SOYLU’NUN VEFASI
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hafta sonunu Trabzon’da geçirdi. Bakan Soylu şehirdeki programlarının yanı sıra vefasını da göstererek düğün ve taziye ziyaretleri de gerçekleştirdi. Bakan Soylu, İçişleri Bakanlık Danışmanı Mazhar Yıldırımhan’ın oğlunun nikahına katıldı. Bakan Soylu ayrıca, Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta’nın oğlunu evlendirdiği günde mutluluğuna şahitlik etti. Bakan Soylu geçtiğimiz günlerde annesini kaybeden Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Şaban Bülbül’e ve geçtiğimiz aylarda eşini kaybeden Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Ufuk Hoş’a evinde taziye ziyareti gerçekleştirdi.

HADDİNİ BİL BİDON!
Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, haddini aşan ABD Başkan Adayı Joe Biden’a sert sözlerle tepki gösterdi. Biden’a “bidon” diyerek seslenen Bıyık, “haddini bil” diye çıkıştı. Biden’ın, “Erdoğan'ı darbeyle değil seçimle devireceğim. Muhalefete destek vereceğim” şeklindeki sözlerine öfke kusan Bıyık, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, “ABD Başkan Adayı Joe Bidon Türkiye'de iktidarı muhalefete destek vererek değiştireceğini söylemiş. Muhalefet partisine mensup bir belediye başkanı olarak söylüyorum. Ey Bidon, bu ülkede ne darbe yapmaya ne de iktidar devirmeye senin ve mensubu olduğun Siyonizmin gücü yetmez. Türkiye'de siyaseti dizayn edecek tek güç, Türk milletidir. Bunun dışındaki tüm güçler, karşısında milletimizin tümünü bulur. Haddini bil!” ifadelerini kullandı. İYİ Partili Bıyık'ın bu açıklaması sosyal medyada alkış topladı.

GELECEK VE DEVA…
Trabzon’da Gelecek Partisi ve Deva Partisi’nin İl Başkanları belli olmasına rağmen halen iki partinin de İl Başkanlığı binası oluşmamış durumda. Yine her iki partinin de il ve ilçe yönetimleri de tam anlamı ile belli değil. Belli ise de basınla paylaşılmamış durumda. Bu partiler siyaset arenasında etkin yer tutmak hedefinde iseler bu işler bu yavaşlıkla olmaz. Bizden hatırlatması.

REKTÖR ÇUVALCI’YA DESTEK VERİLMELİ
Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ataması ile Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı atandı. Çuvalcı atandı atanalı da tabiri caizse dedikodular nirvanada. Başkası olacakken Çuvalcı atanmış gibi ipe sapa gelmeyen şeyler yazılıp çiziliyor. KTÜ’nün Rektörü Çuvalcı olmuştur ve bundan sonra şehre düşen kendisine destek vermektir. Rektör Çuvalcı ile görüştük mantıklı her fikre saygı duyan bir isim kendisi. KTÜ ile şehrin yeniden buluşması için dediğimiz gibi Rektör Çuvalcı’ya tüm Trabzon destek olmalı.

YASA BOĞDU
Çarşıbaşı önceki akşam acı haberle sarsıldı. İlçenin eski Belediye Başkanı Mehmet Turan’ın oğlu Atilla Turan geçirdiği kalp krizi sonucu genç yaşta hayata gözlerini yumdu. Atilla Turan’a Allah’tan rahmet geride bıraktığı kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

KURT’UN ACI GÜNÜ
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin eski Başkanlarından Kuzey Ekspres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hasan Kurt’un annesi Hacı Mürüvvet Kurt hayatını kaybetti. Kurt’un cenazesi bugün Merkez Uğurlu Mahallesi’ndeki aile mezarlığına defnedilecek. Hacı Mürüvvet Kurt’a Allah’tan rahmet, Kurt ailesine başsağlığı diliyoruz.

FOTOĞRAFIN ARKASI
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli 2. Olağan kongrede sandıkta saf dışı bıraktığı Tuna Taşkın ve beraberindeki isimleri geçtiğimiz hafta İl Başkanlığı makamında ağırladı. Demokrasi örneği sergileyen de bir fotoğraf karesi paylaşıldı. Demokrasiye sundukları bu katkıdan ötürü İYİ Parti’yi tebrik ediyoruz. Ancak bu fotoğrafın ardından bizi arayan bir İYİ Partili, “Fotoğrafın bir de arkası var, kapı arkasında halen atışmalar devam ediyor” dedi. Ne diyelim o da partinin iç meselesi. Varsa bir sorun, onun çözümünü de düşünürler herhalde.

Editör: Haber Merkezi