DİMDİK AYAKTA DURACAĞIZ
Trabzon’da 15 Temmuz Demokrasi ve Anma Günü nedeniyle etkinlikler düzenlendi. Atatürk alanında gerçekleştirilen etkinlikler Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Burada açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç şu ifadeleri kullandı: “Bu milletin evlatları badireleri atlattı. 15 Temmuz’u yaşadık. Toprağımıza kastedenler, birlik ve beraberliğimize kastedenler, egemenliğimize, TBMM’ye, ordumuza emniyetimize tümüyle alçak bir şekilde vatandaşlarımızın üzerine de silah sıktılar. Şehitlerimiz oldu. Hain işgalcilere göğüslerini siper ederek şehadet şerbetini içen şehitlerimizle beraber bugün de dimdik ayaktayız ilelebet de ayakta durmaya devam edeceğiz. İnancımıza göre vatan sevgisini imandan bilen gençler için ne kadar teşekkür etsek azdır. O gecede canlarıyla kanlarıyla bu toprakları bağımsız vatan yurdu olarak 251 şehidimizi minnetle anıyoruz.”

2 ŞEHİDİMİZ TRABZONLU
“2196 gazimizin mücadelelerini kutluyoruz. O geceki şehitlerimizden 2 tanesi de şehrimizin evladıydı. Sedat ve Samet... Bizi duyuyorlar şu an. Onların bizleri duyduğunu bilerek inşallah manevi ruhları üzerinde saygıyla eğilirken bu millete ve topraklara olan sevdanız hep akıllarda yer alacaktır. 15 Temmuz demek elinde bayrağı gönlünde imanıyla tankların üzerine korkusuzca koşmak, vatan sevdası uğruna tereddüt etmeden düşmanın karşısına dikilmektir. Bayrağı için vatanı için can vermeyi göze almak demektir. Bu vatanı asla bölemeyeceksiniz. 15 Temmuz’un lideri beyanıyla çağrısıyla iradesini bütün dünyaya haykırmak için o gece Türk milletini sokağa dönen cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği gibi asla başaramayacaksınız.”

KUTLU DİRENİŞİN ADIDIR
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu: “Ülkemize yönelik yapılan hain darbe girişiminin 5. yılında 251 vatan evladının, 251 şehidin acısını tekrar yaşıyoruz. Dünyada eşine az rastlanan bir direnişin gururunu yaşıyoruz. En alçak darbe girişiminin yıl dönümünde 15 Temmuz sadece benim, sizlerin veya belli bir kesimin hikayesi değildir. Bilakis her dünya görüşünden her inançtan mezhepten, kahraman Türk milletinin başarısıdır. Kutlu direnişin adıdır. 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü alçaklar karşısında destan yazan aziz şehitlerimizi minnetle yad ediyorum. Gazilerimize milletim ve devletim adına şükranlarımı sunuyorum.”

KAHRAMANLIK DESTANI
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu: “Bu akşam gururluyuz, coşkuluyuz. Bu meydanda adeta 5 yıl önceki coşkuyu heyecanı hep birlikte yaşıyoruz. İnşallah 5 yıl önce olduğu gibi aynı coşku ve heyecan bugün olduğu gibi bundan sonra da sürecek. 15 Temmuz tankın topun uçağın modern silahların millet iradesi karşısında bir şey ifade etmediği, milletimizin tıpkı Çanakkale’de İstiklal Harbinde olduğu gibi topyekün mücadele ettiği çok önemli bir tarihtir. Milletimiz bu gecede kahramanlık destanı yazarak vatanını koruyacağını ve bu uğurda gözünü kırpmadan gazi ve şehit olacağını tüm dünyaya göstermiştir. Hain darbe girişimi ülkesine, devletine, demokrasisine bağlı milletimiz sayesinde hüsrana uğratılmıştır.”

VÜCUTLARINI SİPER ETTİLER
“Ya İstiklal ya ölüm diyerek imanlı inançlı insanların olduğunu tüm dünyaya gösteren bu millet 15 Temmuz gecesi tanklara, tüfeklere, mermilere göğsünü siper ederek istiklal ve istikbaline daima sahip çıkacağını bir kez daha göstermiştir. O gece bu milletin dini değerlerinin arkasına sığınarak örgütlenen FETÖ’nün, vatan haininin talimatları doğrultusunda bu milletin silah, tankları ve silahlarıyla bu millete saldırdılar. Devletimizi ele geçirmeye ve sayın cumhurbaşkanımızı öldürmeye teşebbüs ettiler. Bu millet tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmemiştir. Meydanlara sokaklara akın eden milyonlar demokrasiye devlete ve milletin geleceğine sahip çıkarak tankların önüne vücutlarını siper ettiler.”

BÜYÜK BEDELLER ÖDENDİ
Ustaoğlu: “O gece 251 şehit verdik. 2196 gazimiz oldu. Şükürler olsun ki bu hainlere ülkemizi vermedik teslim etmedik. 15 Temmuz gecesindeki demokrasi ve vatanda sahip çıkılma duygusunun her yıl hatırlanması unutulmaması ve unutturulmaması lazım. Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını her şeyin üstünde tutan ve bu uğurda büyük bedeller ödeyen milletimiz hiçbir zaman esaret altında kalmayı kabul etmemiştir. 15 Temmuz darbe girişinin ilk anlarından itibaren açık ve net şekilde demokrasiden yana tavır koyan sokaklarda ve meydanlarda olan Trabzonlu hemşehrilerimiz vatanına milletine bayrağına ve ülkemizin geleceğine sahip çıkmıştır.” Bir kez daha 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygıyla anıyoruz.

Editör: Haber Merkezi