USTAOĞLU: EBEDİYETE KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ
Bugün, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’mizin 105. yıl dönümü. İşte bu anlamla gün ile ilgili mesajlar... Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu: “Ay yıldızlı al bayrağımızın semalarımızda özgürce dalgalanabilmesi, dini, dili, etnik kökeni fark etmeksizin, milletimizin her bir ferdinin bu topraklarda hür ve kardeşçe yaşayabilmesi için düşünmeden can veren şehitlerimiz, her devirde aynı kararlı duruşla, vatanına ve bağımsızlığına kast edenlere hak ettiği cevabı vermiştir.

Bu topraklardaki hain emellerinden ısrarla vazgeçmeyen, birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize ve huzurumuza kast edenler unutmamalıdır ki; Allah’ın izniyle, gerektiğinde bizler de şühedanın izinden gitmekten çekinmeyecek, aynı cesaret ve kararlılıkla emanete halel getirmeyecek ve ebediyete kadar istiklâlimize sahip çıkacağız.”

ALPER: BÜYÜK DESTANIN ADI
Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper: “Büyük bir destanın adıdır Çanakkale. Kahramanlığın yazıldığı yerdir Çanakkale. Hiç bir zaman bağımsızlığından vazgeçmemiş bir milletin kahraman evlatları, Çanakkale’de, milletimizin bekası uğruna tarihin hiçbir devrinde unutulmayacak bir destan yazarak Çanakkale’yi geçilmez kılmışlardır. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün deyimiyle, Çanakkale Zaferi Türk askerinin ruh kudretini gösteren, şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.”

CORA: EŞSİZ BİR ZAFER
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora: “Bugün; Tarihe sığmayacak kadar büyük, Türk'ün kanıyla yazdığı Çanakkale Zaferi'nin 105. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü. Çanakkale zaferiyle sadece Türk değil, dünya tarihine de yön veren bu millet, istiklali ve bağımsızlığı tehdit altında olduğunda, ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ anlayışı ile canını ortaya koyarak başaramayacağı hiçbir şey olmadığını bütün dünyaya göstermiş ve eşsiz bir mücadele ile eşsiz bir zafer kazanmıştır.

Birliğimiz, beraberliğimiz, dayanışma anlayışımız, imanımız ve inancımız, tarifi imkansız mücadele ruhumuz ile birleşerek bu milleti zafere ulaştırmıştır. Bizlere düşen en büyük görev, kahraman ecdadımızın bizlere mirası bu vatana layıkıyla sahip çıkarak Çanakkale ruhunu ve kararlılığını bugün de kalbimizde hissederek, bu destanı gelecek nesillere ilham kaynağı olarak aktarmaktır.”

ZORLUOĞLU: BERABERLİĞİN EN GÜÇLÜ NİŞANESİ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu: “Türk milletinin inancının, iradesinin, azminin ve bağımsızlık mücadelesinin en büyük destanı olan Çanakkale Savaşı, sadece Türkiye’nin değil dünya tarihinin en önemli savaşlarından biridir.

Çanakkale Zaferi, Türk milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi; tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği milli mücadelenin destanıdır. Bu zafer, milletimizin kahramanlığı, azmi, iradesi, cesareti ve vatan sevgisinin yanı sıra, harp meydanında bile düşmanından esirgemediği merhametini ve şefkatini de tüm insanlığa örnek olacak şekilde ortaya koymuştur.”

GENÇ: SÖMÜRÜLEN MİLLETLERİN ZAFERİ
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç: “Çanakkale'de vatanımıza göz koymak isteyenlere karşı bütün imkânsızlıklara rağmen tarihte eşi benzeri görülmemiş bir mücadele örneği vererek, zaferlerle dolu Türk tarihine parlak bir zafer daha ekledik.

Çanakkale sadece Türk milleti için değil, bütün dünyada egemen güçler tarafından ezilen ve sömürülen milletlere de yol gösteren, mücadele azmi ve umut aşılayan bir kahramanlık destanıdır. Nitekim Çanakkale Savaşları'ndan ilham alan mazlum milletler kendilerini sömüren emperyalist ülkelere karşı istiklâl mücadelesine giriştiler. Bu anlamıyla da Çanakkale Zaferi sadece Türk milletinin değil, sömürülen bütün milletlerin de zaferi olmuştur.”

KÜÇÜK: EN BÜYÜK İFTİHAR KAYNAĞI
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük: “Türk bağımsızlık tarihinde ayrı bir anlamı olan, ‘Çanakkale Geçilmez’ sözünü tarihe altın harflerle yazdıran, kahramanlığın destanı olan Çanakkale Zaferi’nin 105. Yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Büyük bir zaferle tarihin akışını değiştiren bir milletin çocukları olmak, herkes için en büyük ve en haklı iftihar kaynağıdır.

Milletimizin birliğinin ve bütünlüğünün en manidar simgelerinden biri olan Çanakkale Zaferi dünya harp tarihinde eşine rastlanması mümkün olmayan ve yok olma pahasına verilen bir varoluş mücadelesi, bir azmin ve inancın zaferidir. Milletimiz, bu var olma mücadelesinde topuyla, tüfeğiyle ve kanıyla bayraklaştırmak istediği bağımsızlığı, karşısındaki muazzam güce rağmen, yılmadan ve fedakârca kazanma başarısını göstermiştir.”

Editör: Haber Merkezi