ANKARA’DAN ELİ DOLU DÖNDÜ
Geçtiğimiz günlerde Ankara’ya 3 günlük çalışma ziyareti düzenleyen AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere bölge milletvekilleri, kurum temsilcileri, bakanlık bürokratları, iş insanları ile önceki dönemlerde parti kademelerinde çeşitli görevlerde bulunan tecrübeli partililerle bir araya geldi. Ziyaretinde ilçenin ihtiyaçlarını birebir ilgililere ileten Çebi, biri anaokulu olmak üzere iki okul sözüyle Ortahisar’a döndü.

Detayları önümüzdeki günlerde belli olacak olan okullardan biri Çukurçayır’a yapılacak. İlk çalışma ziyaretinden Ortahisar’a çantası dolu dönen Çebi’nin önümüzdeki çalışma ziyaretlerinde Ortahisar’a yeni müjdeler getireceği konuşulurken Ankara ziyareti, “Daha yeni başladı. Selahaddin Çebi Ortahisar’da birçok hizmete öncülük edecektir.” yorumunu da beraberinde getirdi.

AYDIN’IN ÇAĞRISI KARŞILIK BULDU
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın geçtiğimiz günlerde Trabzon il teşkilatı ile online toplantı yaparak partililerle istişarelerde bulunmuş ve sosyal medyanın etkin kullanılması konusunda da uyarılar yapmıştı. Son günlerde görmekteyiz ki Trabzon’da İYİ Parti il ve ilçe yöneticileri gündeme dair paylaşımları ile dikkat çekiyor. Demek ki Aydın’ın uyarıları dikkate alınıp karşılık bulmuş.

BABACAN HAZIRLIĞI
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan yarın Trabzon’da olacak. Deva Partisi İl Başkanlığı iki gün sürecek programda aksaklık yaşanmaması için seferberlik halinde. Babacan’ın Trabzon programında ilk gün şöyle: Demirkırlar Sanayi esnafı ile kahvaltı, Ortahisar Kongresi, İl Başkanlığı binası açılışı, STK’lar ile toplantı, basın ile buluşma. İkinci günde ise; Akçaabat İlçe Kongresi, Akçaabat esnaf ziyareti, Deva Kadınlar ve Deva Gençler Buluşması. Genel Başkan Babacan bakalım Trabzon’da ne gibi açıklamalarda bulunacak.

SABIR DİLİYORUZ
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Aslan Güner’in kayınpederi Kemal Uzun hayatını kaybetti. Uzun’un cenazesi dün Akçaabat Belediye Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra aynı yerde toprağa verildi. Merhum Usta’ya Allah’tan rahmet geride kalan ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

BAŞTAN YANLIŞ YAPTIK
Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Murat Çavga koronavirüs pandemisi tedbirleri ile ilgili açıklama yaptı. Çavga bakın neler dedi: “Baştan yanlış yaptık. Ne olduğu belirsiz, şehirlerarası haksız rekabete sebep olacak bu sistem ile başarıya ulaşmak güçtür, gün geçtikçe de zorlaşacaktır. Şehirlerarası seyahat yasağı koymadan uygulanmaya çalışılan bu anlamsız sistem, lobi gücü yüksek şehir ve bölgeleri diğer şehir ve bölgelere ezdirmekten öteye geçmez.”

DAHA ÇOK DİKKAT ETMELİYİZ
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın açıkladığı 'illerde 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık toplam vaka sayısı haritasında' 100 binde 458,53 vakaya sahip olan Samsun yine birinci sırada yer aldı. Böylece Karadeniz illeri yine üst sıraları bırakmadı. Çok yüksek riskli iller arasında başı çeken Samsun, normalleşmeye en uzak il olarak dikkat çekmeye devam ediyor. Trabzon ise bu hafta 222,32 olarak açıklandı. Vatandaşlarımızdan tedbirlere daha çok dikkat etmeleri konusunda yeniden çağrıda bulunuyoruz. Bu sıkıntıdan bireysel olarak değil de ancak hep birlikte kurtulabiliriz. Aman dikkat diyoruz.

UÇAĞA TALİP ÇIKTI!
Trabzon'un köklü pastanelerinden Selim Pastanesi Gazipaşa’daki yerini kapatmıştı. Şimdilerde ise Trabzon’da pisten çıkınca hurdaya çekilen uçakta hizmet vereceği söyleniyor. Selim Pastanesi’nin sahibi, Selim Akgün, uçağı pastane kafe olarak kullanabileceğini belirterek, uçakta bir inceleme yaptı. Trabzon ile Yomra arasında sahilde uygun bir yere uçağın kaldırılması halinde tarihi pastaneyi uçak cafe olarak yaşatabileceğini belirtti. Bu konuda Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ile hemen hemen her konuda anlaştığı öğrenilen Selim Akgün, Büyükşehir Belediyesinin de bu anlamda olaya olumlu bakacaklarını tahmin ettiğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi