MEHMETÇİK’TEN EREN MESAJI
Operasyondaki Mehmetçik'ten Eren Bülbül'ün annesine mesaj. Terör örgütü PKK'nın kış üslenmelerini engellemek, teröristleri etkisiz hale getirmek, kullanılan sığınak ve barınakları imha etmek amacıyla 22 Ocak’ta Ağrı ve Tendürek dağlarında başlatılan 'Eren-3 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Hüseyin Yırtıcı Operasyonu' devam ediyor.

Terörle mücadelede sürdürülen birçok operasyona adı verilen, Trabzonlu şehit Eren Bülbül'ün (15) annesi Ayşe Bülbül'e selam gönderen Mehmetçik ise, “Operasyonlara ismi verilen şehidimiz Eren kardeşimizin annesinin ellerinden öpüyor ve selamlarımızı gönderiyoruz.” dedi. Ayşe Bülbül de askerlerin selam gönderdiği görüntüleri gözleri dolarak, izlerken, “Yavrumu unutmadığınız için acısını hissettiğiniz için Allah'ım sizden razı olsun.” diye konuştu.

BAŞARILI ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRDİK
AK Parti Trabzon İl Yönetim Kurulu’nda yer alan Ömer Topaluoğlu açıklama yaptı. Topaloğlu, “Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 7. Olağan Kongremizi gerçekleştirdik, kongrenin çok başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta il yönetim kurulu üyeleri, ilçe teşkilatlarımız kadın ve gençlik kollarımız, kıymetli delegelerimiz, Belediye Başkanlarımız, Milletvekillerimiz, Bakanlarımıza sonsuz teşekkürler.” mesajını verdi.

ÜNİVERSİTELER AÇILACAK MI?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu sonrası yazılı açıklama yaptı. Bakan Koca açıklamasında, “Milletçe normale dönüş özlemi çekiyoruz. Esnafımız, çalışanımız, öğrencimiz haklı bir beklenti içinde. Bu husus çalışmalarımızın odağında bulunuyor. Esnafımızın işine, öğrencilerimizin okullarına bir an önce kavuşmalarını istiyoruz. Bunun kriterlerinin belirlenmesi konusunda Bilim Kurulumuz çalışmalarını sürdürüyor. Yükseköğretim ile ilgili değerlendirmeler yaptık. Yapılan değerlendirmede uygulamalı eğitimin mümkün olduğunca yüz yüze yapılması, teorik eğitimlere ise çevrimiçi olarak devam edilmesi konusundaki görüş birliği Yüksek Öğretim Kurumumuza iletilmiştir.” ifadelerini kullandı. YÖK’den yapılan açıklamada, uygulamalı eğitimin gruplar halinde yüz yüze, teorik eğitimlerin ise asgari yeterlikler dikkate alınarak çevrim içi yapılmasına karar verildiği söylendi.

TRABZON’DA GELECEĞİN İTFAİYECİLERİ YETİŞİYOR
Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na staj için gelen Gümüşhane Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi ile Avrasya Üniversitesi Acil Durum ve Afet Yönetimi öğrencileri eğitimlerine devam ediyor. Türkiye’nin çeşitli illerinden Tokat, Diyarbakır, Bursa, Osmaniye ve Trabzonlu öğrenciler Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığında Yangın ve Arama Kurtarma Eğitimlerini icra ediyorlar.

Öğrenciler yangın ortamında, yangın kaynağının bulunması, mahsur kalanların kurtarılması gibi, itfaiyeciliğin zor koşullarıyla yüzleşiyor. İtfaiyeci adayları, aldıkları teorik derslerin uygulanması için sahaya da iniyor. Sahada yangınla mücadele, enkaz altından arama kurtarma çalışması, trafik kazalarında araçta sıkışan yaralıların kurtarılması gibi birçok konuda, gerçeğe uygun senaryoların oluşturulduğu tatbikatlarla, mesleğin zorluklarını tanıyor.

KAR UÇUŞLARI DA VURDU
Trabzon’da önceki akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı uçak seferlerini de vurdu. Kar yağışı nedeniyle Trabzon Havalimanı’nda uçak seferleri iptal edildi. 17 Şubat 2021 09:30’da kadar tüm uçak seferleri için iptal karar alındı. Aynı zaman da kar yağışı dün okulları da tatil etti.

NEDEN İNDİRİM OLMUYOR?
Ortahisar Belediye Meclisi CHP Üyesi Ömer Dayı iktidara eleştirilerde bulundu. Dayı, “Bugünkü iktidara ve taraftarlarına soruyorum. Dolar yükseldiğinde her şeye zam geliyor da, Dolar düştüğünde neden indirim olmuyor?” dedi. Dayı’nın bu eleştirisi toplumun birçok katmanı tarafından da destek gördü.

Editör: Haber Merkezi