ÇEBİ’DEN TEPKİ VAR

Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, İsveç ve Norveç’in NATO üyeliği konusunda Türkiye’nin izlediği politikayı eleştiren TÜSİAD Başkanı Orhan Turan’a sert tepki gösterdi. Çebi, Türkiye’nin İsveç ve Norveç’in NATO üyeliğine karşı sergilediği durumunu eleştirmenin yerli ve milli bir duruş olmayacağını söyleyerek, “İsveç ve Norveç başta olmak üzere Avrupa’nın birçok ülkesi hainlerin ve terör örgütü mensuplarının yuvası haline gelmiştir. Vatan ve millet düşmanlarının hamiliğini üstlenen İsveç ve Norveç’e karşı Türkiye net tavrını göstermiştir. Türkiye’nin bu tavrından rahatsız olmak en hafif tabiriyle densizlik, hadsizlik, vatan ve millet çıkarlarına düşmanlıktır.” dedi. Bu tartışmaya bizce uzayacağa benziyor.

ULAŞIM ÖDENEĞİ DESTEĞİ İSTEDİLER

Adalet Sen (Adalet Çalışanları Sendikası) Trabzon İl Temsilciliği’nce Kamu Denetçiliği Kurum’na yapılan başvuruda; İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa İl Merkezi Adliyeleri personeline sağlanan ulaşım ödeneği desteğinin Büyükşehir illerinden olan Trabzon ilinde de uygulanması talep edildi. Kamu Denetçiliği Kurumu’na yapılan başvuruda, daha önceden Trabzon il merkezinde bulunmakta iken 28.02.2014 tarihinde merkezden 14.5 km uzaklıkta olan Yomra ilçesinde Kaşüstü Mahallesi’nde bulunan hizmet binasına taşınan Trabzon Adliyesi’nin 8 yıldır Yomra’da hizmet vermekte olduğu da ifade edildi. Bakalım bu talep nasıl karşılanacak.

ÜNİVERSİTENİN ADINI GÜNDEMDE TUTUYOR

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Ankara’daki temasları kapsamında, YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar’a nezaket ziyaretinde bulundu. Yükseköğretim kurumlarının eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile idari hizmetlerinin kalite düzeylerine ilişkin ulusal ve uluslararası kalite standartlarına göre değerlendirmeler yapan, akreditasyon süreçleri ve bağımsız dış değerlendirme kurumlarının yetkilendirilmesi süreçlerini yürüten Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun çalışmaları hakkında görüş alışverişinde ve tavsiyelerde bulunulan ziyaret, hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi. Rektör Prof. Dr. Çuvalcı bu ziyaretleri ile üniversitenin adını sürekli gündemde tutmayı başarıyor.

GAZETE ÇIKARDILAR

Trabzon Arsin Yeşilyalı İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri sosyal sorumluluk çalışmaları neticesinde okul gazetesi çıkardı. 250’ye yakın öğrencisi bulunan okulun öğrencileri bir yıllık süre zarfında yapılan çalışmalar, projeler ve sportif faaliyetlerini Bizim Sesimiz gazetesiyle duyurdu. Okul Müdürü Eray Eyüboğlu, öğrencilerin çalışmasından memnunluk duyduğunu belirterek, “Bu gazeteyi hazırlayan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Güzel bir çalışma olmuş. 4 sayfa olarak hazırlanan gazetemizi inşallah önümüzdeki senelerde daha da artırmayı planlıyoruz. Hepsini tekrar kutluyor ve başarılar diliyorum.” dedi. Öğrencileri kutluyoruz.

Editör: Haber Merkezi