3 AY SÜRE İLE UZATILDI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, denizcilik sektörü temsilcileri ile bir araya gelerek korona virüs tedbirleri kapsamında denizcilik sektörüne destek amacıyla 39 tedbiri ivedilikle yürürlüğe koyduklarını açıkladı. Karaismailoğlu, “Kılavuz kaptanlar hariç gemilerimizle teması kestik. Tüm gemi, deniz araçları ile gemiadamları ve şirketlerin belgelerini de 3 ay süre ile uzattık. Deniz taşımacılığında insan temasını sıfıra indirerek ihracat ve ithalatı sürdürüyoruz” dedi. Bakan Karaismailoğlu, bu süreçte yaşanacak sıkıntıların önüne geçmek amacıyla da tüm gemi, deniz araçları, gemiadamları ve şirketlerin belgelerinin 3 ay süre ile uzatıldığını açıkladı.

MALKOÇ DEVREYE GİRDİ
Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Ombudsmanlığa (Kamu Denetçiliği Kurumu) korona virüs salgını sonrası vatandaşlardan gelen bankaların kredi taleplerini geri çevirdiklerini ifade eden yoğun başvurular üzerine vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi için yeni kredi limitlerinin tahsis edilmesini ve kredi kullanımının kolaylaştırılmasını talep etti.

Kredi yapılandırma ve taksit ödemelerinde faiz ve masrafların makul düzeyde tutulmasını isteyen Ombudsman Malkoç, bankaların çıkardığı engellerin ortadan kaldırılmasının halkın yararına olacağının altını çizdi. Başdenetçi Malkoç vatandaşın, esnafın ve KOBİ'lerin bankalarla olan ilişkisinin kolaylaştırılması için yapılacak çalışmalar hakkında KDK’nın da bilgilendirilmesini istedi.

VATANDAŞ RAHAT OLSUN
Dünyada etkili olan ve Türkiye’de de yayılan korona virüse karşı alınan önlemler kapsamında 18 Nisan Cumartesi ve 19 Nisan Pazar günleri Trabzon’un da aralarında bulunduğu 31 şehirde sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Geçtiğimiz hafta uygulanan sokağa çıkma yasağı öncesi yaşanan tedirginlik ve vatandaşların fırınlarda yoğunluk oluşturması sonrası istenmeyen görüntüler oluşmuştu.

Ancak bu tedirginliğe gerek olmadığı yasağın uygulandığı Cumartesi ve Pazar günleri ortaya çıktı. Yasağın uygulandığı günlerde açık olan fırınlar, mahalle mahalle gezip vatandaşların ekmek ihtiyaçlarını karşıladılar. Bu hafta uygulanacak yasak öncesi konuşan Trabzon Fırıncılar Odası Başkanı Davut İlik “Vatandaşımız rahat olsun, tüm hazırlıklarımızı yaptık” açıklamasında bulundu.

HEYECANLANDIRAN PAYLAŞIM
Korona virüs aşısı için çalışan ve 23 Nisan'a aşı çalışmalarındaki ilerleme için gün veren Prof. Dr. Ercüment Ovalı, korona virüs ilacı konusunda çalışmak için yeni bir ekibin laboratuvara gireceğini duyurdu. Korona virüs (Covid- 19) aşısı üretmek için ekibiyle birlikte çalışmalar yürüten Prof. Dr. Ercüment Ovalı, ekibiyle birlikte laboratuvarda kendini karantinaya almıştı. 3 ekip halinde çalışan Ovalı, yeni bir paylaşımla yeni bir müjde daha verdi.

Ovalı, dördüncü bir ekip kurduğunu ve o ekibin de korona virüs için ilaç çalışması yapacağını duyurdu. Korona virüs aşı çalışmaları için “Dünya nereye vardığımızı 23 Nisan’da görecek” diyen Ovalı, yaptığı bir diğer paylaşımda ise 3 grup halinde çalışan ekibini tanıttı. Ardından da grup sayısını 4'e çıkaracaklarını belirterek “Dördüncü grup oluşuyor ve bu sefer bir ilaç üzerindeyiz” dedi.

GEÇMİŞ OLSUN HOŞ
Trabzon Ortahisar Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Ufuk Hoş’un eşi Derya Hoş rahatsızlanarak Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kalp rahatsızlığı geçirdiği öğrenilen Derya Hoş’un tedavisi yoğun bakımda devam ediyor. Hoş’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

ÜSTÜN’DEN ÇAĞRI
Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün yaklaşan Ramazan öncesi ve korona virüsü nedeni ile sıkıntı çekmekte olan vatandaşların mahalle bakkallarına olan borçlarının hayırsever iş insanları tarafından ödenmesini isteyerek şu çağırıyı yaptı: “Saygıdeğer Sürmeneli hayırsever kardeşlerim. Şimdi birlik olma ve hayır yapma, ihtiyaç sahiplerini mutlu edip, sevap kazanma zamanıdır.

İmkânı olup hayır yapmak isteyen kardeşlerimizden kendi mahallesindeki bakkalın veresiye defterini satın almak suretiyle borcu olan vatandaşlarımızın borçlarını sildirmelerini istiyorum. Ramazan ayına sayılı günler kala borçlu olan vatandaşlarımıza bir nefes aldıralım. Böyle hayırlı işler yapmayı Allah hepimize nasip eder inşallah.”

Editör: Haber Merkezi