KURALLARA UYALIM

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından ülke genelinde bayram tatillerindeki kazalı ölüm ortalamalarıyla ilgili açıklamada bulundu. Bakan Soylu, şunları kaydetti: “Son 10 yıldaki 9-10 günlük bayram tatillerinde ölüm ortalaması 15, 2022 Kurban Bayramı ise 7. Sağ salim evimize dönüş için hep birlikte kurallara uyalım.” dedi. Bakan Soylu’nun bu açıklamalarına dikkat diyoruz. Bayram dönüşü herkes kurallara uysun.

BABACAN KARADENİZ TURUNA ÇIKIYOR!

Deva Partisi Genel Başkanı Mehmet Ali Babacan, Karadeniz turuna çıkacak. Bayburt, Gümüşhane ve Trabzon’da ziyaretler gerçekleştirip, açılışlar yapacak olan Babacan’ın Karadeniz turu üç gün sürecek. 21 Temmuz Perşembe günü saat 15.00’de Ortahisar Deva Partisi İlçe Başkanlığı’nın açılışını da gerçekleştirecek olan Babacan’ın şehirde birkaç saat kalıp daha sonra Trabzon’dan Rize’ye hareket edeceği öğrenildi. Babacan, Deva Partisi Genel Başkanı olduktan sonra üçüncü kez gelecek. Babacan’ın, ilerleyen günlerde yapılacak il kongresinde Trabzon’a daha geniş zaman ayıracağı da belirtildi.

DİKKATE ALINMALI

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Sümela’da yaşanan kaya düşmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bektaş şunları söyledi: “Sümela Manastırı’nda yanlış güvenlik stratejisi. 2016’da Sümela Manastırı’nın dik bloklu yamaçlarından kayaları zorla söküp yuvarladılar. 2022’de sökemedikleri 360 tonluk kayayı sabitlediler. Sonuç, aynı yıl ilk kez taş yuvarlanmasıyla iki kişinin yaralanmasına neden oldular. Unesco listesindeki Sümela Manastırı’nda güvenlik nedeniyle 6 yıl süren patlatma ve kaya sökme yerine sadece çelik ağ kafeslemesi yapılmalıydı. Kaya düşmesine neden olan dik yamaçtaki, donma- çözülme, yağış, fiziksel ayrışma ve faylı-kırıklı yapılar önlenemeyen jeolojik unsurlardır.” Prof. Dr. Bektaş’ın açıklamaları dikkate alınmalı.

Editör: Haber Merkezi