TURİZM’DE MÜDÜR NEDEN ATANMIYOR?
Ali Ayvazoğlu, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü iken Ankara’ya atanınca müdürlük makamı boş kalmıştı. Ve aylardır da bu makam boş durumda. Müdürlük için bazı isimler gündeme gelse de koltuğun doldurulamamış olması dikkat çekiyor. Son günlerde turizm konusunda birçok toplantı yapılırken İl Müdürü’nün halen atanmamış olmasının sektöre kötü yansıması olacaktır. Turizmde bu durumun acilen önüne geçilmelidir ve İl Müdürü belli olmalıdır.

OTOBÜSLER ZAMLANACAK MI?
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantıları dün devam etti. Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun başkanlık ettiği toplantıda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan gelen 4 madde görüşüldü. Meclis’in hemen başında gündem dışı söz alan CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, Gelir Tarifesi’nde Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin otobüslere zam ön görmediğini hatırlatarak teşekkür etti.

Şahin, “Belediye otobüslerine bir zam ön görmemişsiniz. Teşekkür ediyorum. Hali hazırda, bölgede taşıma ücretleri ne kadar? Çünkü değişiyor” dedi. Zorluoğlu ise, “Belediye otobüsleri için zam şimdilik ön görmedik. Bunu dönüşümle beraber değerlendiriyoruz. Bu sadece belediye otobüslerini ilgilendirmiyor. Şu an için böyle bir fiyat artışı söz konusu değil” dedi.

KİMSEYE SORACAK DEĞİLİZ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Belediye Meclisi’nde gündem dışı söz alan CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin’in Belediye’ye ait TRABEL VE Turkuaz şirketlerinin taşındığı 5 katlı bina ile ilgili kira sorusunu da cevapladı. Şahin, “TRABEL ve Turkuaz şirketleri Faroz’de 5 katlı binaya taşınmış. Bu bina belediyenin mülkü müdür? Kira ise ne kadar?” dedi.

Bunun üzerine Zorluoğlu, “TRABEL ve Turkuaz zaten Büyükşehir binamızda kiracıydı. Güzel bir yer bulduk. İster istemez büyükşehir belediyesi yerleşkelerinde sıkışıklık var. Hem Yalıncak’ta hem burada. O nedenle onlara bir müstakil hareket edecekleri bir yer çok uygun fiyata olduğunu düşünüyoruz. Henüz ben de gitmedim. Gideceğim kısa zamanda. Arkadaşların verdiği bilgi 5 bin TL aylık kira ödeniyor. 10 bin TL. İkisi ayrı ayrı ödüyor. 5 katlı bina.

Şu anda hizmet veriyor. İhtiyaç duyduğumuz başka farklı faaliyetler için kullanılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı kendine makam odası yapmış diye haber çıkmıştı. Benim orada makam odam yok ama bizim şirketimiz, istediğim zaman gider otururum, orada. İstediğimiz zaman gideceğiz onu da kimseye soracak değiliz” dedi.

TEMİZLİK İŞLERİ İŞİ SIKLAŞTIRDI
Ortahisar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bugünlerde çalışkanlığı ile dikkat çekiyor. Malum pandemi dönemi de olduğu için belediye ekipleri sokak sokak, cadde cadde hijyen seferberliği başlatıp temizlik çalışmalarını sıklaştırdı. Olması gereken bu hizmeti sıklıkla gerçekleştirip, üzerine düştüğü için belediye çalışanlarını alkışlıyoruz.

GÖREVE DÖNDÜ
Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar geçtiğimiz günlerde korona virüse yakalandığını duyurmuştu. Bekar hastalığı atlatıp, işinin başına geçtiğini belirterek, “Bismillah diyerek, görevimizin başına döndük. Yapacak daha çok hizmetimiz var. Durmak yok hizmete kaldığımız yerden devam” paylaşımında bulundu. Bekar’a tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Editör: Haber Merkezi