu sloganı kazanmakta şüphesiz Akçaabat sahilinin önemi büyüktür. Akçaabat sahili oldukça geniş, oturma ve dinlenme yerleri olan ağaçlarla bezelidir. Akçaabat sahili geçmiş dönem belediye başkanımız Şefik Türkmen zamanında yapılmış Akçaabat’ın görünen ve en değerli simgelerindendir. Uzun yıllardır hemşerilerimizin kullanımında olan sahil parkı için artık yenileme ihtiyacı hasıl olmuştur. Burada yapacağımız yenileme çalışmalarıyla sahil daha modern ve kullanışlı olacak. Sahildeki aydınlatma ve sulama sistemi modern teknolojiyle birleştirilerek yeniden yapılacak. Sert zeminlerde iyileştirmeler olacak. Bütün bunlara ek olarak hemşerilerimizi memnun edecek yürüyüş ve bisiklet yolları da sahilimizde yerini alacak.” dedi.

TARIM VE HAYVANCILIĞA DESTEK VERİLMELİ!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Üyesi Yılmaz Karadeniz, bölgede süt ve süt ürünleri üretiminin devam etmesi için tarım ve hayvancılığa diğer bölgelerden daha çok destek verilmesi gerektiğini söyledi. Karadeniz, “Bu bölgedeki süt işletmeciliğinin önemi tarım ve hayvancılığı ayakta tutmak aynı zamanda istihdam sağlamaktır. Ancak tüketimin azaldığı alım gücünün zorlaştığı bir döneme girdik. 1 sene olmadan süte yüzde 150 zam gelmiştir. Eşdeğer alım gücü olmadığı için satışlarda zorluklar yaşanmaktadır. Artık büyük küçük ayrımı yapmadan süt işletmelerini nasıl ayakta tutabileceğimizi araştırmalıyız. Sütçülüğün zayıflamaması için hayvancılığa ve tarıma destek verilmelidir. Ancak bu destek Türkiye’nin bütün bölgelerine verilen destek gibi olmamalıdır. Ayrıcalıklı bir destek olmalıdır. İç Anadolu bölgesinde 10 hektar, 100 hektar arazisi olan çiftçi rahatlıkla hayvan yemini kendisi üretebiliyor, maliyetleri düşük oluyor. Ama bizim gibi arazisi az olan bir bölgede 3-5 dönüm arazide 2 – 3 tane hayvan bakacak ve süt satıp yöresel sanayiyi ayakta tutacak vatandaşı yaşatmak için destek vermek gerekir. Yöresel olarak süt üreticiliğinin sürdürülmesi gerekiyor. Bu işletmeler de ancak böyle ayakta durur.” diye konuştu. Karadeniz söylediklerinde çok haklı.

SÜREKLİ İŞÇİ ALINACAK

Sağlık Bakanlığı tarafından merkez ve taşra teşkilatında “temizlik görevlisi” olarak istihdam edilmek üzere 1356 engelli sürekli işçi alımı yapılacak. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, adaylar başvurularını 15-19 Ağustos tarihlerinde Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) “esube.iskur.gov.tr” adresi üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirebilecek. Başvurularda, kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nde kayıtlı olan adresleri dikkate alınacak. Adaylar, ilan edilen kadrolardan yalnızca 1 iş yerine başvuru yapabilecek. Duyurmuş olalım.

Editör: Haber Merkezi