PROTOKOL İMZALANDI

Ortahisar Belediyesi ile Elazığ iline bağlı Keban Belediyesi arasında kardeşlik protokolü imzalandı. Ortahisar Belediyesi başkanlık makamında imzalanan protokolü, Ortahisar Belediyesi adına Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile Keban Belediyesi adına Belediye Başkanı Fethiye Atlı imzaladı. Ortahisar Belediyesi, bugüne kadar Nevşehir-Ortahisar Belediyesi (2015), İzmit-Gölcük Belediyesi (2016), KKTC’nin İskele Belediyesi (2016) ve son olarak Keban Belediyesi ile kardeşlik protokolü imzalayarak kardeş şehir sayısını dörde çıkardı. Başkan Genç, “En son bir afet nedeniyle ziyaret etmiştim Elazığ’ı.  Tekrar buradan geçmiş olsun dileklerimizi paylaşıyorum. İnşallah en kısa zamanda Elazığ ve Keban’a gideceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun. Bu kardeşlik hukukunun böyle formel bir uygulamadan öte diğer kardeş belediyelerimizde olduğu gibi gerçek anlamda bir kardeş belediyecilik anlayışını oturturuz diye düşünüyorum. Tekrar çok teşekkür ediyorum” dedi.

***

ARAKLILI YILMAZ BAKAN YARDIMCISI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Adalet Bakan Yardımcısı Cengiz Öner’in yerine Trabzon Araklılı Hasan Yılmaz atandı. Adalet Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz'a yeni görevinde başarılar diliyoruz.

***

MEMNUN EDEN ZİYARET


Mardin’ bazı ziyaretlerde bulunmak üzere giden Elazığ Valisi Erkaya Yırık, 7 yıl sonra Kaymakamlık Yaptığı Kızıltepe’yi ziyarette bulundu. Mardin’de bulunmaktan Kızıltepe’yi ziyaret etmekten dolayı memnun olduklarını ifade eden Elazığ Valisi Yırık, Kızıltepe İlçesinde Mardin Trabzonspor Taraftar Derneği Başkanı İbrahim Aydın’ı ziyaret etti. Elazığ Valisi Erkaya Yırık ilçeden ayrılırken çocuklara çeşitli hediyeler verdi ve bir süre vatandaşlarla sohbet etti. Mardin Trabzonspor Taraftar Derneği Başkanı İbrahim Aydın ise Elazığ Valisi Erkaya Yırık’ı Kızıltepe’de görmekten dolayı memnun olduğunu belirterek şunları söyledi: “Sayın Valimiz Erkaya Yırık Bey Kızıltepe’de Kaymakamlık görevini yaparken çok başarılı çalışmalara imza atmıştı. Bizim için efsane olmuştur. Şu anda da Elazığ Valisi olarak görev yapmaktadır. Biz kendisine başarılar diliyoruz. Eminim burada da çok güzel çalışmalar yapacaktır” Aydın, Vali Yırık’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.

***

ANLAYAN ANLAMIŞTIR

Ortahisar Belediye Meclisi CHP Üyesi Ömer Dayı, partisini eleştiri yönelten AK Partili isimlerle ilgili konuştu. Dayı, “Son günlerde sosyal medya üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na hakaret eden AKP yöneticilerine diyeceğim çok şey var ama sadece şunları söylemek isterim; herkes kendine yakışanı yapar, kötü söz sahibine aittir. Hakaretlerini kendilerine iade ediyorum. Bu sizlere yeter, fazla bile gelir, anlayan anlamıştır” dedi.

Editör: Haber Merkezi