HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara’yı ziyaret etti. Başkan Zorluoğlu, Başkan Kara’ya yeni görev döneminde başarı dileklerini iletti. Görüşmede esnaf ve sanatkârların talepleri ve çözüm önerileri konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Başkan Kara da ziyaret nedeniyle Zorluoğlu’na teşekkür etti.

BÖLGESEL TALEPLER İLETİLDİ

TOBB Türkiye Ekonomi Şurası Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve bakanların katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye Ekonomi Şurası'nda konuşma yapan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, sektörlerden gelen bölgesel talepleri dile getirdi. Hacısalihoğlu, ayrıca özel sektörün ve ihracatçıların finansmana ulaşma konusundaki taleplerini de dile getirdi. Başkan Hacısalihoğlu, bugüne kadar sektörlerden gelen yüzlerce talebi TOBB kanalıyla ve Ekonomi Şuralarında hükümete ilettiklerini vurgulayarak, “Bu taleplerin çözümünde büyük katkı sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza ve TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'na şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi. Hacısalihoğlu’nun ilettiği talepler umarız kısa sürede hayata geçer.

FINDIK MASAYA YATIRILDI

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ile Giresun Üniversitesi tarafından organize edilen “IPA-INNOFOOD Gıda Sektörünün Bölgesel Gücünün Arttırılması için Araştırma ve İnovasyon Tesislerinin Geliştirilmesi” konulu Fındık Çalıştayı Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yapıldı. Çalıştaya Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk de katıldı. İki bölüm halinde düzenlenen çalıştayın sabah programında Çatı Projeler: Alt proje fikirlerinin geliştirilmesi, fındıkta çeşit ve anaç geliştirme çalışmaları, fındıkta verim ve kaliteyi arttırıcı uygulamalar, fındık alanlarında toplulaştırma ve yeni tarım modellerinin uygulamaya geçirilmesi ve fındık tarımında makineleşme konuları ele alındı. Öğleden sonraki programda ise fındık üretim hattının keşfi, fındıkta katma değerli yeni ürünlerin geliştirilmesi, fındığın sağlık üzerine etkilerinin araştırılması ve fındıkta değerlendirme, tanıtım ve pazarlama konuları üzerinde duruldu.

MOTORİNE İNDİRİM

Motorin grubunda 84 kuruş fiyat indirimi meydana geldi. İndirim pompa satış fiyatlarına yansıyacak. Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor. Dünden itibaren geçerli olmak üzere rafineri çıkış fiyatlarındaki değişiklikten dolayı motorin grubunda 84 kuruş fiyat indirimi meydana geldi. İndirim pompa satış fiyatlarına yansıyacak. İndirim sonrası motorinin litre fiyatı 27 lira 50 kuruştan, 26 lira 66 kuruşa düşecek. Motorinde önceki gün 2,5 lira indirime gidilmişti. Umarız bu indirim devam eder.

Editör: Haber Merkezi