KTÜ FARKINDALIK YARATTI

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde 2021-2022 Eğitim-Öğretim Dönemi itibariyle yürürlüğe giren Sen Gelemezsen Diploman Sana Gelsin uygulaması kapsamında, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ve ekibine, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda bir sunum gerçekleştirildi. Üniversitenin resmi web sitesinde (https:// www. ktu.edu.tr/ ktu-cevrimicidiploma) ayrıntılarıyla aktarıldığı süreç ile ilgili incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Çuvalcı, uygulamanın nasıl işlediği ile ilgili bilgi aldı. Sen Gelemezsen Diploman Sana Gelsin uygulaması, diplomasını elden teslim almaya uzak şehirlerden, ülkelerden gelemeyen ya da yüklü miktarlarda vekâlet ücreti ödemesi gereken mezunları, bu sıkıntılı süreçten kurtarmaya ve onların bu süreçteki iş akışını kolaylaştırmaya yönelik bir yenilik olarak dikkat çekiyor. Çuvalcı, “İnsanların, hayat serüvenlerinde unutamadıkları en güzel anılardan biri mezuniyetidir. Ancak pandemi şartları nedeniyle uzun zamandır mezunlarımıza diplomalarını takdim edemiyorduk. Yüz yüze eğitim döneminin başlamasıyla birlikte bir mezunumuza diplomasını takdim ettik ve kendisini tebrik ettik.” dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi bu uygulaması ile farkındalık yarattı diyebiliriz.

TRAHAYKO’YA ALKIŞ

Trabzon’da çocuklara hayvan sevgisi kazandırma ve sahipsiz hayvanlara yuva bulma amacıyla başlatılan Ortahisar Sevgi Aşısı Projesi ile okullara, kulübe ile barınaktaki kedi ve köpekler veriliyor. Bakımı ve beslenmeleri öğrenciler tarafından yapılan hayvanlar okulların maskotu haline gelirken, proje ile kent genelinde 100’e yakın sokak hayvanı sahiplendirildi. Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (TRAHAYKO) Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban, “Hem barınaktaki köpekler mutlu oldu, yuva buldu, hem de öğrenciler hayvan sevgisini, sorumluluk duygusunu öğrendi.” dedi. Bu projede emeği geçenleri alkışlıyoruz.

UZUN KUYRUKLAR

Trabzonspor ile Kızılay tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasına özellikle taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Trabzon Atatürk Alanı’nda kurulan aşı çadırında uzun kuyruklar oluştu. Kampanya kapsamında, 11-24 Ekim tarihlerinde her kan bağışında bulunan 1461 taraftara Trabzonspor forması hediye ediliyor. Öte yandan günlük kota 150 kişi olarak belirlendi. Yeniden, kampanya süresince vatandaşlarımız kan vermeye davet ediyoruz.

SANATEVİ’NDEN YÜKSELEN NAĞMELER

Trabzon Sanatevi’nde Güz Akşamları Müzik Dinletisi gerçekleştirildi. Etkinlikle ilgili Trabzon Sanatevi’nden şu açıklama yapıldı: “Sanatevi Bahçe-Kafemizde Güz Akşamları Müzik Dinletisi programında Türk Halk Müziği sanatçısı, şef Çağla Araz ve müzisyen arkadaşlarıyla birlikte, dinleyenlerin de katıldığı nefis bir müzik gecesi yaşattılar. Her hafta cuma akşamları canlı müzik programında sanatçılarımızla sanatın evinde ve makamında buluşacağız. Bu güzel gecenin gerçekleşmesinde emeği geçen Trabzon Liselerinden Yetişenler Kültür ve Dayanışma Derneğimize, Başkan Kenan Atalay’a, şef Çağla Araz’a sesleriyle renk katan Türk Halk Müziği sanatçılarına, sazlara, bizlere destek olmak amacıyla geceyi ısıtan sanatın ve Sanatevi’nin dostlarına teşekkür ediyoruz.” Şehrin kültür ve sanatı adına kaliteli hizmetler veren Trabzon Sanatevi’ni ve Yönetim Kurulu’nu tebrik ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi