YATIRIMA DA YANSISIN
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş bayramı Trabzon’da geçiren isimler arasındaydı. Bakanlar hem devam eden projelerle ilgili brifing alırken hem de aileleri ile bir araya geldi. Bu anlamda Trabzon, bayramları protokol anlamında dolu dolu geçiriyor. Umarız bakanların bu ziyaretleri sadece bayram tebriği ile sınırlı kalmaz ve şehrin bekleyen yatırımlarının gerçekleşmesi için de bir vesile olur. Her söze başlarken dört bakanımız var diye övünüyorsak, bu ağırlığı yatırımların gerçekleşme hızında da yaşamalıyız çünkü.

SESSİZ SEDASIZ GELDİ
Bayramı Trabzon’da geçiren siyasi isimlerin arasında İYİ Parti Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Yavuz Ağıralioğlu da yer aldı. Ağıralioğlu Trabzon’daki zamanının büyük bölümünü köyünde geçirirken şehirdeki dostlarını da ihmal etmedi. Zaman zaman iktidardan övgü alırken zaman zaman da hedef tahtasına oturtulan Ağıralioğlu Trabzon ziyaretlerini sessiz sedasız gerçekleştirip bunu kamuoyu ile paylaşmamaya özen gösteren bir isim. O yüzden Ağıralioğlu çok kısa aralıklarla şehre gelip hafta sonlarını köyünde geçirse de bu çok da duyulmuyor.

TEBRİK EDİYORUZ
Ortahisar Belediyesi Vefa Sosyal Destek Grubu personelleri Ramazan Bayramı’nda da hizmet verdi. Adeta kovanlarından çıkan arılar gibi çalışan Vefa Grupları ilçedeki herkesin imdadına koştu. Bir baktık hasta taşıdılar, bir baktık ilaç götürdüler. Hiç yorulmadan, bıkkınlık göstermeden görevlerini her zaman yerine getirip vatandaşı yalnız bırakmadılar. Bu zor günlerde herkesin arayacağı insanlar oldular. Bu vefalı işi gerçekleştiren personeli tebrik ediyoruz.

KRALDAN ÇOK KRALCILIK
Bayram günü, Ortahisar Kızılay Şubesi güzel bir etkinliğe imza atıp çocuklara çikolata ve şeker dağıtmak için mahalle mahalle dolaştı. Gönüllülerin destek verdiği etkinlikte evlerinde bunalan çocuklar Kızılay’ın bu girişimi ile mutlu oldu. Ancak bu etkinliğin yapıldığı gün bir gelişme yaşandı ki bunu yazmadan geçmek istemedik. Etkinlik konvoyu yollardaki altyapı çalışmaları nedeni ile Kalkınma Mahallesi’nden KTÜ geçidini kullanıp sahile inmek istediğinde KTÜ güvenliğinin engellemesi ile karşılaştı.

Yani KTÜ güvenliği bayram günü çocuklara çikolata ve şeker dağıtmak için etkinlik düzenleyen Kızılay’a sadece kampüs içerisinden geçip sahil yoluna ulaşmak için kapıyı açmadı. Bu konudan KTÜ Rektörlüğü ve üniversitenin üst yönetiminin haberi olsa tabii ki böyle bir durum yaşanmazdı. Başlıkta da belirttiğimiz gibi kapıda olan güvenliğin kraldan çok kralcı yaklaşımıydı bu. Üniversiteyi kısa sürede şehirle bütünleştiren KTÜ üst yönetimi bu gibi konular için güvenlik birimini umarız uyarır.

TURHAL AĞLATTI
Trabzon’da uzun yıllar boyu sivil toplum kuruluşlarında görev yapan Engin Turhal hayatını kaybetti. Turhal son olarak Gelecek Partisi Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak görev yapıyordu. Gelecek Partisi’nden Turhal’ın vefat haberi ile ilgili, “Partimizin Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı ve de İl Başkan Yardımcımız Engin Turhal’ın vefat haberini yakınlarından üzülerek öğrendik, Engin kardeşimiz bilindiği üzere uzun süredir böbrek hastalığı çekmekteydi, sonrasında İstanbul’da kardeşinden böbrek nakli oldu, ameliyatı da çok iyi geçmişti, akabinde İstanbul’da hastanede yatarken bir süre geçtikten sonra Kovid- 19 oldu, bir süre daha hastanede yattıktan sonra Trabzon'a geldi. Hastalık sürecini burada geçirirken de günden güne ağırlaştı ve vefatını öğrendik, Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz, Gelecek Partisi ailemizin başı sağ olsun.” denildi. Biz de Turhal’a Allah’tan rahmet, geride kalan kederli ailesine de başsağlığı diliyoruz.

HANGİ AKLIN ÜRÜNÜ?
Turizm Bakanlığı’nın hazırlattığı, Türkiye’nin yaz sezonu tanıtım videosu, içeriğindeki, “Siz eğlenin, ben aşı oldum” sloganı ile büyük tartışma yarattı. Çok kısa süre yayında kalan video, paylaşılan hesaptan silindi ancak sosyal medyada en çok konuşulan konu halinde sıcaklığını koruyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, “Turistlerin gördüğü herkes aşı olacak.” açıklaması üzerine bu tanıtım videosunun gelmesi bizce de çok hoş değildi.

Turist tabii ki ülkemize gelsin, bu olmazsa olmaz. Ancak turist gelecek diye de Türk milletini aşı üzerinden aşağılamak doğru değil. Bu video hangi aklın ürünü olarak çekilip paylaşıldı bilmiyoruz ama şunu biliyoruz ki bu fikir kimden çıktı ise hesabını vermelidir.

Editör: Haber Merkezi