EREN’LERİN ŞEHRİNE HOŞ GELDİN REİS
AK Parti Trabzon İl Kongresi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile dün gerçekleşti. Hayri Gür Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen kongre öncesi salon bayraklar ve pankartlarla donatıldı. Yerleştirilen pankartlardaki mesajlarda dikkatlerden kaçmadı. “Türkiye’nin T’sine yeşilin her rengine hoş geldin Reis.”, “Eren’lerin şehrine hoş geldin Reis.”, Pidesi ile bıçağı İHA, SİHA uçağı, Reis’in yanında Sürmene uşağı.” gibi pankartlar salonda yerlerini aldı.

İŞTE YENİ YÖNETİM
AK Parti Trabzon İl Başkanlığı kongresinde Başkan Sezgin Mumcu’nun Yönetim Kurulu belli oldu. İşte Mumcu’nun Yönetim Kurulu: “Abdül Hamit Özdaş, Abdülkadir Kantekin, Abdus Samet Ertürk, Ahmet Sezgin Kartal, Ali Haydar Baş, Ali Zeytin, Alper Bektaş, Adoğan İskender, Ayhan Sevim, Ayşe Akyüz, Aziz Murtezaoğlu, Bayram Öztürk, Bukeyir Çakmak, Canan Bülbül, Canan Kanık, Emine Tekke, Erkan Öztürk, Feride Öztürk, Gökçen Alemdaroğlu, Gökhan Karslı, Gülsüm Canım, Hakan Fatih Kandemir, Hüseyin Salimoğlu, Hüseyin Tüysüz, Hüsrev Türk, İrfan Tiryaki, Kadem Çakıroğlu, Kani Kahraman, Köksal Aygün, Maksut Öztürk, Mehmet Alp, Mehmet Atmaca, Merve Uzun, Mustafa Köstereli, Muzaffer Kasap, Nihat Yılmaz, Nisa Nur Çift, Numan Yardım, Nurettin aydın, Ömer Topaloğlu, Seda Taflan, Selçuk Erbaşaran, Sultan Varlık Çelik, Tuğçe Topsakal, Volkan Bozali, Yakup Koyun, Yunus Tekin Baki, Yüksel Köroğlu.”

BÖLGESEL KALKINMA TOPLANTISI YAPILACAK
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından ulusal kalkınmada yerel yönetimlerin yeri ve önemini vurgulamak amacıyla 11 farklı ilde düzenlenecek olan “Pandemi Sonrası Bölgesel Kalkınma Toplantıları”nın üçüncüsü 18 Şubat Perşembe günü Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılacak. Toplantının açılış konuşmaları; TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Hasan Suver, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez ile Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu tarafından yapılacak.

Akademisyenler, bölge belediye başkanları, kalkınma ajanslarından temsilciler ve bürokratların katılımıyla yapılacak toplantının anahtar konuşmacıları ise; Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkan V. Dr. Muhammed Adak, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri ve Yerel Yönetimler Genel Müdürü Turan Konak olacak. “Kent Ekonomisi” ve “Akıllı Şehirler” başlıklı oturumlar ile teknik sunumlara yer verilecek toplantı, TBB sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacak. Van’da başlayan bölgesel istişare toplantılarına Diyarbakır ve Trabzon’dan sonra; Erzurum, Trabzon, Sivas, Adana, Konya, Kastamonu, Tekirdağ, Bursa ve İzmir’de devam edilmesi planlanıyor. Toplantılara toplantının yapılacağı ile yakın illerin yerel yöneticileri de davet edilecek.

BUNA ÖNLEM ALINMALI!
Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye haritası üzerinden yayımlanan verilerine göre, 8-14 Şubat 2021 tarihleri arasında Covid- 19 vaka sayılarının en yüksek olduğu iller sıralamasında Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Samsun ilk 5'te yer aldı. Karadeniz Bölgesi'nde filyasyon ekiplerinin tespitlerine göre, koronavirüsün en fazla cenaze namazları, taziye ve ev ziyaretlerinde yayıldığı belirlendi.

Karadeniz Bölgesi'nde çalışmalarını sürdüren filyasyon ekipleri, son günlerde koronavirüsün en fazla cenaze namazları, taziye ve ev ziyaretlerinde yayıldığını tespit etti. Yetkililer, bu illerde, taziye için toplanılan evlerde virüsün daha fazla yayıldığını belirterek vatandaşlara bu konuda uyarılarda bulunmaya başladı. Vaka sayılarının yüksek oluşu neden ile vatandaşlar endişeli olduklarını söyledi. Yetkililerin bu tablonun ardından daha da önlem alıp, tedbirler konusunda daha caydırıcı bir uygulamaya gitmesi gerekli.

Editör: Haber Merkezi